עסקה עם טעם: תורפז שילמה 16.2 מיליון שקלים תמורת באלירום
תורפז תעשיות בע"מ, העוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של תמציות טעם, ריח, חומרי ביניים וחומרי גלם ייחודיים, חתמה על הסכם לרכישת 60% מהון המניות המונפק והנפרע ומזכויות ההצבעה בחברת באלירום בע"מ, הפועלת בתחום תמציות הטעם בישראל, בתמורה לסך של כ-16.2 מיליון שקלים (כ-5.1 מיליון דולר) בניכוי חוב נטו, לפי שווי חברה של 27 מיליון שקלים (כ-8.5 מיליון דולר). העסקה מומנה ממקורותיה העצמיים של תורפז.
מחזור המכירות של באלירום בשנים 2020 ו-2021 עמד על סך של כ-13.4 וכ-15.5 מיליון שקלים בהתאמה (כ-3.9 וכ-4.8 מיליון דולר בהתאמה). הרכישה מאפשרת לתורפז להרחיב את פורטפוליו המוצרים בתחומי התמציות המתוקות והלא מתוקות (Savory), כל זאת תוך מינוף סינרגטיות בין חברות הקבוצה בפיתוח, ברכש, בשיווק ובמכירות. פעילות תמציות הטעם המתוקות של תורפז שתאוחד עם באלירום תיכלל במגזר הטעמים של תורפז. איחוד פעילות הטעמים של תורפז עם באלירום, יהווה בסיס להתייעלות תפעולית בייצור ושרשרת האספקה.
בהתאם להסכם בין הצדדים, מנהלי באלירום ימשיכו לנהל ולהוביל את באלירום בשנים הקרובות ויצטרפו לצוות הניהולי של קבוצת תורפז.
הסכם הרכישה כולל אופציה (put/call) ביחס ליתרת מניות באלירום על ידי תורפז, הניתנת למימוש החל מתקופה של 4 שנים לאחר מועד השלמת העסקה, במחיר המבוסס על ביצועיה העסקיים של הפעילות המאוחדת של תורפז בתחום תמציות הטעם המתוקות בישראל ופעילות באלירום, במהלך שמונה הרבעונים שקדמו למימוש האופציה, למשך תקופה של 12 חודשים, קרי עד ליום 31.3.2027.
תמורת האופציה תשולם במזומן או לחילופין, בתמורה למניות תורפז שיוקצו למוכרים לפי מחירן הממוצע ב- 30 הימים שקדמו למועד הודעת המימוש, בהתאם לבחירת המוכרים במועד מימוש האופציה.
קרן כהן חזון, יו"ר ומנכ"לית קבוצת תורפז: "רכישה זו מהווה המשך יישום אסטרטגיית הצמיחה של תורפז והינה צעד חשוב במימוש הרחבת סל המוצרים שלנו בישראל. באלירום צפויה להרחיב את סל המוצרים אותו אנו מציעים ללקוחותינו בישראל, תוך מינוף הסינרגטיות בין חברות הקבוצה, והתייעלות תפעולית בייצור ושרשרת האספקה".