מגה מזון
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

דו"ח חדש: כיצד הטכנולוגיה תשנה את תעשיית המזון

19/11/2023
זמן קריאה: 2 דק'

ZAG Technical Services, חברת ייעוץ עטורת פרסים המתמחה בתעשיות החקלאות, המזון והמשקאות, פרסמה לאחרונה דו"ח שכותרתו "כיצד הטכנולוגיה תשנה את תעשיית המזון ב-2024 ואילך". מסמך מקיף זה, הזמין להורדה, שופך אור על תפקידה הטרנספורמטיבי של הטכנולוגיה בשיפור זרימות העבודה של תעשיית המזון בהווה ובעתיד.

הדו"ח מתעמק בנוף המתפתח במהירות של ייצור מזון וחקלאות, המודגש על ידי אתגרים עסקיים חדשים כגון מחסור בכוח אדם ובמים, הגברת ציפיות סביבתיות, חברתיות וממשל (ESG), והשפעות נרחבות על מדיניות ושוק. הוא מדגיש כיצד חברות ממנפות יותר ויותר טכנולוגיה כדי לשפר את היעילות ולהשיג יתרון תחרותי. השקעות טכנולוגיות אלו לא רק מניעות צמיחה עסקית אלא גם מקלות את המשימות הפיזיות, עתירות העבודה והחוזרות על עצמן, הקשורות בדרך כלל לתעשייה.

Thuan Ngo, סגן נשיא לשירותי נתונים ותוכנה ב-ZAG, מדגיש את התפקיד החשוב של טכנולוגיה ונתונים ככלים מרכזיים לצמיחת תעשיית המזון. הוא מציין שחברות מצליחות הן אלו שבהן מנהיגות מכירה בערך הנתונים וביכולת החזקה שלה לא רק להתחרות אלא גם להצליח להתגבר על התחרות. הצהרה זו מדגישה את המעבר לגישה מונעת נתונים בתעשייה.

הדו"ח גם מדגיש את ההתקדמות בבינה מלאכותית (AI) ואוטומציה, אשר מחוללות מהפכה בחקלאות ובמגזרי המזון והמשקאות. הצעדים הטכנולוגיים האלו משפרים את האיכות והבטיחות, כאשר בינה מלאכותית תורמת לשיפורים בניהול פסולת, תחזוקה, בטיחות מזון, תכנון ייצור ומודיעין לקוחות. סיוע טכנולוגי כזה מפנה זמן ועבודה, ומאפשר לשחקני התעשייה להתמקד ביוזמות אסטרטגיות וארגוניות יותר.

יתרה מזו, השילוב של האינטרנט של הדברים (IoT) צובר תאוצה בתעשיית המזון. הנתונים שנוצרים על ידי מכשירי IoT נעשים נכס חשוב, אך לא מנוצל, בעסקים רבים. ניתוח חזוי ודיווח בזמן אמת, המאפשרים טכנולוגיות אלו, מוכיחים עצמם כבעלי חשיבות בטיפוח צמיחה לאורך שרשרת האספקה. אוטומציה מרחוק של תהליכים ויעדי זרימת עבודה משופרים מייעלים יותר את העבודה ומקלים שיפורים ארגוניים, ובכך תורמים לצמיחת החברה.

גרג גצקה, נשיא ZAG, מציע מבט צופה פני עתיד, וקובע כי יש להכיר בטכנולוגיה כחומר החקלאי החדש. הוא מדגיש את החשיבות של שימוש בטכנולוגיה בשילוב עם תובנות נתונים אסטרטגיים כדי לשנות את ההתנהלות העסקית וליצור הזדמנויות ליתרון תחרותי. חזון זה מהווה תקדים לכיוון העתידי של תעשיית המזון, המלמד על מעבר לגישה משולבת יותר טכנולוגית ומונעת נתונים.

לסיכום, הדו"ח של ZAG Technical Services, "כיצד הטכנולוגיה תשנה את תעשיית המזון ב-2024 ואילך", מסמן רגע בעל משמעות בתעשיית המזון. הוא לא רק מספק סקירה מקיפה של מגמות טכנולוגיות עדכניות, אלא גם מציע הצצה לעתיד של ייצור מזון וחקלאות. על ידי הדגשת החשיבות של טכנולוגיה ונתונים בהתגברות על אתגרי התעשייה ושיפור היעילות, הספר משמש כמשאב חיוני למנהיגי התעשייה ולבעלי עניין המעוניינים לנווט בנוף תעשיית המזון המתפתח במהירות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן