מגה תעשיות
מדורים
תעשיית החלל
לעמוד קודם

לאסטרוסקייל חדר נקי למשימות חלל עתידיות

21/11/2022
זמן קריאה: 2 דק'

אסטרוסקייל, מובילת השוק בשירות לוויינים וקיימות מסלולית ארוכת טווח, חנכה בתל אביב מעבדה חדשה הכוללת חדר נקי לתכנון מכני, ייצור והרכבה של מערכות חלל תקניות (ISO 7). בד בבד חנכה מעבדה רובוטית לראייה ממוחשבת שתשמש לפיתוח ובדיקה של אלגוריתמים למשימות שמטרתן איתור אובייקטים והיצמדות אליהם בחלל.

התוצרים הסופיים של שני המיתקנים החדשים ישולבו בלווייני השירות של אסטרוסקייל, המתוכננים להאריך חיים של לוויני תקשורת. איוש המעבדות החדשות קורה בד בבד עם חנוכתו של משרד חדש בתל אביב וגידול של עשרות אחוזים במצבת כוח האדם של החברה, שהיא כיום כ-40 עובדים.

לדברי אריה הלזבנד, מנכ"ל אסטרוסקייל ישראל, יזם ומראשוני תעשיית החלל בישראל, החדר הנקי החדש משלים את התוכנית והיכולת של החברה לתכנן, לפתח ולייצר מנגנונים לשימושים בחלל. "אנו מתכוונים לייצר אצלנו שני מנגנונים בעלי חשיבות רבה המיועדים לשימוש בתוכנית לווייני השירות של אסטרוסקייל (LEXI), שמאפשרת להאריך את חייהם של לווייני GEO גיאוסינכרוניים (לווייני GEO הנמצאים במסלול גיאוסינכרוני בגובה 35,786 ק"מ מעל קו המשווה של כדור הארץ) במחיר סביר בעודם במסלול, במקום לבזבז מאות מיליוני דולרים על החלפתם."

עוד אמר, כי המעבדה הרובוטית לראייה ממוחשבת תאפשר למהנדסים בחברה נגישות גבוהה לסביבת בדיקות מתקדמת המדמה כיצד ייראו הלוויינים של לקוחות בתנאי חלל, ובכך תייעל את הליך הפיתוח ובדיקת האלגוריתמים.

"המעבדה החדשה ומיתקן החדר הנקי לייצור של מערכות חלל הם קפיצת מדרגה בתעשיית החלל הפרטית/מסחרית בישראל. מהיום אנו יכולים לתכנן ולבנות אצלנו מנגנונים ומערכות המיועדים לשימוש בחלל. מעבר להפגנת היכולת הטכנולוגית והשימוש שייעשה במוצרים שפותחו ויוצרו בישראל בלווייני ניקוי החלל מהדור הבא, נאפשר לחברות חלל אחרות גישה למיתקנים שלנו ושימוש בהם לטובת פיתוח של התעשייה הישראלית כולה."

לדברי רון לופז, נשיא ומנהל אסטרוסקייל ארה"ב, לחברה הגלובלית יש תוכניות צמיחה שאפתניות בעשר השנים הבאות, שכוללות בניית לווייני שירות לפינוי פסולת והחזרה לחיים של לוויינים תקולים. "הפעילות בישראל תסייע לנו להרחיב גלובלית את ההיצע המסחרי שלהם בשנים הקרובות, ותתרום לצמיחה, לחדשנות ולפוטנציאל הייצור שלנו."

עוד אמר, כי לחברה יש כיום זרועות הפועלות באסיה (יפן), בריטניה, ארה"ב וישראל, ושילובן נועד להפוך שירות מסחרי בחלל לחלק מההתנהלות השגרתית ב"תחזוקת החלל" עד 2030. "המשימה שלנו ושל שותפינו העסקיים בכל העולם היא להבטיח שהחלל יישאר בטוח ובר קיימא לדורות הבאים."

 

גוזרים סרט צילום: רון לופז (מימין) ואריה הלזבנד. צילום: דויטה דהן

 

מימין לשמאל: השקת מעבדת האופטיקה אסטרוסקייל. צילום: דויטה דהן; מודל הלוויין של אסטרוסקייל. צילום: דויטה דהן

 

מימין לשמאל: אבי ברגר, תת אלוף במילואים, ראש תוכנית החלל במפאת משהב"ט, אריה הלזבנד, מנכ"ל אסטרוסקייל ישראל, אמיר גבר, סמנכ"ל תוכניות אסטרוסקייל ישראל, רון לופז, נשיא ומנהל אסטרוסקייל ארה"ב. צילום: דויטה דהן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
סרטונים
בטעינה...
כותרת
תוכן