מגה מזון
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

מזון בריא יותר: תמיסת מלח אשלגן להפחתת נתרן

28/02/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

מלח, מרכיב בסיסי בייצור מזון, ממלא תפקיד מרכזי בשיפור הטעם ובשימור המזון. אלא שלצריכה מופרזת של נתרן יש סיכונים בריאותיים ממשיים, בכלל זה יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם. כדי להתמודד עם החשש הזה, יצרני החוף הפסיפי, בשיתוף עם TINT, הציגו את Can Fan Community, פלטפורמה מקוונת חדשנית המוקדשת לקידום היתרונות של מזון משומר ולחקר חלופות למקורות נתרן מסורתיים.

סקר צרכנים שנעשה לאחרונה חשף הכרה נרחבת בסכנות של צריכת יתר של נתרן. רק מיעוט מודע לפוטנציאל של מלח אשלגן כתחליף נתרן. כאשר הציגו לצרכנים אפשרות זו, רובם העדיפו מלח אשלגן על פני נתרן. הדבר מדגיש הזדמנות מבטיחה ליצרנים ליישם אסטרטגיות של הפחתת נתרן בלי להתפשר על הטעם או הפונקציונליות.

מלח אשלגן הוא פתרון בר-קיימה לאתגר הפחתת הנתרן, ויש לו תכונות דומות למלח מסורתי תוך הפחתת סיכונים בריאותיים. מחקרים חלוציים שביצע מכון ג'ורג' באזורים סין והודו הוכיחו, כי החלפת מלח נתרן במלח נתרן-אשלגן מאוזן מפחיתה במידה ניכרת את הסיכון לשבץ מוחי, מחלות לב ותמותה. ממצאים אלה מדגישים את היעילות של מלח אשלגן בשיפור בריאות הלב וכלי הדם ואת היותו פתרון אטרקטיבי וחסכוני ליצרנים.

למרות החששות לגבי טעמי לוואי פוטנציאליים בשיעורי שימוש גבוהים, הרבגוניות של מלח אשלגן במגוון קטגוריות מזון, בהן מאפים, בשר, רטבים, חטיפים ומשקאות, הופכת אותו למרכיב בעל ערך רב במו"פ של מזון. הוא עשוי להיחשב מוצר ידידותי לצרכן עם הפחתה של עד 50% בנתרן. יתרה מזו, אפשרויות הפחתת נתרן כגון Salt for Life ו-Beyond Salt, מאפשרות תיוג גמיש ושומרות על אותם טעם ופונקציונליות כמו מלח רגיל.

דרך נוספת להפחתת נתרן היא באמצעות פתרונות הטעם הטבעיים NuSavor של NuTek, המכילים 85% פחות נתרן ממלח רגיל. הם יוצרו בטכניקות תסיסה ובישול מסורתיות ומשפרים את טעם האומאמי ואת תפיסת המליחות. כאשר נעשה שימוש סינרגטי בפתרונות מבוססי צמחים אלה עם מלח אשלגן, הדבר מייצר גישה מקיפה להפחתת נתרן בלי לפגוע בטעם או בפונקציונליות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן