מגה דו
ניוזלטר מגה דו
מגה דו גיליון 215
לעמוד קודם

ניסויי מימן של MIT

29/02/2024
זמן קריאה: 1 דק'

יוזמות מימן רבות קמות בשנים האחרונות כדי למצוא תחליף ראוי ובריא למנועי דלק ולמנועים חשמליים. ימאהה (Yamaha) והמיזם הטכנולוגי מגרמניה פראונהופר (Fraunhofer) הציגו פרויקטים מקוריים, והפעם הגיע תורו של המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), אחד המרכזים הטכנולוגיים הבולטים בארצות הברית ובעולם כולו. האוניברסיטה הקימה קבוצה לפיתוח כלי רכב חשמליים (Electric Vehicle Team) שכבר צברה ניסיון רב וחשוב בבנייה ובמרוצים של כלי רכב חשמליים חדשניים. לאחרונה פנתה הקבוצה לעולם הדו-גלגלי. בשנה החדשה היא הציבה לעצמה מטרה לפתח מנוע לאופנועים שעובד על מימן.

באוקטובר 2023 השיקה הקבוצה אב טיפוס למנוע המימני שלה. האבטיפוס היה מתוכנן כמערכת פתוחה לשדרוגים ושינויים, וחברות ומיזמים אחרים יכולים להשתמש בו כבסיס ולבנות עליו פרויקטים. הפרויקט המקורי של MIT מתקיים בניהול של פרופ' אלכס סלוקום (Alex Slocum) בשיתוף פעולה עם אחד הבוגרים, אדיטיה מהרוטרה (Aditya Mehrotra). מהרוטרה, חובב אופנועים מושבע, מתמקד בפן האנרגטי של הפרויקט. הוא זה שהביא לשולחן את הרעיון של אופנוע חשמלי שניזון מתאי מימן. קבוצת הפיתוח מסבירה, כי למרות הקדמה שהעולם החשמלי מציע, כלים חשמליים עדיין מוגבלים במישורים רבים. אחת ההגבלות העיקריות והגדולות ביותר היא זמן טעינה ממושך. ברמה התאורטית, טעינה בשיטת החלפה של תאי מימן עשויה להוריד את זמני ההמתנה לדקות ספורות.

אופנוע מימן עובד בשיטה דומה לאופנוע חשמלי רגיל עם הרחבת נפח לסוללה (battery extender). מנוע חשמלי אחד מפעיל את הגלגלים, ורכיב בקרה ממיר חשמל מזרם ישר (DC) לזרם חילופין (AC). הבקר לוקח את העוצמה מהסוללה ומספק אותה למנוע שמפעיל את גלגלים. בשיטה כזאת, מערכת המימן עובדת בו בזמן עם הסוללה ופועלת כמטען נוסף. כשהאופנוע נמצא בפעולה, הוא משתמש בטעינה שהסוללה צוברת. הסוללה נטענת מחדש באופן ממושך מתא המימן.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן