מגה מזון
חדשות
חדשות טכנולוגיה
לעמוד קודם

טכנולוגיית קירור חדשה למוצרי מזון

20/08/2023
זמן קריאה: 1 דק'

תעשיית המזון מתקדמת ומשתפרת מבחינה טכנולוגית מיום ליום. מיזמים ומפתחים מציעים פתרונות טכניים בשיטות חדשניות לשימור מזון, קירור והפשרה. אחת הטכנולוגיות היא טכניקת קירור והקפאה. מדובר בהקפאה איזוכורית (isochoric freezing), שיטה חדשה לשימור מזון. היתרונות הגדולים שלה על פני הקפאה רגילה הם חיסכון במאמץ ובכסף ושמירה על איכות המוצר.

הטכניקה מבוססת על העיקרון של הנחת מזון בתוך מכל סגור. המכל מתמלא במים קרים שקופאים. המתח בתוך המכל משאיר כ-10% מהמים לא קפואים, לפיכך המזון שנמצא בפנים לא קופא. הדבר מונע ממנו להיפגע בתהליך קריסטליזציה (היווצרות גבישים).

שיטת הקפאה איזוכורית פותחה על ידי צוות חוקרים ומדענים במימון משרד החקלאות והמזון של ארצות הברית (USDA). הפרויקט מנוהל על ידי בוריס רבינסקי (Boris Rabinsky), מהנדס מאוניברסיטת קליפורניה, וכריסטינה בילבאו סיינץ (Christina Bilbao-Sainz), מומחית בתחום טכנולוגיות מזון ממשרד החקלאות. הפיתוח של טכנולוגיית ההקפאה התבסס על טכניקה אחרת שעליה עבד רבינסקי - טכניקת הקפאה להעברת אברים להשתלה.

הטכנולוגיה החדשה אמורה להעלות את איכות המזון ולחסוך הוצאות אנרגטיות במידה ניכרת. בזכות השיטה שלא מקפיאה את כל המזון ומשאירה לו קצת שטח "נושם", ההוצאות על פעילות המכל קטנות יותר מאלו של מקררים ומקפיאים אחרים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן