מגה מזון
חדשות
חדשות טכנולוגיה
לעמוד קודם

אבקת אבוקדו חדשנית מיובש בהקפאה

29/01/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

בצעד פורץ דרך, סטארט-אפ פוד טק מניו זילנד, Ovāvo, הציג אבקת אבוקדו חדשנית מיובשת בהקפאה, תוך שימוש בטכנולוגיית ואקום מתקדמת כדי לשמור על התכונות התזונתיות של הפרי תוך הפיכתו למוצר יציב מדף. פיתוח חדשני זה אמור להשפיע במידה רבה על ענף המזון והמשקאות ובעל יתרונות בריאותיים.

התהליך הייחודי של Ovāvo כולל הפיכת בשר האבוקדו המיובש לאבקה מרוכזת. השיטה כוללת הקפאת האבוקדו, ולאחר מכן המרת גבישי הקרח שבתוכו לאדים בתהליך ואקום. טכניקה זו מאפשרת לאבקה לשמור על המבנה הטבעי, הצבע, הטעם וחומרי ההזנה של האבוקדו. למרבה הפלא, אפשר לאחסן את המוצר ללא פתיחה בטמפרטורת החדר יותר משנה.

היישומים הפוטנציאליים של אבקת האבוקדו של Ovāvo עצומים ומגוונים. החברה התנסתה בשילוב האבקה במגוון מוצרים, בכלל זה גלידות, טראפלס שוקולד, חטיפי מוזלי, טורטיות, משקאות ארוחת בוקר בטעם שוקולד וחומוס. מעבר לאלו, Ovāvo רואה הזדמנויות מסחריות בשימוש באבקה כחלופה בריאה יותר לחמאה במוצרי מאפה.

מבחינה תזונתית, לאבקת האבוקדו יתרונות רבים, בהיותה עשירה בסיבים תזונתיים, באשלגן ובוויטמינים B ו-E. תכונות אלו הופכות אותה למרכיב מושך על ידי צרכנים בעלי מודעות לבריאות ויצרני מזון כאחד.

הופעתה של אבקת אבוקדו מיובשת בהקפאה היא חלק ממגמה גדולה יותר בתעשיית המזון. לאבקות מיובשות בהקפאה יש תפקיד הולך וגדל בשימור חומרים מזינים חיוניים ובהארכת חיי המדף של מזון ומשקאות. השוק למוצרים כאלה נאמד ב-27.7 מיליארד דולר בשנת 2023, וצפוי לצמוח בקצב צמיחה שנתי מורכב של 7.2% עד 2033.

אבקת אבוקדו פופולרית במיוחד בחטיפי ארוחת בוקר ובמוצרי מאפה ותורמת מאוד לצמיחת השוק. הרבגוניות שלו גם מאפשרת לו לשפר טעמים במוצרים אחרים כגון גלידה, שייקים, יוגורט, מיץ וגרנולה, ולשמור על פירות וירקות טריים.

החדשנות של Ovāvo מייצגת צעד חשוב בהתקדמות בטכנולוגיות מזון. מדובר בפתרון בר-קיימה ומזין שמתיישר עם מגמות תזונתיות עכשוויות והעדפות צרכנים. ככל שהביקוש לאפשרויות מזון בריא ונוח ממשיך לעלות, מוצרים כגון אבקת אבוקדו מיובש בהקפאה של Ovāvo אמורים למלא תפקיד בעיצוב העתיד של תעשיית המזון העולמית.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן