מגה מזון
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

קטיף ירקות בחממות, סיורים וסדנאות בישול

12/02/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז', מזמינים לאירוע מהחממה לצלחת - חוויית קטיף ובישול בחממות של חקלאי הערבה התיכונה, שתתקיים שני סופי שבוע: 11-9 במרס 2023 ו-18-16 במרסק 2023.

משפחות, ילדים ואוהבי אוכל ייהנו מסיורים חקלאיים, קטיף עצמי של ירקות טריים בחממות ובישול עם התוצרת שתיקטף, בהדרכת שפים, בהם: זוג השפים הנשוי נדב ודניאל, השף ינון בארי, השף יריב איתני, השף יונתן דהן, ותושבים ובשלנים מהערבה. את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה, יזם המפתח תכנים וחוויות קולינריות.

בימים חמישי ושישי, 17-16 במרס 2023, השפים נדב ודניאל "מבשלים תאילנד בערבה", בלב החממה של חוות בין השיטין בחצבה. השפים ירקחו לעיני הסועדים מנות מהמטבח התאילנדי, על טהרת התוצרת הטרייה מהערבה, ויספרו במהלך הארוחה על החיבור לערבה, לחקלאות ולחקלאים ועל היבול המשובח.

נדב נולד במושב פארן, למשפחת חקלאים מגדלי פלפל, וגדל לצד העובדים התאילנדיים. דניאל טיילה במזרח הרחוק ובתאילנד שנתיים, ולמדה את קסם המטבח התאילנדי. יחד הם מבשלים ומעמיקים את התודעה בקיימות ובבישול ישירות מהקטיף לצלחת.

בין הארוחות שיתקיימו ב'מהחממה לצלחת':

שף יריב איתני ממעדניית route 90 בצוקים והשפיות עדן דוד ודנה-לי ברמן יכינו ארוחת בשרים עשירה עם ירקות מהערבה בלב משק עצי תמר. עדן דוד (משחקי השף) עבדה במסעדות מישלן בספרד ובבנגקוק, ודנה-לי ברמן (המסעדה הבאה של ישראל) סיימה בהצטיינות את בית הספר הגבוה לבישול קורדון בלו באוסטרליה, ועבדה במסעדות מישלן נחשבות בעולם.

השף יונתן דהן, יוצא מסעדות רפאל, כתית, מזללה ו-Gail's Kitchen בלונדון, עבר להתגורר ביישוב צוקים ויקיים ארוחות שף בלב חוות בין השיטין, במושב חצבה.

 

ארוחת בוקר בגן הירק האורגני של רונית אלעזרי בצופר בערבה. צילום: רונית אלעזרי | השפים נדב ודניאל. צילום: יאיר ולר

 

השף ינון בארי יארח לארוחות אינטימיות בבית במושב פארן.

בגן הירק האורגני של רונית ומוטי אלעזרי, במושב צופר, יתקיימו ארוחות בוקר עשירות וטריות, בלב החממה, על טהרת ירקות הגן.

הבשלנית הביתית דלית נחום מזמינה להסב אצלה בבית לארוחת מרק קובה ביתי, ביישוב ספיר.

בין הסיורים והסדנאות: סיור בחווה לגידול פטריות בעין יהב עם סדנה להכנת ערכת גידול אישית, סדנת 'בישולי שדה' בחוות בין השיטין במושב חצבה - קטיף של ירקות טריים ובישול בלב החממה, סיור דבש במכוורת פורת בעין יהב, סדנת בראנץ' בהנחיית השפית מירית קירשבום ממושב עין יהב.

בערבה התיכונה מתחולל פלא בתחום החקלאי, בעיקר בעונת החורף. בזמן שבשאר המקומות קר ואי אפשר לגדל מזון מהצומח, חקלאי הערבה מנצלים את שעות האור והטמפרטורות הגבוהות, ובשילוב מחקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, מטפחים ירקות מובחרים ובריאים עם תוספת ויטמינים לשיווק בארץ ובעולם: פלפלים, עגבניות וחצילים בשלל צבעים, טעמים וצורות, קישואים, דלועים ומלפפונים, אספרגוס, פטריות, צמחי תבלין ועוד.

עלות קטיף וסדנת בישול: 30 עד80 ₪ למשתתף.

ארוחה 'עושים תאילנד בערבה' עם השפים נדב ודניאל בחוות בין השיטין - 300 ₪ לסועד כולל יין.

למידע והזמנות: אירועי 'מהחממה לצלחת'טלפון 052-8666114

 

סלט ירוק עם תפוחים ודבש. צילום: קייטרינג שף ינון בארי | סלט פלפלים. צילום: שף ינון בארי | פודטראק אולהלה בחצבה. צילום: מאי אלקיים

קטיף עצמי והכנת מנות מירקות טריים בחוות בין השיטין בחצבה, סדנאות אוכל וארוחות שף. צילום: אפרת פרנקנשטיין, סטודיו אפרת

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן