מגה מזון
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

איגוד יצרני הסאקה ביפן עם אומני קולינריה צרפתיים

10/03/2024
זמן קריאה: 1 דק'

Japan Sake and Shochu Makers Association - איגוד יצרני הסאקה והשוצ'ו ביפן (JSS), בשיתוף עם Union de la Sommellerie Française, קיים ארוחת ערב במכון Lyfe (מכון פול בוקוז לשעבר) בליון שבצרפת, ב-19 בפברואר. שבעה סומלייה שמחזיקים בתואר MOF המוענק רק לאומנים בעלי כישורים מתקדמים שנחשבים לממשיכים ראויים של תרבות צרפת, הפגינו את מומחיותם על ידי שילוב הסאקה עם המטבח הצרפתי. בארוחת הערב נכחו כ-40 אנשי מקצוע מתעשיית האלכוהול ושולבו בה שישה סוגי סאקה, החל בזן התוסס וכלה בזן המיושן. בארוחה צרפתית היו שש מנות כולל קינוח.

לדברי אוטסונומיה היטושי, מנהל ה-JSS, "ההיסטוריה מלמדת, כי ההזדמנות ליצא סאקה לאירופה נפתחה לראשונה בתערוכה שהתקיימה בפריז בשנת 1878. עם הופעתו הראשונה באירופה, הסאקה זכה להערכה נמוכה ביותר. עצם יכולתנו לקיים ארוחה משולבת נפלאה כל כך עם בעלי תואר ה-MOF, שמייצג את הכבוד הגדול ביותר בעולם הקולינריה הצרפתי, מוכיח לא רק את איכותו המשופרת של הסאקה אלא גם מלמדת על ההכרה בו כמשקה רב תכליתי, שמשתלב היטב עם מגוון מנות."

כיום מיוצא סאקה ל-75 מדינות ואזורים. ערך היצוא נכון לשנת 2023 היה 41.1 מיליארד ין. ערך היצוא לצרפת עלה בשיעור מקורב של פי 3.7 בעשור האחרון, והיצוא הכולל של הסאקה גדל פי 3.6 בפרק הזמן הזה, כאות להפיכתו למשקה שמוערך על ידי הקהילה הגסטרונומית הבינלאומית. ה-JSS ימשיך לקדם הבנה נכונה של הסאקה ולשים דגש בקסם הגלום בו, מעצם היותו משקה שמשתלב היטב עם סוגי בישול מגוונים, וזאת דרך קיום ארוחות משותפות וכיתות אמן.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן