מגה מזון
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

כנס בינלאומי לייצור מזון מהים והמדבר

03/10/2022
זמן קריאה: 2 דק'

בהמשך להחלטת הממשלה מחודש אוגוסט האחרון, שבמסגרתה יצאה לדרך תוכנית רב־שנתית לפיתוח העיר אילת וחבל אילות כמוקד לאומי ובינלאומי לייצור מזון מן הים והמדבר בעלות של כ-170 מיליון שקל, משרד החקלאות ופיתוח הכפר מוביל כנס בינלאומי שמטרתו לקם את הידע והטכנולוגיות בתחום החקלאות הימית והמדברית ולחזק שיתופי פעולה מחקריים ועסקיים בתחום.

את הכנס, שיתקיים באילת בתאריכים 20-18 באוקטובר, מוביל משרד החקלאות, בשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל והמשרד לשיתוף פעולה אזורי. בליבת האירוע יתקיימו מגוון מושבים בהובלה של חוקרים, מומחים ויזמים, במטרה לחלוק ידע ולשפרו, ולממש את הפוטנציאל האדיר הטמון בחיבור בין הים למדבר בישראל ובמדינות האזור.

הכנס יקדם שיתופי פעולה בינלאומיים ואזוריים עם מדינות ערב, וימצב את מדינת ישראל כמובילה בינלאומית בתחום. בין המדינות המשתתפות: בחריין, מרוקו, מצרים וירדן.

ביומו הראשון של הכנס יתקיים פאנל בהשתתפות שרי החקלאות מהמדינות המשתתפות בנושא "עתיד ביטחון המזון העולמי בראי משבר האקלים", במטרה לחלוק את הידע הקיים במדינות ולהביא ליוזמות חדשות בנושא.

ביומו השני של הכנס תתקיים תערוכת חדשנות שאותה יפתח העתידן דוד פסיג, המתמחה בחיזוי מגמות טכנולוגיות וחברתיות. בתערוכה יוכלו יזמים וחברות ישראליות בתחום המזון מהים והמדבר להציג בפני משתתפי הכנס את הפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים ביותר בתחומים דגים, אצות, אלמוגים, סרטנים וצדפות. הכנס יהיה הזדמנות ייחודית לקידום שיתופי פעולה מסחריים של חברות ישראליות עם גורמים מהאזור ומהעולם.

 

 

ביום השלישי ייצאו המשתתפים לסיורים במכון לחקר ימי באילת (מלח"י) ובחברות טכנולוגיות המציגות את החדשנות באזור.

את מושב הפתיחה יוביל פרופסור יונתן זהר מאוניברסיטת מרילנד, הידוע במחקרו בתחום הדגה. דוברים מובילים נוספים שיציגו בכנס הם פלאביו קורסין מחברת Aqua Spark, שמקדמת השקעות גלובליות בתחום החקלאות הימית. לכנס יגיע גם ג'ון ביוקנן, המנכ"ל של Center for Aquaculture Technologies. כן ישתתפו מומחים ישראליים כגון ד"ר חנה רוזנפלד מהמכון לחקר ימים ואגמים ופרופ' אמיר שגיא מאוניברסיטת בן גוריון.

נושא ביטחון המזון העולמי יעמוד בשנים הקרובות בפני אתגרים רבים, בהם קצב גידול האוכלוסייה, ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים התכופים, עליית פני הים וצמצום השטחים הפוריים לגידולים חקלאיים. בהתאם לכך, חלק ניכר מעתיד המזון העולמי מקורו במזון מן הים והמדבר. הכנס הנוכחי מציב את מדינת ישראל כמובילה בתחומים אלו, ומטרתו להפגיש בין המומחים והיזמים הישראלים לגורמים ממדינות האזור והעולם.

שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "החיבור בין המדבר לים מהווה כר פורה לטכנולוגיות מתקדמות שעליהן יתבסס גידול המזון בעתיד. בכל העולם עוסקים כיום בביטחון המזון, בשל משבר האקלים וגידול האוכלוסייה שצפויים להביא למחסור עולמי במזון. למדינת ישראל פוטנציאל אדיר בתחום החקלאות הימית והמדברית, וכבר היום אנו מובילים את המחקר והטכנולוגיות בתחום. הכנס הוא יריית הפתיחה לשיתופי פעולה עם מדינות האזור, שבהן אקלים דומה לשלנו."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן