מגה מזון
חדשות
חדשות טכנולוגיה
לעמוד קודם

משלחת טכנולוגיות מזון נפגשה בשוויץ עם משקיעים

18/10/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

רובוט שמדפיס המבורגרים, טאקו על בסיס הצומח, קפסולה למיקרוגל לארוחה מלאה ב-7 דקות ומוצרים חלביים ללא חלב - אלה רק חלק מחידושי המזון ומטכנולוגיות הפודטק הישראליות שהפתיעו את השוויצרים במסגרת משלחת החברות של מינהל סחר חוץ ומכון היצוא.

המשלחת התקיימה בארגון הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה לשוויץ, עם מכון היצוא הישראלי ובשיתוף משלחת ישראל לאו"ם בג'נבה ושגרירות ישראל בברן. המשלחת נפגשה בשלושה יעדים - ג'נבה, לוזאן וציריך - עם משקיעים, קרנות, בנקים, שגרירים זרים וחברות מובילות מתעשיית המזון והריטייל השוויצרית.

במשלחת 10 חברות ישראליות בתחומי החלבונים האלטרנטיביים, פרמנטציה (תסיסה), אריזה חכמה וירוקה ומוצרי מזון חדשניים המבוססים על תחליפי חלבון מן הצומח. למשלחת התלוותה רונית אשל, מובילת תחום הפודטק ברשות החדשנות.

סקטור הפודטק עוסק בטכנולוגיות מתקדמות לתעשיית המזון, בתחומים כגון חלבונים אלטרנטיביים, אריזה חכמה, פרמנטציה, בשר, רכיבי מזון משופרים, שיפור ואופטימיזציה של תהליכי ייצור מזון. זה אחד הסקטורים התעשייתיים המובילים בישראל, ומושך השקעות זרות רבות. למעשה, ישראל נמצאת במקום השני במשיכת השקעות זרות בתחום הפודטק בעולם (שנייה רק לארה"ב), וחברות הסטארט-אפ הישראליות בתחום הן מהמובילות בעולם.

המשלחת קיימה את האירוע המרכזי בג'נבה, בארגון משותף של משרד החוץ, משלחת ישראל לאו"ם ומשרד הכלכלה והתעשייה, בהשתתפות של כמאה איש, בהם יותר מ-30 שגרירים של מדינות זרות וקרנות ומשקיעים שווייצריים.

לאירוע הוזמן כדובר מרכזי ארי בן דרור מ-Good Food Institute Israel. מנהלת תחום הפודטק ברשות החדשנות הציגה באירוע את הקול הקורא לתמיכה במיזמי מו"פ בפודטק המשותפים לחברות מישראל, משוויץ ומשוודיה. כמו כן האירוע כלל פיצ'ינג של עשר החברות הישראליות המשתתפות. בחלקו השני של האירוע התקיימו טעימות של המוצרים הישראלים.

 

 

שגרירת ישראל לאו"ם בג'נבה, מירב אילון שחר: "ג'נבה היא זירה בינלאומית שבה עוסקים על בסיס יומי במציאת פתרונות בני-קיימה למשבר האקלים, בחיזוק ביטחון מזון בכל העולם, בשמירה על הסביבה, בפטנטים ובחדשנות. הגעת משלחת החברות לשוויץ פותחת צוהר לבשורה שמגיעה מישראל בתחום הפודטק, שמציעה פתרונות וחשיבה ייחודית להתמודדות עם אתגרי האקלים והסביבה. שגרירים ונציגי מוסדות האו"ם התכנסו לשמוע על הטכנולוגיות הישראליות המתקדמות, ואני בטוחה כי המפגש יניב חיבורים ושיתופי פעולה רבים בזירות הבינלאומיות."

המשלחת ביקרה בלוזאן, מוקד לתעשיית המזון בשוויץ, שם התקיים אירוע עסקי בארגון הנספחות הכלכלית לשוויץ, בשיתוף האב שוויצרי לחדשנות בתחום המזון - Swiss Food and Nutrition Valley, שגרירות ישראל בברן ולשכת המסחר שוויץ-ישראל.

המשלחת המשיכה לציריך, לפגישות עם משקיעים, חברות מרכזיות בתעשיית המזון וריטיילרים מהגדולים בשוויץ. כמו כן נפגשה עם בנקים להשקעות מהמובילים בשוויץ.

הנספחת הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה לשוויץ ולארגון הסחר העולמי, שיר סלוצקי: "שוויץ היא שוק אסטרטגי לחברות הפודטק הישראליות, בהיותו בית לתאגידי מזון מהגדולים בעולם, שוק שמעריך ומחפש חדשנות טכנולוגית, בעיקר בכל הקשור לקיימות וסביבה. זאת לצד אקוסיסטם מפותח של השקעות. המשלחת שהגיעה לרוד שואו הייחודי הזה נבחרה לאחר מיפוי צרכים מדויק מול החברות והמשקיעים השוויצריים, ואני מאמינה שהפעילות הזו תייצר הרבה חיבורים עסקיים בעלי משמעות לחברות הפודטק הישראליות בשוויץ ובעולם."

איילת נחמיאס ורבין, יו"ר מכון היצוא: "סיכמנו חודש מוצלח בסימן הפודטק הישראלי, שצוין במכון היצוא עם משלחת של חברות פודטק ומזון ישראליות שיצאו לשוויץ. בחודש החולף קיבלה תעשיית הפודטק הישראלית את קידמת הבמה בכל הפעילויות שלנו: רוד שואו של חברות ישראליות לתאילנד שנפגשו עם ענקיות מזון במדינה, אירוע שגרירים ייחודי שקיימנו לכבוד ראש השנה עם התאחדות התעשיינים ואיגוד לשכות המסחר, ארוחת צוהריים עם ראש עיריית ניו יורק בסימן חדשנות טכנולוגית במזון ועוד.

"הפודטק בישראל מרתק משקיעים בשל הפתרונות הייחודיים שהוא עשוי להציע לתעשייה ולמדינות שעלולות למצוא עצמן במשבר תוך שנים מעטות. בשנה הקרובה החברות הישראליות ימשיכו להוביל אירועים בארץ ובחו"ל ביוזמה ובהובלה של מכון היצוא עם מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה."

 

התמונות באדיבות הנספחות הכלכלית בשוויץ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן