א.ג.ת.ד תפיץ את השמפניה הצרפתית בילקאר סלמון
א.ג.ת.ד, מחברות יבוא האלכוהול והיין המובילות בישראל, מרחיבה את פורטפוליו המותגים העשיר שלה ואת פעילותה. החברה רכשה את זכויות היבוא וההפצה של מותג השמפניה הצרפתי המוביל בילקאר סלמון (Billecart-Salmon) ותשווק אותו בישראל.
בית בילקאר סלמון נוסד בשנת 1818 בעיירה מאריי-סור-איי (Mareuil-sur-Aÿ) שבחבל שמפיין בצרפת. ניקולא פרנסואה בילקאר ואליזבת סלמון נישאו והקימו את היקב. מאז היקב נמצא בבעלות ובניהול של המשפחה שבעה דורות. השאיפה של בילקאר סלמון הייתה להפיק שמפניות ייחודיות ואיכותיות, תוך שימת דגש באיזון, בעידון ובשימור הארומות של הענבים.
אחת הטכניקות הייחודיות של בילקאר סלמון היא שיקוע קר (Cold Settling), והיא נועדה לשמור על רעננות הארומות. הבית מקפיד על תסיסה בטמפרטורות נמוכות כדי להעניק לשמפניה טעמים עדינים ופרחוניים במיוחד ולשמור על האיזון שבין הפירותיות לחומציות.
במרוצת השנים זכה בילקאר סלמון לשבחים רבים ונהפך למותג שמפניה יוקרתי ומוערך ברחבי העולם, במיוחד בזכות השמפניה ברוט רוזה (Brut Rosé), שנחשבת לאחד היינות המזוהים ביותר עם היקב בשל העדינות והמורכבות שלה. הבית מייצר שמפניות נוספות, בהן שמפניות רזרב ושנות בציר מובחרות ויוקרתיות במיוחד.
השמפניות של Billecart-Salmon ב-א.ג.ת.ד:
ברוט רוזה (Brut Rosé): סלמון בילקאר ברוט רוזה (Salmon-Billecart Brut Rosé)
הוא אחת השמפניות היוקרתיות והמוערכות בעולם. המשקה נוצץ ומעודן, בעל צבע ורדרד מושלם וטעמים אלגנטיים שמשתלבים היטב נפלאה עם מגוון מנות.
זן ענבים: שילוב של ענבי פינו נואר, שרדונה ופינו מונייה, עם תוספת יין אדום איכותי שמעניק לו את צבעו הייחודי.
שיטת ייצור: מיוצר בשיטת "סניי" (Saignée) כדי להעניק צבע ורדרד טבעי ועומק בטעמים, התססה מבוקרת בטמפרטורה נמוכה שומרת על ארומטיות עדינה. היין מתיישן בבקבוק 4-3 שנים, להעשרת המורכבות ולהחלקת הבעבוע.
טעמים: פירות אדומים כגון תותים ופטל עם ניחוחות של פרחים רעננים ומרקם קרמי.
צבע: ורוד עדין עם ברק נחושת.
ארומה: פירות אדומים (תות, פטל), פרחי ורדים וניחוח עדין של הדרים.
טעם: מאוזן, בעל בועות עדינות, חומציות מרעננת וסיומת פרחונית ומעודנת.
רמת מתיקות: ברוט (יבש) עם רמז קל לאיזון פירותי.
סלמון בילקאר ברוט רוזה הוא יין ורסטילי שמתאים למגוון רחב של מנות: מנות פתיחה - צדפות, סשימי סלמון, קרפצ'יו טונה אדומה; עיקריות קלות - עוף בגריל, פסטה ברוטב שמנת עדין; קינוחים - פירות יער טריים, קינוחים מבוססי פטל או תות.
מיתוג ומעמד: שמפניה זו נחשבת סמל לאיכות ולתחכום ומשמשת לעיתים קרובות באירועים יוקרתיים. היא זוכה לציונים גבוהים ממבקרי יין מובילים, בהם Wine Spectator ו-Robert Parker.
מחיר מומלץ לצרכן: 500 ש"ח.
בילקאר-סלמון ברוט רזרב (Billecart-Salmon Brut Réserve):
שמפניה קלסית ואלגנטית, הנחשבת לאחת השמפניות המוערכות והפופולריות ביותר של בית בילקאר סלמון. היא ידועה באיזון העדין שלה בין רעננות לעידון למורכבות, והיא בחירה מצוינת לאירועים או כאפריטיף.
הרכב: היין מורכב משלושת זני הענבים הקלסיים של שמפיין - פינו נואר, שרדונה ופינו מונייה. ליין ניחוחות עדינים של פרי לבן כגון תפוח, אגס ופירות הדר, עם רמזים עדינים של פרחים ומינרלים. יש בו גם ניחוחות קלילים של לחם קלוי ואגוזים שנותנים עושר עדין.
טעמים: פרופיל טעמים מאוזן עם חמיצות מרעננת. טעמים של פירות לבנים והדרים לצד רמזים עדינים של דבש ושקדים.
מרקם: בעבוע עדין, גוף קל-בינוני ותחושת פה רכה וחלקה. הסיומת ארוכה, רעננה ומאוזנת, עם חמיצות נעימה.
השמפניה הזו משתלבת היטב עם מגוון רחב של מנות: מדגים ופירות ים ועד סלטים קלילים וגבינות עדינות. היא מתאימה גם למנות אסייתיות כגון סושי וסשימי, וכן למאכלים כגון טארט גבינות או קינוחים קלים. ברוט רזרב הוא יין ורסטילי שמתאים הן כאפריטיף והן כליווי לארוחה שלמה.
מחיר מומלץ לצרכן: 300 ש"ח.
צילום: יח"צ א.ג.ת.ד
בילקאר סלמון סו בואה (Billecart-Salmon Sous Bois)
שמפניה ייחודית שמיוצרת כולה בתהליך התיישנות מלא בחביות עץ אלון - תהליך נדיר יחסית בשמפניה, המקנה לה אופי מורכב ועשיר במיוחד. משמעות השם "Sous Bois" בצרפתית היא "מתחת ליער". היין הזה נועד לשקף את האיכויות העשירות והמורכבות שמגיעות מיישון בעץ.
הרכב הבלנד: היין מורכב משלושה זני ענבים קלסיים של שמפניה - שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה, שנבחרים מכרמים נבחרים בחבל שמפיין.
ארומות: ניחוחות של פירות יבשים, אגוזים קלויים, חמאה ותבלינים עדינים שמגיעים מהיישון בעץ. יש גם רמזים לארומות של פרי בשל כגון תפוח ואגס.
טעמים: מרקם קרמי וקטיפתי עם חמיצות מאוזנת, טעמי וניל, קלייה, רמזים של מינרליות ופירות בשלים כגון תפוחי עץ, הדרים ופירות יבשים.
מרקם: גוף מלא ותחושת פה עשירה ועגולה, עם בועות עדינות שמעניקות לשמפניה סיומת ארוכה ומורכבת.
בילקאר סלמון סו בואה מתאימה מאוד למנות עשירות ומורכבות, בהן פירות ים כגון לובסטר, מולים, צדפות, דגים מעושנים, מנות עוף וגבינות רכות בשלות.
תהליך ייצור ייחודי: השמפניה עוברת יישון מלא בעץ אלון, המעניק לה עומק טעמים מיוחד ומורכבות יוצאת דופן בהשוואה לשמפניות אחרות שאינן מתיישנות בעץ. היא מתאימה לשתייה מיידית, אך גם יכולה להתיישן היטב בבקבוק מספר שנים שבמהלכן היא תפתח טעמים נוספים ותחושת גוף עשירה אף יותר. סו בואה היא בחירה מצוינת לחובבי שמפניה שמעריכים עושר ועומק טעמים ומעדיפים פרופיל אלגנטי עם נגיעות של יישון בחבית.
מחיר מומלץ לצרכן: 640 ש"ח.
בילקאר סלמון בלאן דה בלן גרנד קרו (Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru):
שמפניה יוקרתית שמיוצרת מ-100% ענבי שרדונה המגיעים אך ורק מכרמים המדורגים כגרנד קרו - הדרגה הגבוהה ביותר בחבל שמפיין. שמפניה זו נחשבת לאחת הטובות ביותר של בית בילקאר סלמון ומיועדת לחובבי שמפניה שמחפשים טעמים רעננים, מורכבים ואלגנטיים במיוחד.
הרכב: 100% שרדונה מכרמים המדורגים כגרנד קרו בלבד, בעיקר מהכפרים המוערכים קראם (Cramant), אביז (Avize), שואי (Chouilly) ולה-מניל-סור-אוז'ר (Le Mesnil-sur-Oger).
ארומות: פרחים לבנים, הדרים כגון לימון ואשכולית, עם רמזים עדינים למינרלים, ואפילו מעט לחם קלוי ווניל שמעניקים עומק נוסף.
טעמים: שמפניה עדינה אך בעלת נוכחות. יש בה חמיצות מרעננת לצד טעמים של פרי הדר, תפוח ירוק ואגס, עם רמזים למינרליות המייצגת את הקרקע הגירית של שמפיין. הסיומת ארוכה ומורכבת, עם מרקם קרמי ובועות עדינות.
מרקם: תחושת פה רעננה וקלה אך עשירה ומורכבת, עם גוף בינוני וסיומת אלגנטית ומעט חדה.
בלאן דה בלן גרנד קרו היא בחירה מצוינת לליווי מנות קלות ואלגנטיות כגון אויסטרים, מולים, דג נא (סשימי), גבינות רכות וגבינות עזים. היא משתלבת היטב גם עם מאכלי ים ופירות ים עדינים בזכות החמיצות והמרקם הקרמי שלה.
ייחודיות היין: איזון מופלא בין רעננות לאלגנטיות ואיכויות ייחודיות של כרמי שרדונה מהאזור. התיישנותה הארוכה במרתפים מעניקה לה מורכבות ובגרות, אך היא נשארת רעננה ומינרלית להפליא.
מחיר מומלץ לצרכן: 640 ש"ח.
בילאקר-סלמון וינטג' 2013:
יין ייחודי המגיע מבציר ספציפי - שנת 2013 - ונעשה רק בשנים יוצאות דופן, כאשר התנאים בכרמים הם הטובים ביותר. השמפניה הזו מורכבת בעיקר מענבי פינו נואר ומענבי שרדונה שנבצרו מהכרמים האיכותיים ביותר של בילקאר סלמון. ליינות וינטג' כמו זה ארומה ומורכבות שמגיעות מהתיישנות ארוכה.
ארומות: ניחוחות של פרי לבן, הדרים ופרחים לבנים. יש בה גם רמזים למינרליות וטעמים של קלייה קלה שמעניקים לה עושר ועדינות.
טעמים: טעמי פירות רעננים עם חמיצות מאוזנת ואופי מינרלי בולט, טעם קרמי עם סיומת ארוכה ומורכבת.
מרקם: בעבוע עדין עם גוף בינוני-מלא ותחושה חלקה על החך.
השמפניה הזו משתלבת מצוין עם מאכלים קלים כגון דגים לבנים, צדפות, סשימי וגבינות רכות. המורכבות שלה יכולה להתאים גם למנות כגון פואה גרה או פסטות עשירות בטעמים עדינים.
התיישנות והבשלה: בדרך כלל שמפניות וינטג' מתיישנות זמן רב יותר ומאפשרות ליין לפתח עומק נוסף בבקבוק. וינטג' 2013 של בילקאר סלמון נחשב לשמפניה מעולה לאירועים מיוחדים או לליווי אוכל עדין ומורכב.