מגה מזון
חדשות
חדש על המדף
לעמוד קודם

מבשלת שיראטאקי: יבוא אלכוהול מיפן

16/03/2023
זמן קריאה: 3 דק'

חברת אנוטקה, בבעלותה של משפחת חינאווי ג'ורג' ונאור לוי, מובילה מהפכה בתחום האלכוהול היפני בישראל. מחלקה ייעודית, אנוטקה ניהון שו, תתמחה באלכוהול (סאקה, ויסקי, ליקרים, תזקיקים) ייחודי מיפן ותייבאו. במסגרת המהלך וכסנונית ראשונה, תושק בארץ מבשלת שיראטאקי המפורסמת בעולם הודות לסאקה הייחודי שהיא מייצרת. מדובר באחת המבשלות המובילות והמעוטרות ביפן, הזוכה להצלחה ברחבי העולם.

מבשלת שיראטאקי היא מבשלה משפחתית אשר נוסדה בשנת 1855 ומנוהלת על ידי הדור השביעי. שיראטאקי נחשבת פורצת דרך בתעשיית הסאקה ביפן בזכות סדרת מוצרים בשם ג'וזן אשר הושקה לפני 33 שנים - Jozen Mizuno Gotoshi - והשפיעה על תעשיית הסאקה ביפן. מנעד הטעמים קליל, רענן ופרחוני, ועד להשקתו לא התקיים בתעשייה.

המבשלה מתגאה בשימוש במי שלגים טהורים הנובעים מרצועת הרים בשם טאניגאווה ושימוש באורז הייחודי, הגדל בשמורת אונומה המפורסמת באיכות גידולי האורז. המבשלה ממוקמת בעיירת הסקי הקסומה אצ'יגו יוזאווה, השוכנת במחוז ניגאטה.

אנדרה חינאווי, מבעלי חברת אנוטקה, ציין: "כחלק מצמיחתה של אנוטקה, מצאנו צורך להרחיב את פעילותנו ולשים דגש ביבוא משקאות מיפן, המציעה מגוון אינסופי של אלכוהול משובח ואיכותי. בשנה הקרובה אנו צפויים להחדיר לשוק הישראלי שלל משקאות ממותגים מסקרנים כדי להמשיך ולעצב את תרבות האלכוהול בישראל ולהצעידה למחוזות חדשים."

גיא בליס, מנכ"ל אנוטקה, הוסיף: "הקהל הישראלי חובב יין ואלכוהול. בשנים האחרונות חלה קפיצת מדרגה ממדית בתרבות צריכת האלכוהול. כעת, כחלק ממהלך אסטרטגי, אנו החברה הראשונה שמקימה מחלקה מתמחה שתציע מאות משקאות מובילים מיפן ללקוחות פרטיים ולקוחות עסקיים - ברים, מסעדות אסיאתיות, מעדניות ועוד."

נאור לוי, מנהל מחלקת האלכוהול היפני באנוטקה: "כמייסד תרבות הסאקה בישראל, אני שמח על השותפות עם חברת אנוטקה, הראשונה לזהות את החזון העסקי בשוק פעיל זה ולהרים את הכפפה. ביפן אומנם צריכת האלכוהול והסאקה יורדת בקרב הדור הצעיר באופן ממשי, אך היצוא של האלכוהול היפני נמצא בגדילה אקספוזנציאלית ובקצב מסחרר. יפן היא למעשה מעצמת ייצור אלכוהול איכותי למדינות העולם, כך שיש למה לחכות עם היצע מוצרים מכובד."

 

צילום: יח"צ חו"ל

בין משקאות הסאקה בולטים:

ג'וזן וויט: מבשלת שיראטאקי, מי תהום טבעיים, אזור ניגאטה, 14.5% אלכוהול, דרגה ג'ונמאי ג'נג'ו, שיוף האורז 55%, זן האורז קושיהיבוקי. יבש, קל, מינרלי, מומלץ להגשה לצד סושי, דגים נאים וגבינות צעירות. עדין, פרחוני ושקט, צלול וטהור כמו מים, גאוות המבשלה.

מחיר מומלץ לצרכן: 99 ₪ ל-720 מ"ל.

ג'וזן מבעבע: מבשלת שיראטאקי, מי תהום טבעיים, אזור ניגאטה, 13.5% אלכוהול, שיוף האורז 60%, דרגה מבעבע, זן האורז קושיהיבוקי. חצי יבש, בינוני, מינרלי. מומלץ להגשה כאפריטיף ולצד גבינות צעירות ובשלות. מבעבע עדין, קליל ומרענן, שופע ניחוחות של שמרים ואומאמי המזכירים שמפניה מעודנת.

מחיר מומלץ לצרכן: 55 ₪ ל-360 מ"ל.

טנגו נו תוורקו: מבשלת קויאמה הונקה סייזו. אזור סאיטמה, מי תהום טבעיים רכים, 14% אלכוהול, דרגה ניגורי, זן האורז היפני. מתאים ליד דגים נאים ומנות מתובלות. חצי יבש, מלא, פירותי. סאקה ניגורי כמו שפעם. משקה עשיר סמיך, בעל מרקם חלבי. מיוחד בשל תוספת לא שגרתית של דפי סאקה הנוצרים במהלך סינון הסאקה בטרם הבקבוק.

מחיר מומלץ לצרכן: 70 ₪ ל-720 מ"ל.

הו סאקה: מבשלת המאפוקוטסורונורה, אזור נאדה, מי תהום טבעיים רכים, 13% אלכוהול, דרגה דאיג'נג'ו, שיוף האורז 50%. חצי יבש, קל, ארומטי, מומלץ להגשה ליד סושי וגבינות צעירות. מדובר בסאקה ייחודי ויוצא דופן אשר הותסס על שמרי יין. בעל מאפיינים ייחודיים ובחלקם נדרים. סאקה עדין, פרחוני ומענג.

מחיר מומלץ לצרכן: 109 ₪ ל-500 מ"ל.

 

צילום: יח"צ חו"ל

 

צ'ו קראקוצ'י הונג'וזו: מבשלת איצ'ינוקורה, מים תהום טבעיים רכים, אזור מיאגי, 15% אלכוהול, דרגה הונג'וזו, שיוף האורז 65%. יבש מאוד, קל, מינרלי, מומלץ להגיש לצד סושי, דגים נאים וגבינות צעירות. ספינת הדגל של המבשלה. חלק, עדין, חד ומהוקצע, יבש מאוד, צלול ובעל סיומת עדינה.

מחיר מומלץ לצרכן: 79 ₪ ל-720 מ"ל.

הימזן אומה: מבשלת איצ'ינוקורה, מי תהום טבעיים, אזור מיאגי, 8.5% אלכוהול, דרגה אומשו, שיוף האורז 65%, זן האורז טויונישי. חצי יבש, קל, פירותי מומלץ להגשה לצד גבינות צעירות, בשלות וקינוחים. סאקה מתובל בשיכר שזיפים. עדין ובעל אף נדיב ומבושם עם מתיקות אצילית וסיומת מרשימה.

מחיר מומלץ לצרכן: 109 ₪ ל-720 מ"ל.

טאקאקי נו איפון: מבשלת שיראטאקי, אזור ניגאטה, מי תהום טבעיים, 15% אלכוהול, דרגה ג'ונמאי דאיגינג'ו, שיוף האורז 35%. חצי יבש, מלא, פירותי. מומלץ להגשה לצד דגים נאים, סושי, מנות עוף, מנות בקר. סאקה גסטרונומי ומאוזן להפליא, סיומת של טעם מלכותי.

מחיר מומלץ לצרכן: 350 ש"ח ל-720 מ"ל.

 

לאתר האינטרנט של אנוטקה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן