מגה מזון
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

כנס המכון לחקר גפן ויין באוניברסיטת אריאל

16/03/2022
זמן קריאה: 2 דק'

בכנס המכון לחקר גפן ויין באוניברסיטת אריאל ומו"פ אזורי מזרח, בשיתוף משרד המדע והטכנולוגיה, יוצג מחקר על השפעת הכמות והתזמון של המים בהשקיה על כמות הענבים ואיכות היין. הכנס המדעי יתקיים ב-22 במרס 2022 ויחבר בין האקדמיה לתעשייה. ישתתפו בו חוקרים, ינניים ואגרונומים בכירים.

בכנס יהיו הרצאות על מחקר עדכני בתחום, הרצאות בזק של סטודנטים וסטודנטיות וטעימות יין. הכנס נועד להציג מגוון פתרונות מדעיים לשינויי האקלים ולאתגרים שבהם נתקלים מגדלי הגפן והיקבים בישראל, ולקבוע יעדי מחקר עתידיים. גפן היין הוא אחד הגידולים המעניינים מהבחינות מדעית, היסטורית, תרבותית וקולינרית.

נווה חגג' יציג מחקר שנעשה בהנחיית ד"ר ישי נצר מאוניברסיטת אריאל ומו"פ אזורי מזרח וחוקרים נוספים (ד"ר נעה אוחנה לוי מחברת Variability, ניר שחם מיקב שורק, פרופ' זוזה גריצוויג מהאוניברסיטה העברית והסטודנטים דניאל פרמן-מינץ ויוסי שטרן). במחקר נבחנה השפעת כמויות מים בכמה תזמונים (ממשקי השקיה שונים) על כמות הענבים ועל איכות היין. המחקר התקיים בכרמי קיבוץ מירב עם הכורם משה הרניק.

במחקרם הקודם נמצא, כי ביינות אדומים צמאון מכוון (עקה) ומבוקר משפר את איכות היין. במחקר הנוכחי נמצא, כי גם בענבי יין לבנים (סובניון בלאן) ככל הנראה התהליך הזה נדרש.

ד"ר נעה אוחנה לוי התמקדה בשיטות של למידת מכונה לבחינה של גורמי הנוף (שיפוע, מפנה וכיווני זרימה) המכונים טרואר עם משתני מטאורולוגיה והתערבות אנושית (משטר השקיה) על מדדי הגפן ועל כמות הענבים. שימוש בלמידת מכונה מאפשר ניתוח של מסדי נתונים גדולים, והתובנות נעשות על ידי בינה מלאכותית תוך שהן מעניקות הוכחות כמותיות לממצאים המחקריים.

הגשם נמצא כגורם בעל השפעה רבה על היבול ועל מספר האשכולות, למרות שרובו יורד בחורף, כאשר הגפן בתרדמה. משטרי ההשקיה נמצאו כמשפיעים יותר על משקל הצמח (משקל הגזם) ועל משקלי האשכולות. כלומר הגשם משפיע על הכמות, וההשקיה על המאפיינים של מרכיבי היבול. מידת ההשפעה של הגורמים משתנה בכל עונה כתלות בתנאים המטאורולוגיים המשתנים.

הרצאות אחרות בכנס:

שרידי גפן בקיסריה הביזנטית - ד"ר מיכל דוד מהמכון לארכאולוגיה אוניברסיטת תל אביב.

מנגנונים להתמודדות הגפן עם הקיץ הישראלי - ד"ר אורי הוכברג, מנהל המחקר החקלאי.

עקרונות הזנת צמחים ואבחון ההזנה בכרם - ד"ר רן הראל, מנהל המחקר החקלאי.

קישור לפרטי הכנס: כנס המכון לחקר גפן ויין

 

יינות מחקרים לפני טעימה ביקב שורק. צילום: ד"ר ישי נצר; ענבי סובניון בלאן בכרם המחקר. צילום: ישי נצר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן