מגה תעשיות
ניוזלטר מגה תעשיות
מגה תעשיות גיליון 68
לעמוד קודם

ענף האריזות: תמיכה בחוק מיחזור דו-מפלגתי בקונגרס האמריקני

08/04/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברות מובילות, בהן Ball, Kraft Heinz ו-SC Johnson, הצטרפו לאחרונה לתמיכה בחוק חדש שמקודם בקונגרס האמריקני כדי לחזק את תשתיות המיחזור ברחבי ארה"ב, בפרט באזורים כפריים ומוחלשים. החוק, המכונה "Recycling Infrastructure and Accessibility Act" (RIAA), הוצג מחדש לאחרונה על ידי חברות הקונגרס מריאנט מילר-מיקס (רפובליקנית מאיווה) ומיקי שריל (דמוקרטית מניו ג'רזי).

החוק מציע להקצות מענקי סיוע של 500 אלף עד 15 מיליון דולר לממשלות המדינה, לרשויות מקומיות, לשבטים אינדיאניים וליוזמות שותפות ציבוריות-פרטיות. המטרות: להקים תחנות העברה חדשות למחזור; להרחיב תוכניות איסוף curbside; ולהפחית את עלויות האיסוף וההובלה של חומרי המיחזור.

לפי נוסח החוק, הוא מתמקד בקהילות שאינן נגישות למרכז מיון מיחזור (MRF) בטווח של 75 מייל. משמעות הדבר היא שיפור שירות המיחזור באזורים שבהם אין תשתית ראויה כיום. המהלך עשוי להעצים את הכלכלה המעגלית ולהפחית את הפסולת הנשלחת להטמנה.

החוק הוצג לראשונה בשנת 2022, אושר בסנאט אך לא עבר בבית הנבחרים. כעת, כחלק מהיוזמה הרחבה יותר המכונה STEWARD Act, ישנה תמיכה גוברת ביוזמה הן מהצד הרפובליקני והן מהצד הדמוקרטי, לצד לחץ מהתעשייה. זאת על אף הקטנת תקציב מתוכננת של עד 65% בסוכנות להגנת הסביבה (EPA).

לדברי מילר-מיקס, החוק לא רק משפר את תשתיות המיחזור אלא גם מחזק את העצמאות הכלכלית של ארה"ב. "אנחנו יכולים להפחית את התלות במדינות זרות באמצעות שימור חומרים הניתנים למחזור אינסופי כגון אלומיניום במעגל הכלכלה המקומי", אמרה.

נציגים בכירים בתעשייה הביעו תמיכה מובהקת. ב-Kraft Heinz הדגישו, כי 87% מהאריזות שלה כיום ניתנות למחזור, לשימוש חוזר או לקומפוסטציה, אך טענו שהבעיה היא בגישה לא אחידה לשירותי מחזור. Ball, יצרנית קופסאות שימורים מאלומיניום ציינה, כי אלומיניום בשווי של כמיליארד דולר נשלח להטמנה מדי שנה. "זה הפסד כלכלי ומשאבי לכולנו", אמר סגן הנשיא ג'ון קמפבל. SC Johnson הביעה תקווה שהחוק ישמש מקפצה למדיניות מקיפה יותר, כולל חקיקת Extended Producer Responsibility ברמה הפדרלית. "אנחנו זקוקים לרגולציה פדרלית כדי למנוע עודף רגולציה מדינתית", הדגיש המנכ"ל פיסק ג'ונסון.

גם איגוד תעשיית הפלסטיק האמריקני (PLASTICS) ברך על היוזמה. לדברי מנכ"ל האיגוד מאט סיהולם, "החוקים האלו הם צעד קריטי בדרך לכלכלה מעגלית. הם שומרים על משאבים, מעודדים חדשנות, יוצרים מקומות עבודה ומחזקים את הייצור האמריקני."

החוק הזה מצטרף ליוזמות נוספות בקונגרס כגון חוק "STEWARD" וחוק "Farewell to Foam", ואולי מסמן מגמה של התגבשות סביב מענה מערכתי לאתגרי הפסולת ברמה הפוליטית והתעשייתית גם יחד.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן