מגה מזון
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

כנס "אוכלים בריא" ה-14 יתקיים בתיאטרון גבעתיים

11/03/2024
זמן קריאה: 10 דק'

כנס אוכלים בריא 14 יוצא לדרך ויתקיים השנה, באיחור קל בעקבות המלחמה, בתיאטרון גבעתיים בימים חמישי ושישי, 11 ו-12 באפריל 2024. הכנס משלב הרצאות מקצועיות מעשירות וסדנאות מעשיות של מיטב המומחים, המעניקות כלים יעילים לשינוי תזונתי, ונועד להעלות את המודעות הציבורית להשפעת התזונה על איכות החיים ולהביא לקהל ידע עדכני. מערכת העיכול, בריאות המוח, גיל המעבר, מלחמה בעייפות, צום וניקוי רעלים, תזונה מיטבית, רוקחות טבעית ועוד - כל אלה ועוד יהיו חלק מתכני הכנס בפנלים מקצועיים, בהרצאות מקצועיות, בהדרכות ובסדנאות מעשיות.

מתוכננת חגיגה גדולה במיוחד עם מבצעים בלעדיים לבאי הכנס. הקהל הרחב מוזמן למתחם תוסס וצבעוני של עשרות דוכנים אשר יציעו מוצרי בריאות מגוונים, בהם ביתני אוכל עם מנות בריאות ומזינות, ספרים מקצועיים, ציוד למטבח בריא וכלי בישול, תוספי תזונה ושלל פתרונות טבעיים לאורח חיים בריא.

בן יקיר, מפיק הכנס ומנכ"ל הפורטל לתזונה בריאה: "בתקופה זו, רוויית לחץ ואי ודאות, חשוב יותר מתמיד לקבל כלים שיסייעו לנו לשמור על עצמנו בריאים וחזקים פיזית ונפשית. באמצעות הרצאות מרתקות וסדנאות פרקטיות המשתתפים מקבלים כוח רב עוצמה - ידע וכלים לשנות את עולמם לטובה. בכנס יהיו מיטב המומחים לתזונה בריאה, שפע של מזונות בריאים וטעימים ומגוון מאכלים שאפשר להכין מהם. בשני ימי הכנס השנה יהיו הפנינג גדול של דוכני בריאות עם מבצעים מיוחדים, אווירת בריאות ומפגש עם שוחרי בריאות."

הרצאות וסדנאות שיתקיימו בכנס אוכלים בריא 14:

יום חמישי, 18:30 עד 20:30, פנל מערכת העיכול (חינם לתושבי גבעתיים): פנל המומחים כולל שאלות ותשובות בהשתתפות עדי זוסמן, RD BSc MBA, תזונאית קלינית בכירה, מייסדת ומנהלת המרכז ובית הספר לבריאות מערכת העיכול דרך הבטן; ד"ר מיכאל הרלינג, M.D, מומחה לרפואת המשפחה, מתמחה ברפואה פונקציונלית; ותמרה צוברי, נטורופתית, מייסדת ומנהלת אקווהתראפי. כל הטיפים הפרקטיים לשיפור תפקוד מערכת העיכול ירוכזו במקום אחד. תלמדו איך מערכת העיכול וחיידקי המעיים (המיקרוביום) משפיעים על כל מערכות הגוף ואיזה שינוי תוכלו לחולל במצבכם הבריאות אם תיישמו את הידע והכלים שיעניקו המומחים. בפנל תיחשפו לשלל השיטות לאיזון מערכת העיכול, החל בשיטות קלסיות הכוללות תזונה ותוספים וכלה בשיטות מחוץ לקופסה כגון תרגילים גופניים, תרגילי נשימה וצום.

יום חמישי, 19:00 עד 20:30, מוח מנצח - המפתח לבריאות המוח: יגאל קוטין, נטורופת, הרבליסט קליני ומטפל ברפואה סינית, יעביר הרצאה: איך נשמור על האיבר החשוב לנו ביותר - המוח שלנו, איך נוכל לשפר את הזיכרון ולייצב את מצב הרוח, להיות ממוקדים יותר, מרוכזים יותר ושלווים יותר. ההרצאה סופר חשובה לבריאות המוח. בואו ללמוד על מזונות שתורמים לפעילות תקינה של המוח ועל דרכים טבעיות נוספות, מבוססות מחקר ומדע, שיועילו לבריאות הכללית ובעיקר ישמרו על המוח בתפקוד שיא בכל גיל.

 

כנס אוכלים בריא תיאטרון גבעתיים. צילום: ליאור שני

 

יום חמישי, 19:00 עד 20:30, מופע "תגבירו את המזגן, אני בוערת": המופע חובה לכל אישה בגיל המעבר ולפניו, בהשתתפות ענת לב אדלר, עיתונאית וסופרת, מחברת רב המכר "אישה בעונת מעבר"; ד"ר נועה חובב, רופאת משפחה, המומחית הבכירה ביותר בישראל בנושא גיל המעבר; אלמוג גולד, מטפלת בתזונה, נטורופתית N.D ומומחית לגיל מעבר, להרזיה ולאיזון בעיות מטבוליות; לימור גולדשטיין, שחקנית המגלמת את אביגיל, גיבורת הספר "אישה בעונת מעבר." נשים רבות בגיל המעבר מתמודדות עם תסמינים מטרידים ועם כמויות גדושות של מידע סותר. "תגבירו את המזגן, אני בוערת" הוא מופע פורץ דרך, שחושף בצורה ישירה ומשעשעת כל מה שנשים חייבות לדעת על השינוי הביולוגי הטבעי שהגוף עובר. המופע יקנה ידע מעצים, שימושי ומרגיע לגבי שינויים המתחוללים בגוף, ואף יציע פתרונות שעשויים לשפר מאוד את איכות החיים.

יום חמישי, 18:00 עד 20:00, נלחמים בעייפות - מרימים את האנרגיה: רון יפה, נטורופת N.D, יעביר סדנה בנושא תשישות ועייפות. בסדנה תלמדו איך להעלות את רמת האנרגיה והיכולת להתמודד עם לחץ יום-יומי, פיזי ונפשי, ולמנוע מצבים של מחלות אוטואימוניות ומעי רגיז באמצעות איזון של בלוטת האדרנל. בסדנה יוכנו יחד מתכונים מיוחדים שיעזרו לשפר את תפקוד הבלוטה: שייק עוצמתי, קוקטייל אדרנל, קפה בריא וחליטת תה מדהימה.

יום חמישי, 18:00 עד 20:00, כלים מעשיים מתחום האימון לשינוי תזונתי: שירן אגמי, מנטורית, מנחת הפודקאסט 'תזונה מושכלת', מתכונאית תזונה טבעית, מנחת סדנאות ומרצה בתחום התזונה, תעביר סדנה בנושא: כיצד לאמץ תזונה טובה והרגלים של אורח חיים בריא אחת ולתמיד. בסדנה יינתנו כלים פרקטיים לעשות זאת באמצעות חיבור עמוק בין גוף לתודעה. המשתתפים ילמדו איך להזין את הגוף במזון בריא, את המוח במחשבות מעצימות ואת הנפש באמונה עצמית. כמו כן ייחשפו שלושת החסמים המעכבים ירידה במשקל ויינתנו תובנות וידע יישומי.

יום חמישי, 21:00 עד 22:30, איך להתאפס תזונתית - DO IT YOURSELF: נעמה גפן, נטורופתית ויזמית בתחום הבריאות, מנהלת את קהילת הבריאות "הגריניות", תעביר הרצאה פרקטית שנותנת כלים ישימים וקלים לביצוע, שיעזרו ליצור הרבה במעט. בהרצאה ידובר על הפעולות הטכניות שכדאי לשלב כל יום בשביל לשמר אורח חיים בריא ולאמץ הרגלים בריאים, ייצור תהליכי שינוי בתזונה ממקום של בחירה ומודעות, חיווט מחדש של המוח וייצור בחירות בריאות אוטומטיות חדשות.

יום חמישי, 21:00 עד 22:30, גיל המעבר הנשי, איך אוכלים את זה? רננית הילה רהב פלדמן, דיאטנית קלינית מוסמכת, נטורופתית ואירידיולוגית, תעביר הרצאת חובה לכל אישה לפני גיל המעבר ובמהלכו. ככל שתביני יותר את מקור השינויים בתקופה חשובה זו של חייך, כך יהיה קל יותר להתכונן, להתמודד עם האתגרים ולהפוך אותם להזדמנויות לצמיחה ולשיפור הבריאות. הרצאה זו תקנה ידע מעצים, שימושי ומרגיע על השינויים המתחוללים בגוף ובנפש, ואף תציע פתרונות וכלים מעשיים שעשויים לשפר מאוד את איכות החיים.

יום חמישי, 20:30 עד 22:30, הכנת סבונים טבעיים ממזונות על: חגית שטרקמן, N.D, נטורופתית מוסמכת, מנהלת מרכז Rega להכנת מוצרי טיפוח טבעיים, תעביר סדנה כיצד להכין לבד סבון טבעי, מזין ומפנק, מותאם באופן אישי. בסדנה תילמד השפעתם המדהימה של מזונות העל במגע עם העור. יוכן סבון אישי ללא כימיקלים, 100% טבעי, ותורם לבריאות ולבריאות העור.

יום חמישי, 20:30 עד 22:30, רוקחות טבעית ונקייה מכימיקלים: מיכל מהסרי, קוסמטיקאית ובעלת מותג סבונא הטבע בעבודת יד - מפעל בוטיק לייצור סבונים ונרות טבעיים, מנחת סדנאות לסבון מוצק, נרות ורוקחות טבעית, תעביר סדנה בנושא: העור משמש איבר ספיגה, בדיוק כמו מערכת העיכול. היום ידוע שחומרים הבאים במגע עם גופנו, נספגים אל מחזור הדם ומשפיעים ישירות על בריאותנו. לכן חשוב לדעת לרקוח לבד משחות טבעיות לטיפול בעור, במקום להשתמש במשחות שאין ודאות לגבי החומרים שהן מכילות. בסדנה תלמדו על חמאות, שמנים צמחיים וצמחי מרפא והשפעתם על העור. כל משתתף ייצא מהסדנה עם שתי משחות שרקח בעצמו: משחת הקסם ומשחה טיפולית לאקנה.

 

מיטב המומחים בכנס אוכלים בריא ה-14

 

יום חמישי, 21:00 עד 22:30, איך לשחרר השמנה בטנית נשית: ליב עזריה, מייסדת שיטת הסייקל הנשי לשחרור משקל ובניית מערכת יחסים מיטיבה עם האכילה, מרצה ומלווה תהליכי טרנספורמציה לנשים עסוקות. רבות מכירות את השומן העקשן שנדבק לבטן, וגם תהליך של ירידה במשקל הוא מתעקש להישאר. השמנה בטנית היא לא רק בעיה אסתטית אלא בעיה בריאותית. למה יש נדידת שומן לאזור הבטן ככל שאנחנו מתבגרות? איך ההורמונים משפיעים ישירות על הבטן? והעיקר - אילו פעולות אפשר לעשות כדי להיפטר מהשומן הבטני? איזה ספורט הכי מומלץ? אילו מזונות צוברים שומן ואילו מעודדים סילוק שומן? אילו פרקטיקות מוכחות מחקרית יש כדי לסלק שומן בטני? כל זאת ועוד בהרצאה שעוסקת בכל מה שלא סיפרו לך על השמנה בטנית ועל שינויים פשוטים שאפשר לעשות כדי להיפטר ממנה.

יום שישי, 09:30 עד 11:30, צומות ניקוי רעלים - כלי עוצמתי לריפוי: בפנל מומחים בהנחיית ד"ר גיל יוסף שחר (M.D) ובהשתתפות אלירן דה-מאיו ויגאל קוטין, יושמעו 3 סקירות מרתקות על עולם ניקוי הרעלים, ואחריהן יתקיים סשן שאלות ותשובות. ד"ר גיל יוסף שחר, M.D, מומחה לרפואה תזונתית וראש המרכז לרפואת הרמב"ם, בוגר לימודי רפואה בטכניון, עומד בראש תוכנית הכשרת מטפלים ברפואה תזונתית, מרצה, כותב ועורך מדעי של ספרי בריאות ותזונה, יעניק הרצאת מבוא לתחום ניקוי הרעלים: איך זה באמת קורה בגוף שלנו? האם המדע תומך בצומות לניקוי רעלים? מה הם האתגרים והסכנות ואיך עושים זאת באופן בטוח? אלירן דה מאיו, מייסד בית הבריאות והבעלים של מצפה אלומות החדשה - מרכז הבריאות המתקדם והמוביל בישראל, מתמחה בליווי צומות מים, בתזונה מותאמת אישית, בהתחזקות גופנית ובגמילה מהתמכרויות. הוא יספר על שיטת הצום העוצמתית ביותר - צום מים, בשילוב סיפורים מהשטח על תוצאות ריפוי בעקבות יישומה. יגאל קוטין, נטורופת, הרבליסט קליני ומטפל ברפואה סינית, יחשוף את שיטת התזונה הנחקרת ביותר כיום כמעכבת הזדקנות של התאים. נלמד על "תזונה מחקת צום (FMD)" שמאפשרת לאכול ועדיין ליהנות מיתרונות הצום.

יום שישי, 09:00 עד 11:00, סודות האפי גנטיקה לטיפול בהשמנת יתר: סדנה מאת ד"ר יעל מצליח, Ph.D,N.D, חוקרת אפיגנטיקה, מומחית ברפואה סינית ובנטורופתיה. מאוד לא סביר שהגנום שלנו השתנה כל כך בעשורים האחרונים עד שהוא מביא את אוכלוסיית העולם להשמנה. ברור שההורשה האפי גנטית הייתה תלויה ומושפעת מאוד מגורמים סביבתיים, מגורמים תזונתיים ומאורח חיים לא בריא, שהיו באינטראקציה עם הגנום שלנו והשפיעו על מחלות אנושיות והשמנה. בסדנה נחקור באופן מעמיק ונלמד על הגורמים התזונתיים והסביבתיים המשפיעים על האפיגנום והגורמים השמנת יתר, ועל הסיכונים בהשמנת יתר. נלמד כיצד אפשר להשפיע באמצעות תזונה ואורח חיים על "כיבוי" ו"הדלקה" של גן ההשמנה, נדון בתפריטים שמשפרים אפיגנטיקה ומונעים השמנת יתר ונכין שלושה מתכונים מנצחים למיקסום האפיגנטיקה ולמניעת השמנה.

יום שישי, 10:00 עד 11:30, כלים לשינוי הרגלים באורח החיים: הרצאה מאת ניב פרן, מגיש תוכנית הרדיו והפודקאסט "מר מחר", מייסד ומנהל "אנשי המחר" ו"קבוצת לדעת", דוקטורנט ונווט קרב בחיל האוויר. בזמן משבר, כשאנחנו נלחמים על השפיות ועל הנורמליות שלנו, ניהול פנימי והרגלים נכונים חשובים יותר מאי פעם. אנחנו מוצפים בידע על תזונה, יודעים ומבינים מה נכון ובריא לאכול, אבל צריך ללמוד ליישם לאורך זמן ובאופן עקבי. בהרצאה חווייתית וסוחפת נגלה את הסודות שיגרמו לנו להצליח להתמיד באורח חיים בריא על ידי תכנות של המוח וחיבורו ללב. איך פורצים את מחסום המוטיבציה? איך מניעים את עצמנו לפעולה? איך מצליחים לשנות את מה שברור שצריך לשנות, אבל כל כך קשה? הרצאה מטלטלת, מצחיקה וחדשנית, עם תשובות מפתיעות וכלים אפקטיביים שיסייעו לנו להצליח במה שלא הצלחנו עד עכשיו.

יום שישי, 09:00 עד 11:00, איך נכין שייק ירוק מושלם לניקוי רעלים והרזיה? מיטל קלרפלד, נטורופתית להרזיה טבעית ולאורח חיים בריא, תעביר סדנה מרתקת שתעניק מוטיבציה להתחיל לשקשק מדי יום. בסדנה תקבלו ידע בריאותי חשוב וטיפים להכנת שייקים מושלמים לבריאות והרזיה לאורך היום. תגלו את הסוד שמאפשר לאכול כל כמות ועדיין לרזות, ותיחשפו לשגרת הבוקר, לשיפור ההרגשה ולבטן שטוחה. הסדנה תכלול הדגמות וטעימות של שלושה סוגי שייקים ומתנה: חוברת מתכוני השייקים הכי טעימים. כל הרכיבים בסדנה טבעוניים, ללא מוצרי חלב, ללא סוכר מעובד וללא גלוטן.

יום שישי 10:00 עד 11:30, כל סודות הקוסמטיקה הנקייה: קטרינה ידלין, מומחית לארומתרפיה, תזונה וקוסמטיקה טבעית, מייסדת ומנכ"לית חברת קטרינה טיפוח אורגני, תעביר הרצאה בנושא רכיבים נקיים-in, רעלים-out - כל מה שצריך לדעת על המגמה הכי חדשנית בעולם הביוטי: קוסמטיקה נקייה. בהרצאה תלמדו על דרכים וחומרים טבעיים לעור חיוני, קורן ובריא, ועל שגרת הטיפוח האידיאלית שתאט את התבגרותו הכרונולוגית של העור באופן טבעי. יינתנו כלים מעשיים לסיגול הרגלים מיטיבים לעור החיצוני ולאור הפנימי.

 

בן יקיר מפיק כנס אוכלים בריא.צילום: ליאור שני

 

יום שישי, 12:00 עד 13:30, הרצאה בנושא הסוף לעייפות והתשישות: ד"ר ציון שלוסברג, M.D, רופא מומחה ברפואת משפחה זה עשרים שנה, המתמחה ברפואה פונקציונלית, בוגר המכונים המובילים בארה"ב לרפואה פונקציונלית, יעביר הרצאה ויבדוק אם אתם מרגישים עייפים, תשושים, כאובים או חסרי חיוניות. חייבים עוד קפה ועוד שוקולד בשביל לשרוד את היום? זה לא צריך להיות ככה. בהרצאה תגלו מה הסיבות האמיתיות לעייפות ולתשישות, מה אפשר לעשות כדי לאבחן נכונה את המצב, להיפטר מהחולי ומהעייפות ולהתחיל לחיות את החיים במלואם, מלאי אנרגיה. ההרצאה מלאת תוכן וטיפים פרקטיים, שרבים העידו שהיא שינתה את חייהם.

יום שישי, 12:00 עד 13:30, קמחים אלטרנטיביים בעידן החדש: אסי רוז, נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה, בוגרת תואר שני מהאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה שבצפון איטליה ואשת קולינריה, תעביר סדנה בנושא אוכל טעים ובריא תוך שימוש בקמחים אלטרנטיביים ובמחיות אגוזים שמעניקים שלל יתרונות תזונתיים. בסדנה נדגים מתכונים שעשויים לשמש על בסיס יומי: לחמים מעולים, בסיס לעוגות עסיסיות וטעימות ובצק עוגיות שייהפך לעוגיות קריספיות וממכרות. כל משתתפי הסדנה ייהנו ממגוון רחב של מתכונים וקיוארקוד מוביל לכל תכני הסדנה ולמתכונים רבים נוספים.

יום שישי, 12:00 עד 13:30, ליצור בית בריא משלכם: אפרת אטיאס, בעלת "הבית הבריא של אפרת אטיאס", מטפלת בתזונה טבעית ומנחה משפחות ויחידים לחיים בריאים, תעביר הרצאה בנושא שיפור הרגלי התזונה בבית. בהרצאה הזאת תמצאו את כל הדרוש כדי ליהנות ממטבח בריא למשפחה בריאה, ללא קיצוניות וללא מהפך במטבח. תקבלו כלים שיאפשרו לכם לרתום את בני הבית לשינוי במינימום התנגדות, ותלמדו כיצד לצלוח את האתגרים הצפויים בבטחה ובהצלחה.

יום שישי, 11:30 עד 13:30, mind-food-ness - חופש באכילה רגשית: אנה נווה לדרמן, פסיכותרפסיטית ומורה למיינדפולנס ול-MBSR, יועצת לתזונה אינטגרטיבית וטרילותרפיה, תעביר סדנה כיצד נשפר את מערכת היחסים שלנו עם הגוף שלנו ועם האוכל. הסדנה החווייתית משלבת ידע, תרגול והנאה עם דגש ביישום בחיי היום יום. בסדנת MIND FOOD NESS (גישה מבוססת מיינדפולנס) נאמן את התודעה לתשומת לב ונוכחות בהווה, נלמד לזהות את היחסים שלנו עם האוכל והאכילה, נכיר ונלמד את מעגל הסבל והסטרס באכילה הרגשית, נלמד להכיל רגשות לא נעימים במקום לאלחש אותם באמצעות אוכל ונצא עם תרגולים פרקטיים ליישום בשגרה.

יום שישי, 11:30 עד 13:30, RAW-FOOD - להתאהב בקינוחים בריאים: מיכאלה עפרוני, יועצת ומלווה לתזונה טבעית ולאורח חיים בריא, תלמד בחוויה קולינרית זו לשלב בריאות עם מתוק באופן יצירתי, מעורר חושים והשראה. נגלה איך ליצור מתכונים קלים וטעימים תוך שמירה על ערכים תזונתיים מרביים. נכין יחד משקה צ'אי פקאן חמים, ריבועי 'כמוקולד' עם מוס שקדים - מאקה, ריבועי פיסטוק לימוניים וכדורי פררו 'רואו'-שה. כל המתכונים בגישת RAW-FOOD - מזון חי, ללא בישול. נשתמש רק ברכיבים טבעיים מן הצומח וללא רכיבים מעובדים. במהלך הסדנה יחולקו טעימות ודפי-מתכונים. כל חומרי הגלם בסדנה הם ללא מוצרים מן החי, ללא סוכר לבן וללא גלוטן.

להזמנת כרטיסים: 03-7325340, קופת תיאטרון גבעתיים, או באתר.

מחיר כרטיס להרצאה: 50 ₪, כרטיס לסדנה מעשית - 150 ₪. הסדנאות מתקיימות בקבוצות של 25 משתתפים.

תיאטרון גבעתיים: רחוב ליא קינג 1 (דרך השלום - פינת יצחק רבין). חניה חינם לבאי הכנס: מיום חמישי ב-18:00 וביום שישי בחניון יעד/בניין הפניקס (מספר המקומות מוגבל). המקומות באולם אינם מסומנים.

הכניסה למתחם הדוכנים - חינם.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן