סלקום תקשורת קווית במכרז של מי שיקמה
השותפות סלקום תקשורת קווית מבקשת מבית המשפט המחוזי בתל אביב לבטל את תוצאות המכרז של תאגיד המים מי שיקמה להקמה של מערכת קר"מ ממוחשבת, לצורך קריאה וניהול מרחוק של מדי מים. ההצעה של סלקום תקשורת קווית נפסלה לטענתה באופן שגוי ופסול.
במכרז נקבעה כזוכה חברת גאון סיטי טכנולוג'י (ג.ס.ט) מאור יהודה, חברה הקשורה לחברת מדי ורד מקריית גת, שהצעתה דורגה ראשונה, ואשר לטענת סלקום תקשורת קווית לא הגישה הצעה, ובכל זאת זכתה במכרז באופן שאין לו הסבר במסמכים שבידיה, וככל הנראה על יסוד הצעתה של חברת מדי ורד.
סלקום תקשורת קווית מבקשת מבית המשפט לקבוע, כי חברת גאון סיטי טכנולוג'י אינה זכאית לזכות במכרז שבו כלל לא הגישה הצעה, וכי הצעתה של חברת מי ורד למכרז פסולה, מאחר שהיא אינה עומדת במספר תנאי סף שנקבעו במכרז.
עוד מתבקש בית המשפט לקבוע, כי הצעתה של סלקום תקשורת קווית למכרז היא הצעה כשרה, העומדת בכל תנאי הסף, וכי על ועדת המכרזים לדון שנית בתוצאות המכרז באופן שיביא בחשבון גם את הצעתה הכשרה והאיכותית.
לטענת סלקום תקשורת, הצעתה למכרז נפסלה באופן לא חוקי, בניגוד לתנאי המכרז, תוך שתאגיד מי שיקמה ממציא בתוך כך דרישות במכרז, ויוצק תוכן למונחיו באופן שלא בא זכרו במסמכים כפי שפורסמו.
לדברי סלקום, מכרז מסוג זה, שאינו מתיר להסתמך על ניסיון עבר של פרויקטים שבוצעו בחו"ל, אינו חוקי, ונוגד את מדיניות רשות המים, המעוניינת לפתוח את שוק המים המונופוליסטי לתחרות. בדיעבד מתברר, לטענת סלקום, כי תאגיד מי שיקמה ביקש לשלם מס שפתיים בלבד למדיניות רשות המים, ועשה כל שביכולתו כדי לחסום גורם הנשען על ניסיון בחו"ל.
תאגיד המים מי שיקמה מופקד על מתן שירותי מים וביוב בתחומי הערים חולון, אור יהודה, אזור, ובית דגן.