מגה מזון
חדשות
חדש על המדף
לעמוד קודם

יינות חדשים ממותג סילק אנד ספייס

06/09/2023
זמן קריאה: 2 דק'

רגע לפני חגי תשרי, הסקוטית מבית ישרקו, משיקה שלושה יינות חדשים ממותג סילק & ספייס (Silk & Spice) מפורטוגל, אחד לבן ושניים אדומים. מותג סילק & ספייס נחשב אחד המותגים המובחרים ביותר בפורטוגל. היינות בולטים, איכותיים וייחודים במיוחד, ומצליחים בעולם בכלל ובישראל בפרט מאז נוצר המותג.

סילק & ספייס לבן הוא יין יבש העשוי מזנים מקומיים בלבד - 50% ביקל, 35% ארינטו עם 15% אלבריניו. ליין זה נבצרו ענבים נבחרים מאזורי היין החשובים באיירדה ובליסבון. הענבים נסחטו בעדינות והתירוש הוצלל באמצעות שקיעה. התסיסה האלכוהולית בוצעה במכלי נירוסטה בטמפרטורות נמוכות, 17-15 מעלות. חלק מהיין התבגר גם בחביות אמריקניות, על משקעיו. ליין טעמים עזים של אפרסקים בשלים, מלון ופרחים לבנים, עם רמזים של וניל. היין מציג את מכלול האדמה הפורטוגלית הייחודית, את אומנות הבלנד והזנים המקומיים של פורטוגל. הסיומת בטעמי וניל מאוזן ונעים לחיך.

היין מצוין לליווי ירקות בגריל, מנות פסטה שמנת, סושי ועופות בגריל. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 10-8 מעלות, בכוסות בינוניות. זמן שתייה - עד 3 שנים מרגע הבציר.

סילק & ספייס רוד הוא יין אדום יבש העשוי מזנים מקומיים, בעיקר טוריגה נסיונאל, אליקנטה בושה ושיראז. יין זה מיוצר מענבים נבחרים ברמת הבשלה אופטימלית. לאחר ריסוק עדין, הענבים עוברים למכלי נירוסטה לתסיסה והתבגרות, וחלק מהיין מתיישן בחביות עץ אלון אמריקני וצרפתי. ליין צבע אודם אטום וניחוחות עזים של פרי שחור שהבשיל היטב עם נגיעות של שוקולד מריר ותבלינים. ספייס רוד הוא יין אדום עז המדגיש את התבלינים החשובים שנסחרו במסעות הגילוי של הפורטוגלים ונמצאים כיום בכל העולם. היין מלא ומאוזן בחיך, בעל סיומת הרמונית ומתובלת.

היין גסטרונומי מאוד ומתאים למנות בשר, גבינות חזקות וברביקיו. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 18-16 מעלות. זמן שתייה - עד 5 שנים מרגע הבציר.

סילק & ספייס סילק רוט הוא יין אדום יבש העשוי מזנים מקומיים, בעיקר טינטה רוריז, באגה ומרלו. לאחר הפרדה וריסוק עדין הענבים מועברים לתסיסה במכלי נירוסטה. במהלך התסיסה היין עובר השריה עדינה בטמפרטורות של 24-22 מעלות צלזיוס כדי לשמר את טעמי הפרי והרעננות הטבעית של הענבים המשמשים לייצורו. ליין צבע אודם וניחוח עז של פרי אדום לצד רמזים של פלפל שחור, שוקולד לבן ווניל. הוא מאוזן במיוחד, הרמוני וחלק, מושלם לצריכה יומית. הבלנד האדום, החלק ביותר במוצרי הסדרה, קל לשתייה ומתאים היטב למנות של בשר אדום, בשר על הגריל ועוד. ליין זה תווית ייחודית המשלבת את מפת פורטוגל וצלליתו הייחודית של פרפר המשי.

מומלץ לשתות בטמפרטורה של 16 מעלות. זמן שתייה - עד 6 שנים מרגע הבציר.

מחיר מומלץ: 59.90 ₪, 750 מ"ל.

 

צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן