קיגן מקגרגור - ברמן השנה העולמי ב-World Class
קיגן מקגרגור (Keegan McGregor) מקנדה זכה בתואר הנחשק של ברמן השנה העולמי לשנת 2024 בתחרות הקוקטיילים הגדולה בעולם, שנחגגה השנה בשנגחאי. מקגרגור, שהתחרה מול הפיינליסטים מ-44 אזורים בשש יבשות ברחבי העולם, הוכרז כמנצח האולטימטיבי על ידי של אגדות בינלאומיות בתעשייה במהלך החגיגה השנתית של תרבות הקוקטיילים העולמית.
קיגן מ-Highwayman Bar בלט בין המתחרים כשהציג סדרה של מנות דגל שחגגו קהילה, קיימות וחדשנות, כדי להרוויח מקום בגמר העולמי שהתקיים באחת הערים ההיסטוריות והמפורסמות בעולם, שנגחאי. תחרות World Class, בהנחיית חברת Diageo, נועדה לאתגר ולעורר השראה בדור הבא של הברמנים באמצעות תחרות נמרצת שבה הם מתוגמלים על עידוד של יצירתיות, סיפור וטכניקות.
האירוע השנה, בנושא 'מורשת עתידית', הוכיח כי עתיד הברטינג מעולם לא היה מרגש יותר, עם גילוי שילובי טעמים ייחודיים וקונספטים של קוקטיילים המשקפים את החיוניות שרואים בברים הטובים ביותר בעולם.
כחלק מהמסע שלו הראה המנצח כיצד ויסקי סקוטי יכול להתעורר לחיים ולרומם דור חדש של מנות באמצעות טכנולוגיה, עם הגשה בהתאמה אישית של Johnnie Walker Blue Label. הוא גם אותגר ליצור צמד משקאות שידמיין מחדש הן את עיר הולדתו והן את שנגחאי עם מרכיבים מקומיים לצד טקילה דון חוליו. בעיר הולדתו, הליפקס, נובה סקוטיה, הוא הציג לראווה את הגרסה שלו למנה בשם הודג' פודג' - תבשיל עם ירקות מקומיים שנקטפו, והשתמש באלמנטים שלה כדי ליצור טוויסט על ליקר ביצים קלסי.
באתגר וודקה Ketel One הוטל על קיגן ליצור יוזמת קוקטיילים התומכת בצמיחת קהילת האירוח בשכונתו בהליפקס. הוא גם יצר שלושה קוקטיילים חלוציים של ג'ין עם Tanqueray No. TEN, שלקחה את השופטים למסע דרך ההיסטוריה של הברטינג ואל העתיד.
האתגר של סינגלטון היה לעצב משרת וויסקי סקוטי סינגל מאלט תיאטרלית גאונית, המשלבת טעם עם סאונד. השיא היה אתגר הגמר של The Shanghai Showdown, שבו קיגן ושבעה פיינליסטים אחרים יצרו חוויית פופ-אפ סוחפת שחצתה את גבולות הברטנינג וקבעה את הטון לעתיד תרבות הקוקטיילים.
כמה מהכישרונות המוערכים ביותר בתעשייה, בהם אגוסטינו פרונה, מנהל המיקסולוגיה בבר Connaught עטור הפרסים בלונדון, ריאן צ'טיוורדנה, המוח מאחורי אימפריית Mr Lyan, ג'ולי ריינר מ-NYC hot-spots, Milady's ומועדון Clover, לצד צוות עילית של ברמנים ובעלי ברים מאחורי כמה מהברים המפורסמים ביותר בעולם, יצרו את פנל השופטים כל השבוע.
קיגן מקגרגור, הברמן העולמי של השנה לשנת 2024, אמר: "המסע שלי ב-World Class התחיל לפני שש שנים, לפיכך זו חוויה מיוחדת מאוד להיות מוכר כברמן העולמי של השנה ב-World Class 2024. האחווה בין המתחרים הייתה מעוררת השראה וגם החזיקה אותי. העצה הכי גדולה שקיבלתי הייתה להיות עצמי, וזה בדיוק מה שעשיתי."
קווין דילייני, מנהל מותג גלובלי בכיר ב-World Class, אמר: "World Class עברה מחיל אל חיל ב-15 השנים האחרונות וצמחה למוניטין כחממה של טרנדים וכפסגת תרבות הברים. התוכנית השנה באמת הרגישה כמו שיאו של עשור וחצי של למידה וצמיחה בעבור התוכנית שלנו וקהילת האירוח העולמית. שנגחאי היא מפגש ייחודי של מסורת ומודרניזציה. העיר קבעה סצנה של שבוע מדהים של יצירתיות, מקצועיות ואירוח במיטבו.
"Diageo מחויבת זה זמן רב לחגוג את המיטב של התעשייה הנפלאה הזו, והערב אנו חוגגים את הזוכה השנה, אך גם את כל מי שהיה חלק מ-World Class ב-15 השנים האחרונות."
חובבי קוקטיילים ומומחים בתעשייה נסעו מכל העולם כדי להיות חלק מתוכנית חדשנית ודינמית בת שלושה שבועות של רגעי שיא. פסטיבל הקוקטיילים ברמה עולמית, המלווה את התחרות, הציג את המיטב של שנגחאי וסצנת הקוקטיילים והברים של הסביבה עם יותר מ-100 מקומות שבהם אירועים ותפריטים ייחודיים.
הקבוצה הבינלאומית של מומחי התעשייה של World Class עשתה יותר מאשר לשפוט אתגרים ולהשתלט על סצנת הברים בעיר. היא גם השתתפה בתוכנית ההדרכה הראשונה אי פעם ברמה עולמית ותרמה לפורום התעשייה. התוכנית כללה סמינרים, סדנאות ודיונים קבוצתיים שבהם נדונו הנושאים החמים והמדוברים ביותר בתעשייה, העומדים בפני עסקי אירוח גלובליים ואנשי מקצוע בכל אזור.
אלפים התחרו במהדורה ה-15 של World Class על התואר הנכסף. צילום: Diageo