מגה תעשיות
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

בייקון מתפטיר פטריות

13/03/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

החברות אטלס מזון (.Atlast Food Co) ווויטקרסט מאשרום (Whitecrest Mushrooms) שיתפו פעולה בייצור תחליף טבעוני לרצועות בייקון. החברות הודיעו על ניסוי מוצלח בטכנולוגיה שקרויה AirMycelium. החברות יוצרות תחליפי בשר חתוך בסגנון בייקון העשויים מתפטירים של פטריות גורמה. החברות הודיעו על הצלחת הניסוי לייצור בקנה מידה מסחרי.

תפטיר (mycelium) הוא גוף הפטרייה, המורכב מקורים רבים. רשת התפטיר גדלה בתוך חומר אורגני או בתוך האדמה. שטח הפנים שלה גדול מאוד יחסית לנפחה, ומאפשר לה לספוג מזון ביעילות. התפטיר משמש בתעשיות רבות. כך למשל כבר בשנת 2018 הודיעה רשת איקאה שתפעל להחליף את אריזות הפוליסטירן שלה באריזות מתכלות שעשויות מתפטיר של פטריות, כדי להפחית את הפסולת ולהגדיל את היקף המיחזור.

אטלס ווויטקרסט מבקשות להביא את היער לשולחן. אטלס מגדלת את התפטירים, כדי לקצור חלבונים שלמים המחקים נתחי בשר מסורתיים הן במרקם והן בטעם. טכנולוגיית ™AirMycelium מאפשרת כוונון עדין של מספר גורמים סביבתיים כדי לשלוט בצורתו ובצפיפותו של התפטיר. במקרה של חלופות בשר, אפשר לשלוט בו כדי לייצר איכויות אופטימליות דמויות בשר.

הגישה הייחודית הזו לשוק המזון הצמחי מציעה חוויה חדשה לגמרי, "חתך שלם", שמתחילה ברצועות בייקון (MyBacon) ללא בשר. החברות הודיעו כי יקימו יחד חווה ייעודית כדי לעמוד בייצור שנתי של כ-1,360 טון תפטירי פטריות על פחות מדונם אדמה. נוסף על כך לחברת אטלס שטחים רחבים סמוך לנהר ההדסון בניו יורק, שם היא מקימה חוות תפטיר אנכית מהגדולות בעולם. שני המיתקנים אמורים להיפתח בסתיו הקרוב.

"אחרי יותר מעשור של ניסיון בגידול וייצור של פטריות גורמה באיכות הגבוהה ביותר, אנו נרגשים למנף את המומחיות שלנו בשוק החדש של חלבונים אלטרנטיביים", אמר מורי גוד, בעלים ונשיא של חברת וויטקראסט. "השותפות מאפשרת הזדמנויות חדשות בנוף חדש לגמרי תוך שמירה על קיימות בליבת העיסוק שלנו."

 


מקור: foodindustryexecutive.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן