הושלמה זריעת 3,500 דונם תפו"א לתעשיית הצ'יפס
לאחר יותר משנה של עיבוד שדות עמק החולה בזמן מלחמה ותחת אש, ולמרות הבצורת הקשה ביותר מאז שנת 2014, הכלים החקלאים הגדולים של חברת ג"ג (גליל גולן) בחברה לפיתוח הגליל ממשיכים בזריעת גידולי החורף, בהם כ-3,500 דונם הצפויים להניב 17,500 טונות של תפוחי אדמה מובחרים לתעשיית הצ'יפס.
בחברה לפיתוח הגליל (משקי הגליל העליון) מציינים, כי גידול תפוח האדמה מתאים לעונה זו וצפוי להימשך עד חודש יוני. היקף היבול הממוצע עשוי להגיע לרמה של 5 טונות לדונם. לצד זאת העצירה הממושכת בגשמים מאלצת את חקלאי הגליל העליון להשקות את גידולי השדה בחורף, בהם 35,000 דונם חיטה ו-3,500 דונם גזר. הדבר מייקר את עלויות הגידול.
על פי נתוני השירות המטאורולוגי הישראלי, ינואר 2025 היה השחון ביותר מאז החלו המדידות במספר אזורים בארץ, בעיקר בגליל העליון ובגולן. לשם השוואה, באזורי ההרים בצפון, שבהם ממוצע הגשמים בחודש ינואר הוא 200-150 מ"מ, נמדדו השנה באופן חסר תקדים רק 3-1 מ"מ. ינואר התאפיין השנה גם בטמפרטורות גבוהות מהרגיל לעונה, והסתכם כאחד החמים בעשורים האחרונים.
בשנים האחרונות ניכר גידול בשטחים לגידול תפוחי אדמה המיועדים לתעשיית הצ'יפס הקפוא. כיום ג"ג נחשבת ספקית מרכזית בתעשיית הצ'יפס הקפוא.
בשדות עמק החולה נזרעים מספר זנים של תפוח אדמה משובחים, בראשם זן דזירה בעל קליפה אדומה ובשר צהוב, הנחשב אידיאלי להכנת צ'יפס בטיגון עמוק בזכות מרקמו המוצק ותכולת המים המועטה שבו, המעניקים לו קריספיות. כמו כן הוא מתאים לבישול ואפייה.
זריעת תפוחי אדמה בעמק החולה. צילום: פייסל הייב, ג''ג, החברה לפיתוח הגליל