אורי בן הרצל מונה למנכ"ל מכון מיגל
אורי בן הרצל מונה למנכ"ל מכון המחקר מיגל, הנתמך על ידי משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה. הוא מחליף את דוד זיגדון שמילא את התפקיד שבע שנים. זיגדון מונה כעת לפרויקטור האחראי על מיזוג מכון מיגל עם מכללת תל-חי לצורך הקמת אוניברסיטה בגליל.
בן הרצל, נשוי ואב לארבעה, הצטרף למכון מיגל בשנת 2019 כסמנכ"ל הפיתוח העסקי. בתפקידו זה הוביל פרויקטים למסחור ידע וטכנולוגיות בתחומים כגון חקלאות, מזון, אקלים ופרמצבטיקה בארץ ובעולם. כמו כן יזם שיתופי פעולה בין המכון לבין תעשיות מגוונות שהביאו להקמתן של 15 חברות סטארט-אפ ולהחתמת עשרות הסכמי רישוי עם חברות מקומיות ובינלאומיות. נוסף על כך הוא היה שותף להקמת פרויקטים אסטרטגיים שבהם המכון משמש כגורם מוביל בהתמודדות עם אתגרים אזוריים בתחומים חקלאות, מזון וסביבה.
מעבר לעיסוקו במכון מיגל, בן הרצל מקדם יוזמות לחדשנות אזורית ומנהיגות קהילתית. הוא שותף מייסד של מנהלת AgriFoodTech Valley ושל מרכז החדשנות Gaya, הפועלים לקידום הגליל והצפון בתחומי הטכנולוגיה. הוא גם משמש יו"ר ועד ההנהלה בקיבוץ שניר ומעורב בליווי הקהילה בנושאים ביטחוניים וחברתיים.
בשנה האחרונה שירת בן הרצל במילואים בדרגת סגן-אלוף והיה שותף להקמת קואליציית לובי 1701 הפועלת להעלאת נושאי הביטחון של הגליל לסדר היום הלאומי.
לבן הרצל תואר ראשון ותואר שני במדעי הצמח והגנטיקה מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, והוא לומד כיום לתואר דוקטור בסוציו-אקולוגיה בטכניון.
מכון מיגל, הפועל בקריית שמונה ובקמפוס תל-חי (אוניברסיטת תל-חי בהקמה), מתמחה במחקר יישומי בתחומים חקלאות, אקלים, סביבה, מים ומזון. בין מחקריו המובילים: פיתוח זני גידול מותאמים לאקלים משתנה, עיצוב מטעים לרובוטיקה ואוטומציה חקלאית ושימוש בבינה מלאכותית להארכת חיי המדף של תוצרת חקלאית.
אורי בן הרצל. צילום: ליאור ג'ורנו