מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 71
לעמוד קודם

כריכים בריאים ומהירים לכל סוגי התזונה

22/08/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

כשהחופש הגדול מסתיים והילדים חוזרים לבית הספר, הורים רבים מוצאים עצמם מתמודדים עם האתגר של הכנת כריכים בריאים ומזינים שיתאימו לטעמם של הילדים. כריך הוא הבחירה הנפוצה ביותר, אך לא תמיד קל למצוא את האיזון בין טעם, מהירות הכנה ובריאות. חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא מעניקה טיפים חשובים להכנת כריכים שיעזרו לשמור על תזונה בריאה ולתת לילדים אנרגיה ליום הלימודים.

לחם מלא: לחם מחיטה מלאה מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף. הוא מספק תחושת שובע יותר מלחם לבן ומסייע בשמירה על רמת סוכר מאוזנת בדם.

חלבונים רזים: שלבו בכריכים חלבון, למשל חזה עוף, טונה במים, ביצה קשה או גבינה דלת שומן. החלבון חשוב לבניית השרירים ולתחזוקת הגוף ומסייע לשמור על תחושת שובע.

ירקות: הוספת ירקות טריים כגון חסה, עגבנייה, מלפפון או פלפל מעניקה לכריך רעננות, צבעים חיים וכמובן ויטמינים ומינרלים חשובים. אפשר לשדרג את הטעמים עם ממרחים כגון פסטו, חומוס או גבינה, שמוסיפים לחות וטעם.

ממרחים שומניים: נסו להימנע מממרחים עתירי שומן רווי כגון חמאה או מרגרינה, והעדיפו ממרחים מבוססי ירקות או קטניות כגון אבוקדו, חומוס או טחינה גולמית, שמספקים שומנים בריאים יותר.

 

כריך חזה עוף של חלי ממן. צילום: shutterstock | כריך טונה של חלי ממן. צילום: shutterstock

מתכוני כריכים מהירים ובריאים

כריך חזה עוף עם אבוקדו וירקות טריים: מרחו פרוסות לחם מחיטה מלאה בממרח אבוקדו, הוסיפו פרוסות חזה עוף צלוי ושלבו ירקות טריים כגון עגבנייה, חסה ופלפל.

כריך ביצה קשה וטחינה: מרחו טחינה גולמית על פרוסות לחם מחיטה מלאה, הוסיפו פרוסות ביצה קשה ושדרגו עם מעט עלי רוקט או תרד טרי.

כריך טונה וחומוס: מרחו חומוס על פרוסות לחם מחיטה מלאה, הוסיפו טונה במים מסוננת, ולמען פריכות וטעם, שלבו ירקות כגון מלפפון ועגבנייה.

"כדי לתת מענה לכל הילדים הקטנים והבוגרים, גם אלו ששומרים על תזונה מיוחדת כגון תזונה קטוגנית, חשוב לחשוב גם על אופציות שמתאימות למגוון סוגי תזונה", מסביר עודד טלמור, שף ומומחה לתזונת קיטו. תזונה קטוגנית, המתמקדת בצריכת שומנים בריאים ובהגבלת פחמימות, עשויה להיראות כאתגר כאשר מדובר בכריכים, אך עם קצת יצירתיות אפשר להכין גם כריכים בריאים, מהירים ומזינים, שמתאימים לתזונה זו.

כך תוכלו להבטיח שכל ילד מקבל ארוחה מאוזנת שמתאימה לצרכים האישיים שלו, תוך שמירה על העקרונות הבריאותיים שמנחים אתכם. טלמור מעניק טיפים ומתכונים להכנת כריכים:

לחם קיטו: עשוי מקמח שקדים או קוקוס והוא דל בפחמימות. תוכלו להכין כריכים עם לחם זה כדי להימנע מפחמימות מיותרות.

כריכים ללא לחם: אפשר להכין "כריך" ללא לחם על ידי שימוש בעלי חסה גדולים או פרוסות עבות של חציל או קישוא כבסיס לכריך.

חלבונים ושומנים בריאים: בתזונה קטוגנית כדאי לשים דגש בחלבונים כגון ביצה וגבינת עיזים, ולשלב שומנים בריאים כגון אבוקדו ואגוזים.

כריך קיטו עם חזה הודו וירקות: השתמשו בלחם קיטו או בפרוסות חציל צלוי, והוסיפו פרוסות חזה הודו, ממרח אבוקדו וירקות כגון מלפפון או פלפל.

כריך סלמון מעושן וקרם גבינת שמנת: פרוסות סלמון מעושן, קרם גבינת שמנת (ללא תוספת סוכר), עלי תרד טריים ופרוסות מלפפון דקיקות. השתמשו בעלי חסה או בפרוסות דקות של קישוא כבסיס לכריך. מרחו מעט קרם גבינת שמנת, הוסיפו פרוסות סלמון מעושן, תרד טרי ומלפפון. גלגלו את הכריך בעדינות.

כריך ביצה, אבוקדו וגבינה: ביצה קשה פרוסה, פרוסות אבוקדו, פרוסות גבינה צהובה או גבינת מוצרלה ועלי חסה גדולים. הניחו פרוסות ביצה, אבוקדו וגבינה בתוך עלי חסה. סגרו את העלים וצרו כריך רענן ודל פחמימות. אפשר להוסיף מעט מלח ופלפל לטעם.

כריכים אלו קלים להכנה ומתאימים לתזונת קיטו, תוך שמירה על טעמים עשירים ומגוונים.

 

צילום: גלי איתן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן