מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 96
לעמוד קודם

סלובניה זכתה השנה בתשעה כוכבי מישלן

16/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

הגסטרונומיה הסלובנית זכתה שוב להצלחה יוצאת דופן, המשקפת את המאמצים המתמשכים של מועצת התיירות הסלובנית לקדם את המדינה כיעד גסטרונומי ברמה עולמית. מדריך מישלן היוקרתי, המותג המשפיע ביותר בעולם הקולינריה, הדגיש זו השנה השישית ברציפות את מיטב המסעדות הסלובניות. מהדורת 2025 כוללת 72 מסעדות, תשע יותר מאשר בשנה שעברה. 12 כוכבי מישלן זוהרים על המפה הסלובנית השנה.

מסעדת הישה פרנקו (Hiša Franko) בראשות אנה רוש (Ana Roš) שמרה על התואר הגבוה ביותר של שלושה כוכבי מישלן וכוכב ירוק לקיימות. אנה רוש היא השפית השמינית בעולם שזכתה בשלושה כוכבים ואחת משתי הנשים היחידות בעולם שמחזיקות בשילוב הייחודי הזה של שבחים.

זו השנה השלישית ברציפות שמסעדת מילקה, עם השף דוד ז'פרן (David Žefran), שמרה על מעמדה עם שני כוכבים, ושבע מסעדות אחרות זכו כל אחת בכוכב מישלן אחד.

לראשונה העניק מדריך מישלן גם שלושה פרסים מיוחדים בסלובניה: פרס השף הצעיר, פרס השירות ופרס הסומליה. 12 מסעדות קיבלו את התואר Bib Gourmand, וכוכב מישלן ירוק הוענק ל-9 מסעדות.

שבע מסעדות זכו בכוכב מישלן אחד:

COB - שף פיליפ מטיאז' (Filip Matjaž)

Dam - שף אורוש פאקוץ' (Uroš Fakuč)

Gostilna pri Lojzetu - שף טומאז קאבצ'יץ (Tomaž Kavčič)

Grič - שף לוקה קושיר (Luka Košir)

Hiša Denk - שף גרגור ורצ'קו (Gregor Vračko)

Hiša Linhart - שף אורוש סטפלין (Uroš Štefelin)

Pavus - שף מרקו פאבצ'ניק (Marko Pavčnik)

לראשונה הציג מדריך מישלן סלובניה שלושה פרסים מיוחדים:

  • פרס השף הצעיר הוענק לפיליפ מטיאז' (Filip Matjaž) מ־COB.
  • פרס סומליה הוענק לאנז'ה קריסטן (Anže Kristan) מ־Gostilna pri Lojzetu.
  • פרס השירות הוענק ליאן סינצ'יץ' (Jan Sinčič) מ־Salicornia.

תשע מסעדות סלובניות מחזיקות כעת בכוכב מישלן ירוק. השנה זכתה המסעדה במלון Plesnik.

 

גרפיקה: Slovenian Tourist Board

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן