ויטמין C בחורף
למה חשוב להגביר צריכת ויטמין C בחורף, ואיך הכי טעים לעשות את זה?
ויטמין C הוא רכיב תזונתי שמסייע לתפקוד מערכת החיסון, מסייע בהגנה של הגוף מפני וירוסים ופולשים, משפר את ספיגתם של מינרלים בגוף כגון ברזל, סידן ואבץ, משפר את בריאות הלב וכלי הדם, משתתף בייצור קולגן ועוד.
עם בוא החורף השמיים מתקדרים והטמפרטורות יורדות. לצד החלפת הבגדים בארון לארוכים וחמים ואוורור שמיכת הפוך, חשוב לספק לגוף רכיבים תזונתיים שיעזרו לו להתמודד עם השינויים. אחרי הכול, אנחנו מה שאנחנו אוכלים.
בחודשי החורף הקרים, בטמפרטורה נוחה להתרבות של חיידקים ווירוסים בחדרים מחוממים ופחות מאווררים (משרד, כיתה בבית הספר וכו'), אנחנו זקוקים לכל העזרה שאפשר לקבל. זה בדיוק הזמן לשלוף את מלך נוגדי החמצון, הוויטמין שמספק למערכת החיסון כוחות על, האביר שמגן על בריאות הלב וכלי הדם, הרכיב התזונתי שקל כל כך לצרוך וחשוב לשלב בתזונה היומית: ויטמין סי.
כוס מיץ תפוזים ביום תספיק
ארגון הבריאות העולמי ממליץ לאדם מבוגר לצרוך מדי יום כ-45 מ"ג ויטמין סי. ויטמין C הוא מקבוצת הוויטמינים המסיסים במים, וזה אומר שהוא מתנדף בחשיפה לאוויר (למשל, במיץ תפוזים שאינו בבקבוק סגור או בחצי תפוז שנשאר על השיש) ואינו נאגר בגוף, אלא מתפנה מהגוף דרך הכליות והשתן. לכן חשוב לצרוך ויטמין C כל יום.
בשוק יש מיצים מגוונים כגון אשכוליות, תפוזים ומיצי הדרים בתוספת ויטמין C (של פרימור, פריגת, פריניב). בכוס מיץ תפוזים יש יותר מ-100 מ"ג של ויטמין C, וזה אכן אומר שכוס אחת של מיץ תפוזים סחוט בבוקר תספק לגוף את כל הטוב הזה.
לא צריך לקנות מהירקן תפוזים ולסחוט אותם בתהליך מתיש. מיץ תפוזים טבעי מכיל 100% מיץ סחוט מתפוזים, ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים. בבקבוק מיץ תפוזים יש רק מיץ שנסחט מתפוזים מובחרים ונארז בבקבוקים.
כדי להבטיח שהגוף מצויד בכל הנדרש לו כדי לעבור את החורף בבריאות שלמה, הוסיפו לתזונה היומית כוס מיץ פרי טבעי ועתיר רכיבים תזונתיים.
ד"ר עומר גלעדי - יועצת זוגית מוסמכת, הרבליסטית קלינית ומטפלת פרא-רפואית.
צילום: קאנבה