טכניקות חדשות לעיבוד ביוטכנולוגי
עיבוד ביוטכנולוגי הוא מכלול של שיטות ופיתוחים שנועדו ליצירת מוצרים ממקורות חיים באמצעות שימוש בייצור חי. ברוב המקרים, שיטות עיבוד טכנולוגי מבוססות על תאים או רכיבי תאים, וירוסים או אורגניזמים שלמים.
למרות ששיטות עיבוד ביוטכנולוגי צמחו מתוך בסיס מדעי של ייצור ועיבוד של תאים, זאת לא הדרך היחידה שבה אפשר לייצר חומרים ומוצרים. עוד בשנת 1961 תיארו מרשל נירנברג (Marshall Nirenberg), חתן פרס נובל, ואחד הסטודנטים שלו, היינריך מתאי (Heinrich Mattei), שיטה לסינתזת פרוטאין ללא תאים. גישה ביולוגית לייצור חומרים ללא שימוש בתאים ניתנת לשיפור דרך שילוב של שיטות.
השיטה (טכניקה) היא שינוי במבנה החיידקים (טרנספורמציה חיידקית). בשיטה זו כל מה שצריך לעשות הוא פשוט להאיץ את התהליכים הטבעיים שבהם יוצרים חיידקים. השיטה הזאת עומדת במרכז הייצור של חומרים ומוצרים נקיים ונחשבת ידידותית מאוד לסביבה. שיטה אחרת היא שימוש בהנדסה גנטית לצורך ייצור אנזימים ייחודיים.
אפשר לשלב בין שתי השיטות הנפוצות בשביל להגיע לטכנולוגיות ייצור תעשייתיות בדרך חדשה. השילוב יתבסס על שני גורמים עיקריים: עיבוד ביוטכנולוגי וטרנספורמציה של חיידקים.
אם נכניס לתמונה את טכנולוגיות הבינה המלאכותית המתפתחות, שיטות AI יכולות להוציא את המקסימום משיטות ביוטכנולוגיות משולבות. המטרה העיקרית של השילוב היא לייצר פרוטאין מהונדס מבחינה גנטית. יותר מ-60 שנים אחרי הגילויים פורצי הדרך של נירנברג ומתאי - שיטות ייצור של חומרים ואלמנטים תזונתיים ללא שילוב של תאים, ייצור מהונדס של מוצרים ביולוגיים עשוי להגיע לעבור את כל הציפיות.