מגה מזון
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

הפלפל החריף בעולם

03/12/2023
זמן קריאה: 1 דק'

אד קארי (Ed Currie), מומחה לפיתוח וגידול של פלפלים חריפים מדרום קרוליינה, פיתח את אחד הפלפלים החריפים בעולם, ולאחרונה שבר את השיא העולמי שלו עם פלפל חריף נוסף. הפלפל החדש, בשם X, קיבל הוקרה רשמית מספר השיאים של גינס (Guinness World Records) כפלפל החריף בעולם. רמת החריפות שלו היא פי שלושה מזו של פלפל קרוליינה ריפר (Carolina Reaper), "הקוצר מקרוליינה", שגם אותו ייצר קארי.

הפלפל החדש מספק תחושה של "חום מיידי וברוטלי" שנשארת כמה שעות: "הרגשתי את החריפות המטורפת של הפלפל שלוש וחצי שעות, וזה עוד לפני שהגיעו ההתכווצויות בשרירים ובבטן", משחזר קארי, אחד מחמישה אנשים בעולם שהצליח לאכול את הפלפל החריף במלואו.

חום והשפעה של חומרים חריפים נמדדים ביחידת סקוביל (Scoville). פלפל חלפיניו רגיל מגיע ל-5,000 בסקלת סקוביל. פלפל חבנרו שנחשב לחריף בעולם לפני 25 שנים מגיע ל-100 אלף. ספר השיאים של גינס קובע את החריפות של "קרוליינה ריפר", שהחזיק בשיא עד הפיתוח החדש של קארי, ל-1.64 מיליון יחידות סקוביל.

פלפל X שזכה בתואר החריף בעולם נמדד ב-2.6 מיליון יחידות סקוביל. להשוואה, ספריי פלפל להגנה עצמית מגיע ל-1.6 מיליון, וספריי הגנה נגד חיות בטבע (ספריי נגד דובים) - 2.2 מיליון.

החומר הכימי שנמצא בפלפלים ולמעשה מעניק להם את החריפות נקרא קפסאיצין (capsaicin), ובעיקרון לא מסוכן למאכל בכמויות סבירות. המוח של בני האדם מזהה את הקפסאיצין שבתוך פלפלים חריפים כסכנה לבריאות, ולכן שולח סיגנלים חזקים לגוף שמעניקים לנו את תחושת הבעירה.

אד קארי מתעסק בגידול ופיתוח של פלפלים חריפים לאחר שהצליח להתגבר על התמכרויות לאלכוהול ולסמים. הוא מודה שהתחביב החקלאי הציל אותו. בשאיפה ליצור את הפלפל החזק והחריף בעולם הוא התעמק בשלל נושאים - כימיה, בוטניקה וגנטיקה של גידול צמחים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן