ל־LS2 סדרת תיקים
יצרנית הקסדות הספרדית אל־אס2 (LS2) מרחיבה את פעילותה ונכנסת לראשונה לתחום פתרונות המטען לאופנועים, עם השקת הסדרה מוב אהד (Move Ahead) - סדרת תיקים רכים ועמידים למים, שמוצגת כחלופה נגישה כלכלית לארגזי צד קשיחים. הסדרה מיועדת להתאים למגוון רחב של אופנועים, מאופנועי כביש "ערומים" יומיים ועד אופנועים המיועדים לרכיבות ארוכות וממושכות.
בסדרה שלושה פריטים עיקריים: תיקי צד רכים, תיק זנב ותיק גלילה קומפקטי. לפי LS2, כל רכיבי הסדרה תוכננו לשימוש בתנאי מזג אוויר משתנים ועמידים לאלמנטים טבעיים תוך שמירה על משקל נמוך וגמישות שימושית בהשוואה לפתרונות מטען קשיחים.
לסט הדגל נפח אחסון כולל של 40 ליטרים, 20 ליטרים בכל צד. הוא מכוון בראש ובראשונה לרוכבים המחפשים פתרון מטען לרכיבות ארוכות בלי להיכנס להשקעה גבוהה. תיקי הצד מיוצרים מבד ברזנט 500D, חומר נפוץ בציוד שטח ורכיבה, ומשלבים ציפויי PVC עמידים הן בחלק הפנימי והן בחלק החיצוני כדי לשפר את העמידות לשחיקה ולחות.
לפי הודעת החברה, התיקים כוללים תפרים מרותכים וסגירת גלילה בחלק העליון. השילוב נועד לצמצם חדירת מים ולשמור על התכולה יבשה גם במהלך רכיבה ממושכת בגשם. החברה הוסיפה חיזוקים טכניים באזורים חשופים לשחיקה כדי להבטיח שהתיקים ישמרו על צורתם ויתמודדו עם שימוש יומי ושימוש לטווח ארוך גם כשהם עמוסים בציוד.
מעבר לתיקי הצד, אפשר לרכוש כל אחד מפריטי הסדרה בנפרד. תיק הזנב זמין במחיר של 95 דולרים ובעל נפח אחסון של עשרה ליטרים. היתרון הבולט שלו הוא גמישות: אפשר להשתמש בו כתיק זנב המחובר לתיקי צד או למיתקן מטען אחורי, אך גם להסב אותו במהירות לתיק מכל או לתרמיל גב, בהתאם לאופי הרכיבה ולצרכים המשתנים של הרוכב.
בדומה לתיקי הצד, לתיק הזנב מבנה מרותך והוא משתמש בחומרים עמידים עם עמידות למים בתקן IPX5. תקן זה מלמד על הגנה מפני התזות מים וגשם חזק, ומתאים לשימוש תיירותי ויומי כאחד.
הפריט הקומפקטי בסדרה הוא תיק הגלילה, שנמכר במחיר של 27 דולרים בלבד, ויש לו נפח אחסון של שלושה ליטרים. למרות ממדיו הצנועים, הוא מיועד לשימוש מגוון: אפשר לחבר אותו לתיקי צד, למיתקני מטען, לכידון או לשלדת האופנוע, וכן להשתמש בו כתיק פנימי בתוך מערכות מטען גדולות יותר.
באמצעות סדרת מוב אהד, LS2 מאותתת על כוונתה להרחיב את נוכחותה מעבר לעולם הקסדות והלבוש ולפנות גם לרוכבים המחפשים פתרונות מטען פונקציונליים, פשוטים ונגישים במחיר, בלי לוותר על עמידות והתאמה לרכיבה בתנאים משתנים.


