מגה מזון
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

גדיד תמרי ברהי צהובים החל במטעי עין גב

01/09/2025
זמן קריאה: 0.5 דק'

זן התמר ברהי הוא כיום עיקר הגידול בענף התמרים בעין גב. במטע הקיבוץ יותר מ־900 עצים מהזן. תמרי ברהי נגדדים באופן סלקטיבי: האשכולות בעלי התמרים המפותחים מורדים מהעצים, כלומר העבודה כוללת בדיקה של כל אשכול תמרים על עצי התמר. התמרים נארזים בבית האריזה של הקיבוץ ומשווקים ישירות לשוק המקומי תחת מותג קדמת כנרת.

לזן זה מיוחסות סגולות בריאותיות, וישנם חברי קיבוץ הצורכים אותו נגד צרבות.

תמר ברהי מקורו בעיראק, שם הוא נחשב לאחד התמרים האהובים והנפוצים ביותר ונאכל כשהוא בשלב הבשלות הבינונית ועדיין קצת קשה ופריך, עם מתיקות עדינה וקראנצ'י. הוא מוגש לשולחן לצד תה שחור חם ומריר. יש הנוהגים לטבול תמר מזן זה בחלב או להוסיף אותו למאפים מסורתיים בזכות הטעם המרענן והחמצמץ-מתקתק שלו. זן ברהי אינו מצריך תהליכי שימור, ובעין גב ממליצים להקפיאו, ולהגישו לאחר הפשרה רך וטעים.

 

גדיד במטעי התמרים של קיבוץ עין גב. צילום: מטעי עין גב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן