מגה מזון
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

ועידה בינלאומית לאגרי-וולטאי

13/03/2023
זמן קריאה: 3 דק'

האתגר הגדול של העולם הוא ייצור אנרגיה מתחדשת והמשך ייצור מזון תוך מזעור נזקי האקלים. עשרות חברות אנרגיה בינלאומיות ויזמים הציגו פיתוחים חדשניים בתחום האגרי-וולטאי בוועידה הבינלאומית SunnySide APV SUMMIT 2023. הוועידה התקיימה בשיתוף משרדי האנרגיה, החקלאות, הכלכלה, הגנת הסביבה, המדע, פורום האקלים של בית הנשיא ומשרד האנרגיה הגרמני.

הוועידה הבינלאומית לאגרי-וולטאי התקיימה ב-2-1 במרס 2023 בגליל העליון, לזכרו של היזם חיים אוחיון ז"ל, ביוזמת מכון המחקר מיגל מישראל ומכון המחקר פרנהופר מגרמניה, בתמיכת משרדי ממשלה וחברות אנרגיה מתחדשת.

עשרות חברות בינלאומיות מהמובילות בתחום האנרגיה המתחדשת, השתתפו בוועידה והציגו תוצאות מחקרים פורצי דרך שנעשו בארץ וברחבי העולם, כיווני מחקר ופרויקטים עתידיים שמיועדים להביא לרווחיות החקלאי ולשמירת איכות היבול, תוך קידום יעדי האנרגיה של מדינה ישראל.

בין החברות שהשתתפו:

אנלייט (Enlight): חברה בינלאומית מובילה בייזום, פיתוח, מימון, הקמה והפעלה של פרויקטי אנרגיה מתחדשת ביותר מעשר מדינות בתחומים אנרגיה סולרית, אגירת אנרגיה ואנרגיית רוח, כגון פרויקט הענק של חוות טורבינות הרוח בעמק הבכא ברמת הגולן. אנלייט מקדמת פרויקטים אגרי-פוטו וולטאיים, רבעים נוספים בשותפות עם האגודה החקלאית "בננות החוף" לייצור חשמל סולרי על גבי שטחים חקלאיים פעילים ב-35 יישובים בישראל.

טריגו סולאר (Trigo Solar): הציגה פתרון אגרי-וולטאי לשדות של גידולי בעל, המתמקד בשימוש אופטימלי במי גשם על ידי הסטתם מהפנלים הסולריים לגידול החקלאי. בכך כמות המשקעים גוברת.

סאן-אגרי ישראל (Sun'Agri), חברה בת של Sun'R הצרפתית, הציגה מחקרים בתחום כלכלה התנהגותית בתחום האגרי-וולטאי, בגידולים עם עליות של 50% ביבול החקלאי ובביומסה של הגידולים, הפחתה במזיקים, חיסכון של כ-30% בשימוש במים וירידה ממוצעת של 5 מעלות צלזיוס מתחת לפנלים בזמן עומסי החום ועלייה של כ-3 מעלות צלזיוס בתקופות של קרה.

סולאראדג' (SolarEdge) הציגה מגוון מערכות סולריות חכמות המאפשרות ניצול מרבי של אנרגיה המופקת מכל פנל סולרי, תוך הקטנת עלויות התחזוקה של המערכת.

סולארגיק (Solargik) הציגה פיתוח מתקדם של מערכת עוקבת שמש קלת משקל וורסטילית, להתקנה מעל גידולים חקלאים בגבהים שונים, מעל חממות, מבנים חקלאים וקרקע. המערכת מאפשרת לייצר 15%-25% יותר חשמל מאשר מערכת קבועה, וטכנולוגיה ייחודית לביצוע אופטימיזציה בין צורכי הגידול לבין יכולת ייצור האנרגיה.

 

טרקרים מעל עצי חוחובה, באדיבות סולארגיק

פרויקט מעגן מיכאל. צילום: סולארגיק

 

קבוצת דוראל (Doral Group), חברה גלובלית יזמית בכל תחומי האנרגיה המתחדשת, בייזום ופיתוח של מיזמי אנרגיה בארץ ובעולם, הציגה מגוון פרויקטים ותוצאות מחקר וניסוי במיתקנים סולריים קרקעיים, מעל מטעים חקלאיים, מאגרים וגגות, בשילוב מיתקנים לאגירת אנרגיה.

 

חלקת מחקר באוניברסיטת בר אילן בגידולי שדה. צילום: חנני לדל, באדיבות קבוצת דוראל

מיתקן אגרי-וולטאי - דוראל בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן. צילום: חנני לדל, דוראל אנרגיה מתחדשת

פרויקט בהקמה מעלה גלבוע. צילום: דוראל

פרויקט במעלה גלבוע. צילום: דוראל

 

אגכימדס (AgChimedes) מתמחה בהספקת פתרונות מקיימים להבטחת שרשרת ייצור מזון על ידי שימוש בטכנולוגיות פורצות דרך מעולמות האגטק והפודטק. היא הקימה חברות בתחומים תחליפי אנטיביוטיקה, פתרונות לחיידקים עמידים ווירוסים, רכיבים להזנה שמקורם בחרקים ושיפור גנטי. היא הציגה פתרונות טכנולוגיים שפיתחה.

רמטק (REM TEC) האיטלקית היא הראשונה בעולם שפיתחה פרויקטים בני קיימא בתחום האגרי-פוטו וולטאי (APV) להפקת אנרגיה סולרית בשטחים חקלאיים תוך ניצול מלא של הקרקע. יש לה פטנט רשום על AGROVOLTAICO - מערכת מעקב סולרית חד או דו-צירית, בעלת מודולים פוטו-וולטאיים דו-צדדיים, הממקסמת את ייצור האנרגיה מהשמש תוך שמירה על זמינות הקרקע לשימוש חקלאי.

החברה הציגה בוועידה את תוצאות המחקרים בירקות שטופחו מתחת לגגות סולריים והראו לדוגמה עלייה של 30% בקוטר הממוצע של ראשי חסה וירידה בצריכת המים של עד 60% בעגבניות ודלעת.

EDF Renewables ישראל, חברה בת של חברת החשמל הצרפתית EDF, משקיעה בתחום האגרי-וולטאי. בין השאר הציגה ניסוי ראשון מסוגו בעולם לבחינה רציפה ומלאה של השפעת הצללה דינמית מהפנלים הסולריים על יבול הפלפלים.

EDF מחקר הצללה חכמה על גבי פלפלים בפקולטה לחקלאות. צילום: אוהד ברקן

 

בריח גולן מקבוצת רב בריח תעשיות, חברת ציוד ופתרונות לאנרגיה מתחדשת, השיקה בוועידה פיתוח של סדרת מוצרי דו-שימוש וסל פתרונות בתחום האגריוולטאי, בשיתוף מומחים מהארץ והעולם. החברה מציעה מענה הוליסטי להקמת מערכות סולריות, והיא היבואנית הרשמית של Trina Solar.

סולגרין (Solegreen) עוסקת בייזום, פיתוח, הקמה ותפעול של מערכות סולריות קרקעיות, מיתקני אגירת אנרגיה, אגרי PV, גגות סולריים, אספקת חשמל ירוק וניהול חכם של האנרגיה לעסקים ולתעשייה.

ויגדו טכנולוגיות (Vigdu Technologies), חברת סטארט-אפ שעובדת בשיתוף פעולה עם יחידת המדען הראשי של משרד האנרגיה, מתמחה בפיתוח פתרונות טכנולוגיים להעלאת התפוקה של שדות סולריים. היא הציגה את SolarJet - מערכת חדשה המקצרת את תקופת ההחזר על ההשקעה בשדות סולריים, מבצעת אופטימיזציה לחלקים רבים של השדה הסולרי, ומשיבה למערכת אנרגיה שהייתה מתבזבזת כחום.

עוד השתתפו בוועידה: גולן סולאר, נקסטקום, שיכון בינוי, בנק הפועלים, תדיראן אנרג'י, נטפים, לוצאטו ועוד.

כמו כן התקיימה ישיבה ראשונה של הצוות הדו-משרדי של משרדי הממשל בגרמניה עם משרדי הממשלה בישראל, להתוויית דרך העבודה לשנה הקרובה בהקמת מיתקני אגרי-וולטאי בישראל.

 

רשתות הצללה במטעי נקטרינות ביפתח. צילום: ולרי לוין אורלוב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן