מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 84
טיפול נכון בעופות וביצים
21/01/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'
בשבועות האחרונים דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל. כדי לצמצם את הסיכון לתחלואה, משרד הבריאות מפרסם המלצות לציבור, לבישול נכון של עופות וביצים. לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בשפעת העופות בישראל. הסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר, והנגיף אינו מדבק כלל לאחר בישול המזון.
המלצות משרד הבריאות:
- אין לשטוף עוף גולמי - טיפות המים שמתפזרות בעקבות השטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים אחרים.
- יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי כדי שהוא יהיה בטוח למאכל.
- להקפיד על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים.
- להימנע מזיהום צולב - להפריד בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לקרשי חיתוך של ירקות ולהפריד בין מוצרים לפני בישול ואחריו.
משרד הבריאות פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד החקלאות, האחראי על ניטור, מעקב וטיפול בכל הנוגע לשפעת העופות, כדי לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור.
תגובות