מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 48
לעמוד קודם

ל-Max Space תוכניות למודולי חלל מתנפחים

08/05/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

Max Space, סטארט-אפ חלוצי, יוצא למסע שאפתני להגדיר מחדש את הארכיטקטורה של בתי גידול בחלל עם מודולי תחנת החלל המתנפחים המהפכניים שלו. מודול הבכורה של החברה, Max Space 20, מתוכנן למשימת SpaceX Shareshare בשנת 2025, ואמור להיות המודול הניתן להרחבה הנרחב ביותר עד כה, שיעבור מדגם קומפקטי של שני מטר מעוקב ל-20 מטר מעוקב.

אהרון קמר, מייסד שותף ומנכ"ל, לצד מקסים דה יונג, מייסד שותף ו-CTO, עומדים בראש המיזם החדשני של מקס ספייס. עם רקע מושרש עמוק בייצור חלל ופיתוח מודולים, החוויות שלהם השפיעו ישירות על תפיסת הטכנולוגיה של מקס ספייס. עבודתו של קמר ב-Made In Space חשפה אותו למגבלות הנפח של מודולי תחנות החלל הנוכחיות וגרמה לו לחפש חלופות מרווחות ויעילות יותר.

הטכנולוגיה שמאחורי המודולים של מקס ספייס חורגת מניסיונות קודמים על ידי שימוש במבנה בד ייחודי המחלק עומסים באופן חד-כיווני. הדבר משפר הן את שולי הבטיחות הן את יכולת ההרחבה. גישת התכנון הזו, תגלית סתמית של דה יונג, מבטיחה יותר חיזוי ופוטנציאל למודולים הנעים בין 100 ל-1,000 מטר מעוקב - המתחרים בנפח של תחנת החלל הבינלאומית כולה (ISS) - בתוך העשור.

אב טיפוס של מודול Max Space 20 הוצג לאחרונה בכנס MARS עם תוכניות לגרסה מוכנה לטיסה המשלבת מיגון פסולת בין שיפורים אחרים. מעבר להגדלת הקיבולת של תחנות החלל בלבד, מודולים אלו אמורים לתמוך במגוון רחב של יישומים, מייצור בחלל ועד למדעי הביולוגי.

מקס ספייס שואפת לדמוקרטיזציה של החלל על ידי הוכחה שאפשר לפתח בתי גידול בעלי משמעות ופונקציונליים בחלל בדרך חסכונית. מודול Max Space 20 מוערך בעלות של 200 מיליון דולר בלבד. ההתמקדות הראשונית של החברה היא ביישומים שאינם ראויים למגורים, כגון מחסני דחף לסוכנויות ממשלתיות, ואילו המטרה ארוכת הטווח היא לספק מודולים לתחנות חלל מסחריות עתידיות, בהתאמה לתוכנית הפיתוח המסחרי של מסלול כדור הארץ (CLD) של נאס"א.

הגישה החדשנית של החברה מושתתת על ידי מודל תפעולי רזה, הנתמך בסבב גיוס של מתחת לעשרה מיליון דולר. עם צוות צנוע שלא צפוי לגדול הרבה עד להשקת מקס ספייס 20, מקס ספייס מחויבת להפגין את יכולותיו באופן יעיל ואפקטיבי.

מקס ספייס ממשיכה לפתח את טכנולוגיית המודול המתנפח שלה, ועומדת על סף הכניסה לעידן חדש בחקר החלל ומגורים, שעשוי לשנות את הדרך שבה אנו חיים ופועלים בחלל החיצון.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן