מגה תעשיות
כתבות
מגה משפט תעשיות
לעמוד קודם

קונדיטור שחלה בקורונה יקבל מיליוני שקלים

12/01/2022
זמן קריאה: 2 דק'

קונדיטור חרוץ ונמרץ, שנדבק בנגיף קורונה מעובד אחר בקונדיטוריה, נהפך באחת לחולה סיעודי שיזדקק לעזרת הזולת כל חייו. בתביעה שהוגשה למוסד לביטוח לאומי (מל"ל) על ידי עורכי הדין גיל קראוס ושירי אלון נטען, כי הקונדיטור נחשף בעבודתו לחולה קורונה מאומת, נדבק בנגיף, ומחלתו החמירה מאוד. הוא הורדם והונשם, ואז הוחזר להכרה, אך עדיין מונשם וסובל מפגיעה רב מערכתית.

לדברי עורכי הדין, בשל מצבו הקשה הועבר הקונדיטור למרכז שיקומי, אבל מצב הבריאותי אינו משתפר. בגלל ההידרדרות הקשה במצבו והיותו סיעודי, נאלצה אישתו להפסיק לעבוד והחלה לסעוד אותו.

מל"ל, שקיבל את התביעה, הכיר במקרה כפגיעה בעבודה, וועדה רפואית שבדקה אותו קבעה את נכותו הצמיתה ל-100% במסגרת פגיעה בעבודה. בשל מצבו ומגבלותיו הקשות, זכה הקונדיטור לתשלום חד-פעמי גבוה, ותועבר לו ממל"ל גימלה חודשית קבועה בסך 13,500 שקלים לשארית חייו. הסכום עשוי להצטבר למיליוני שקלים.

עורכי הדין קראוס ואלון מסבירים, כי מי שנדבק בקורונה בגלל חשיפה לחולה מאומת במקום עבודתו, עשוי להיות מוכר על ידי מל"ל כנפגע עבודה, בתנאי שיצליח להוכיח את הקשר הסיבתי בין ההידבקות בנגיף לבין מקום העבודה ברמת סבירות גבוהה. כאשר העובדים לא נמצאים בקו החזית מול הנגיף (עובדי בריאות, רשות שדות התעופה וכדומה), המצב עלול להיות סבוך יותר, שכן יהיה קשה להוכיח שנחשפו לחולה קורונה דווקא בעבודתם. במקרים רבים אחרים אכן אפשר להוכיח מגע קרוב כזה עם חולה מאומת, כפי שמקרה זה מוכיח.

 

 

"פחות מדברים על החולים הרבים שכביכול כבר החלימו, אבל בפועל נותרו נכים וסובלים מתסמיני פוסט קורונה קשים ביותר", אומרים עורכי הדין קראוס ואלון. לדבריהם, להכרה של מל"ל בחולים אלה כנפגעי עבודה יש משמעויות מרחיקות לכת, שכן מעבר לנכות ולתשלומים הזמניים, המוסד לביטוח לאומי עשוי לקבוע להם בהמשך, כמו במקרה זה, נכות קבועה שתזכה אותם בגימלה חודשית קבועה או במענק חד-פעמי לא קטן.

חוק הביטוח הלאומי קובע, כי מי שהוכר על ידי מל"ל כנפגע עבודה ומצבו הרפואי מתדרדר סביב אותה נכות שנגרמה לו בעבודה, יוכל להגיש בכל עת תביעה להחמרת מצב כדי שאחוזי הנכות שלו יגדלו, ובהתאם יגדלו הזכויות שלהן יהיה זכאי.

נפגעי העבודה זכאים גם להחזרים כספיים בעבור ההוצאות הרפואיות שנגרמות או שייגרמו להם בעתיד בגלל נכותם, למשל מימון טיפולים משקמים או החזרים מלאים על הוצאות בגין משככי כאבים או קנאביס רפואי.


עו"ד גיל קראוסמומחה בתביעות לנזקי גוף לרבות תאונות דרכים ותאונות עבודה, מיצוי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי, רשלנות רפואית ותביעות ביטוח. https://eghert-kraus.co.il

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן