ליהנות מהאוכל בחורף
טעים, מנחם ומאוזן: איך לעבור את החורף בלי ליפול למלכודות שהעונה מביאה עימה
החורף מביא עימו אתגרים תזונתיים שאינם מבוטלים. הימים הקצרים והקור עשויים להשפיע על מצב הרוח ועל החשק לאכול, ולפני שמבינים מה קורה, המנות החמות והמנחמות מתחילות להשתלט על התפריט היומי.
איך אפשר לשמור על הבריאות, ליהנות מהאוכל ולהישמר מ"מלכודות החורף"? חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מעניקה עצות כיצד להתמודד עם האתגרים התזונתיים של העונה הקרה.
משקאות חמים - תוספת חורפית טעימה אך טריקית: בחורף, השתייה החמה נעשית הרגל מבוקש, שבקלות מאפשר להוסיף קלוריות מיותרות אם מוסיפים חלב או סוכר לתה או לקפה. תה ירוק מומלץ במיוחד מכיוון שהוא דל קלוריות ועשיר בנוגדי חמצון המועילים לבריאות והמאיצים את חילוף החומרים.
מרקים - תזונה מנחמת ומאוזנת: מרקי ירקות הם פתרון אידיאלי לארוחה חורפית בריאה. הם מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ומסייעים לתחושת שובע לאורך זמן. כדי לשמור על ערך קלורי נמוך, מומלץ לבחור מרקים מבוססי ירקות בלבד ולהימנע מהוספת שמנת. מרק עם קטניות או דגנים מצריך תשומת לב: כל תוספת עשויה להוסיף קלוריות במידה ניכרת, לפיכך חשוב למנן את התוספות. רצוי להימנע גם ממרקים משומרים שמכילים כמויות גדולות של מלח ותוספים מלאכותיים.
ערמונים - פינוק מושלם, אך במידה: ערמונים, שמסמלים את עונת החורף, הם פחמימה דלת שומן אך עשירה בקלוריות. כדאי להסתפק בכמות קטנה (כ-40 גרם או שבעה ערמונים) כדי ליהנות מהם בלי להעמיס קלוריות (קונוס ערמונים מכיל כ-300 קלוריות).
אבוקדו: אבוקדו מכיל שומנים בלתי רוויים שמועילים לבריאות, אך הוא עתיר קלוריות. לכן מומלץ לשמור על צריכה מדודה - שתי כפות אבוקדו הן מנה המכילה כ-50 קלוריות.
חמין וצ'ולנט - המנה המסורתית בכמות מדודה: תבשילי חורף כבדים כגון חמין (צ'ולנט) ותבשילי קדירה אחרים, עשויים להכיל הרבה קלוריות, במיוחד אם הם כוללים בשר שמן, בטטה ותפוחי אדמה. לשמירה על תזונה מאוזנת, בחרו בשר רזה, הימנעו מתוספת שומן ומזגו מנת חמין קטנה לצד ירקות כדי להפחית את כמות הקלוריות בארוחה (צלחת חמין עשויה להגיע ל-800 קלוריות).
תפוזים - הבחירה הבריאה כפרי שלם: מיץ תפוזים טרי נראה כמו בחירה בריאה, אבל למעשה הוא מכיל הרבה קלוריות וסוכר. מומלץ לאכול תפוז במצבו הטבעי. הדבר יאפשר ליהנות גם מהסיבים התזונתיים ולהפחית את צריכת הסוכר (כוס מיץ מ-5-3 תפוזים תכיל 300-250 קלוריות).
מתכון לסלט ביצים ואבוקדו
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים
- רבע אבוקדו קטן מעוך היטב
- 2 גבעולי בצל ירוק בגודל בינוני קצוצים היטב (כולל החלק הלבן), או בצל סגול קטן קצוץ
- 2 ביצים קשות מעוכות היטב
- 1 כף כמיונז
- מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה
- לערבב היטב את כל החומרים ולתבל לפי הטעם. רצוי להכין סמוך להגשה.
אבוקדו. צילום: PIXBAY
עוף וערמונים בתנור של חלי ממן. צילום: שאטרסטוק