מגה מזון
חדשות
חדשות טכנולוגיה
לעמוד קודם

אפליקציה למעקב אחר טמפרטורות

08/11/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

תהליך ייצור המזון הוא ארוך ומורכב. יש לדאוג לתנאי סביבה נאותים על מנת לשמור על טריות ואיכות המזון, ובמקרים מסוימים דרושה הקפדה מדויקת על הטמפרטורה בכל שלב. שיטת HACCP, או ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות, משמשת את התעשייה לצורך בקרה מלאה על כל תהליך הייצור בכדי להבטיח את בריאות ואיכות המזון מהיצרן ועד לצרכן. אחד מהמרכיבים העיקריים של תהליך זה הוא הקפדה על טמפרטורת מזון מתאימה בכל שלב ושלב. לדוגמא, בשר מחו"ל עובר תחנות רבות שביניהן בית המטבחיים, משאיות הובלה, אוניות, מרלוגים וסופרים. מספיק שבאחד מהתחנות האלה לא הקפידו על הקפאת הבשר - ונוצרת סכנה של מוצר לא תקין ואף מסוכן לבריאות.

באטלר טק-סנס (Butler TecSense) היא חברה אוסטרלית שמתמחה בפתרונות ניטור סביביתיים בתעשיות שונות, כולל בתעשיית המזון. היא מציעה אפליקציה ייעודית לניטור ובקרה של הטמפרטורה בשלבים שונים של הייצור והמשלוח. אפליקציית MyFoodCheck מיועדת לסמארטפון ולטאבלט, ומפשטת את מדידת הטמפרטורה. בעזרת שימוש במודד חום ייעודי, הטמפרטורות נשלחות ישירות לאפליקציה ומתועדות בצורה מסודרת ונגישה. שקיפות זו מאפשרת קבלת החלטות מהירה ובזמן אמת במקרה של סכנה לחריגות בטמפרטורות בשלבים שונים של הייצור.

 

 

לדברי החברה, ניהול הטמפרטורה נעשה קל ויעיל. ניתן למדוד טמפרטורות בזמן משלוחים, באחסון חם או קר, בעת חימום או קירור ואפילו בזמן הבישול עצמו. במידה ויש חריגה בטמפרטורות, ניתן להציג רשימה של פעולות אפשריות לתגובה והמידע הרלוונטי נשמר באפליקציה.

ניתן לייצא את המידע מהאפליקציה על מנת לבצע מעקב בתוכנות חיצוניות. מבין יתרונותיה הרבים של האפליקציה ניתן למנות את החיסכון בזמן וגדלת הפרודוקטיביות, הפחתת הסיכון ללקוחות ותיעוד תהליך העבודה שמגן כנגד תביעות, כך לדברי החברה.

 

לאתר חברת באטלר טק-סנס


מקור: www.jri-corp.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן