מגה דו
מדורים
מגה נוסטלגיה
לעמוד קודם

נמכר האופנוע המנצח של דוקאטי במרוצים

10/09/2024
זמן קריאה: 1 דק'

רוכב האופנועים התחרותי קייסי סטונר (Casey Stoner) הביא לקבוצת דוקאטי (Ducati) את אליפות MotoGP הראשונה בתולדות החברה וקבוצת המרוצים לאחר שניצח עשרה קטעי מרוץ וגבר על רוכבים מנוסים ומצליחים כגון דני פדרוסה (Dani Pedrosa) וולנטינו רוסי (Valentino Rossi).

אופנוע GP7 של סטונר היה ונשאר אחד מכלי הרכיבה היותר מרשימים מבחינה טכנולוגית שנבנו בעידן הקלסי של MotoGP, והוא נמכר במחיר מפתיע לכל הדעות. מדובר בפריט אספנים מדהים, לפיכך המחיר הסופי של 402 אלף פאונד (532 אלף דולרים) נשמע מוצדק.

2007 הייתה שנת הפריצה של דוקאטי בתחום המרוצים. המותג האיטלקי זכה גם באליפות היצרנים של MotoGP בפעם הראשונה. קייסי סטונר נשאר בספרי ההיסטוריה של דוקאטי כאחד משני הרוכבים שהביאו לה אליפות MotoGP, לצד פרנצ'סקו בניאה (Francesco Bagnaia) שזכה בשתי אליפויות, ב-2022 ו-2023.

לאופנוע המקורי של סטונר מנוע גל זיזים (DOHC) בנפח 799 סמ"ק. המנוע עם ארבעה צילינדרים מספק עוצמה של 220 כ"ס. הוא עובד עם מערכת הזרקה אלקטרונית מבית מארלי (Marelli). אבזור טכני נוסף כולל מתלים של אולינס (Ohlins) ובלמי ברמבו (Brembo) מלפנים ומאחור.

בזכות ההישגים שלו, קייסי סטונר נשאר הרוכב המצליח של דוקאטי עד שבניאה עקף את האוסטרלי בכמות הניצחונות הכללית. כרגע, בניאה נמצא בצמרת הטבלה של עונת MotoGP הנוכחית ועשוי להבטיח אליפות שלישית ברצף לדוקאטי. הוא גם יהיה הרוכב הראשון שמביא שלושה תארים ליצרן האיטלקי.

GP7 של סטונר הוא לא האופנוע המיוחד היחיד של דוקאטי שנמכר בסכום גבוה בזמן האחרון. גם האופנוע הראשון של דוקאטי שהשתתף ב-MotoGP, שעליו רכב לוריס קפירוסי (Loris Capirossi) בשנת 2003, נמכר, תמורת 201 אלף פאונד (266 אלף דולרים).

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן