מתכון לפוקצ'ה
קצת לפני חג הפסח כדאי לנצל את הזמן שנותר וליהנות מפוקצ'ה חמה בניחוח איטלקי ובעבודת יד, עם כל התוספות שאוהבים. את המתכון נתן השף וצלם האוכל גל אבירם, באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר. צילום: גיל אבירם
מצרכים
קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)
1 כפית שטוחה שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
800 סמ"ק מים פושרים
תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל החומרים בכף עץ ומכסים לשעה.
2. לאחר שעה מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
3. חוזרים על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.
4. לאחר חצי שעה יוצקים 5-4 כפות שמן זית על התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית, ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות.
5. אפשר להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי.
6. מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.
7. אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.
פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר. צילום: גיל אבירם