מגה תעשיות
מדורים
תעשיית החלל
לעמוד קודם

גיוס תקציב לרקטה רב־פעמית

17/05/2026
זמן קריאה: 1.5 דק'

החברה הסינית קוסמוליפ (Cosmoleap), הפועלת בתחום השיגור לחלל, הבטיחה מימון לתוכניותיה לפיתוח רקטה רב־פעמית בעודה מתכוננת לשיגור בכורה בשנת 2027. החברה הודיעה ב־29 באפריל על סבב גיוס של 73 מיליון דולר. הסבב הובל במשותף על ידי מספר קרנות הון סיניות בולטות עם משקיע אסטרטגי לשיתוף פעולה. הכספים ישמשו בעיקר לפיתוח מוצרים, בדיקות ואימות, ולהרחבת הצוות.

בהודעת החברה נמסר, כי המימון יוקדש לפיתוח הרקטה יואקיאן 1 (Yueqian-1) ולמה שהיא מתארת כמערכת הראשונה בסין לתפיסת רקטות בעזרת מגדל ונחיתה. מערכת ההתאוששות באמצעות מגדל מזכירה את המגדל של חברת ספייס אקס (SpaceX) הכולל זרועות תפיסה. החברה ציינה כי ההרכבה הסופית והבדיקות של הרקטה יחלו במחצית השנייה של שנת 2026.

רקטת יואקיאן 1, או ליפ 1 (Leap-1), שאורכה 70 מטרים וקוטרה 4.2 מטרים, מיועדת לשגר מטען של 18,000 קילוגרמים למסלול לווייני נמוך, או 12,000 קילוגרמים כאשר השלב הראשון מוחזר לכדור הארץ. החברה מפתחת מנוע חמצן נוזלי ומתאן משלה בשם צ'ינגיו 11 (Qingyu-11) בעל דחף משתנה, אשר מוגדר בקבוצת הדחף של 100 טונות. היא בחנה מנוע נוסף ברמת דחף של 80 טונות.

חברת קוסמוליפ גייסה 14 מיליון דולר בחודש נובמבר של שנת 2024. באותו חודש היא גם ביצעה בדיקת מגדל ייחודית עם זרועות תפיסה. החברה הכריזה על קיומה ותחילת פעילותה רק בחודש מרס 2024, לפיכך לוח הזמנים לטיסת הבכורה המתוכננת לשנת 2027 שאפתני מאוד. זאת במיוחד בשל הצורך לאמת ולבדוק טכנולוגיית תפיסה חדשנית שטרם הוכחה כיעילה או בטוחה לשימוש המוני.

המימון מגיע על רקע זינוק בתמיכה בחברות סיניות בתחום השיגור והחלל, עם גיבוי מדיני חזק מהממשלה. המימון הראשוני של החברה נראה צנוע יחסית לחברות שיגור מבוססות יותר, שמתקדמות לקראת הנפקות ציבוריות. חלקן ביצעו בחודשים האחרונים שיגורי בכורה של משגרים בעלי פוטנציאל לשימוש חוזר. אסטרונסטון (Astronstone), חברה סינית נוספת שעובדת על מערכת התאוששות בסגנון מגדל, גייסה 29 מיליון דולרים ומכוונת לטיסה בשנת 2027.

בינתיים מתכוננים בסין לטיסת הבכורה של רקטת לונג מארץ' 10B (Long March 10B) בחודש מאי, לאחר שחלון השיגור המקורי נדחה מחודש אפריל. גם חברת לנדספייס (Landspace) מתכוננת לטיסה שנייה ולניסיון התאוששות של רקטת הפלדה שלה בחודשים הקרובים. סין חותרת לפתח יכולות שיגור רב־פעמיות כדי להגביר את קצב הטיסות והגישה לחלל, תוך בניית תשתיות חלל נרחבות ופיתוח מיתקני שיגור חדשים להקלת העומס הקיים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן