תביעה נגד חברת אחוה: עוגיות מזרחיות
נגד חברת אחוה, יצרנית ישראלית של טחינה, חלוה ודברי מאפה, הוגש כתב תביעה בגובה 3שלושה מיליון שקלים, הדורש ממנה להפסיק את הייצור והשיווק של סדרת עוגיות מזרחיות חדשה מתוצרתה. כבת התביעה הוגש בטרם החלה ההשקת. התובעת, חברת עבאדי, השולטת בשוק העוגיות המזרחיות בישראל, טענה בפני בית המשפט כי אחוה העתיקה את מוצריה ותפגע בפעילותה. עבאדי דרשה כי אחוה תאסוף את התוצרת ממדפי רשתות השיווק ותשמיד את מלאי המוצר.
שוק העוגיות המלוחות מגלגל מדי שנה כ־90 מיליון שקלים. בארבע השנים האחרונות זינק השוק ב־49%, ככל הנראה בהשפעת הקורונה והמלחמה. חברת עבאדי נמצאת באופן בלעדי כמעט בקטגוריה, ומחזיקה נתח שוק של כ־90%. עוגיות עבאדי נחשבות ליקרות ביותר בקטגוריה. בשנת 2024 מכרה החברה עוגיות עבאדי ביותר מ־70 מיליון שקלים. מחיר ממוצע לאריזת עוגיות עבאדי נע בין 18 ל־21 שקל לאריזת 400 גרם. בכוונת חברת אחוה להשיק את מוצריה במחיר של כ־12.90 שקל, ובשלב הראשון אף במחיר מבצע של עשרה שקלים לאריזת 400 גרם.
בית המשפט מחוז מרכז אישר את המשך פעילותה של אחוה, ובהסכם פשרה שנחתם בין הצדדים וקיבל תוקף של פסק דין, הוחלט כי חברת אחוה תשנה את גוון הצבע באחת מאריזותיה ותגדיל מעט את לוגו אחוה במוצרי הסדרה.
לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת אחוה, "כמפעל פרו צרכני המתמחה בייצור של דברי מאפה לצד ייצור טחינה גולמית וחלוה, אנו מביאים בשורה לשוק העוגיות המזרחיות ומשיקים סדרת מוצרים במתכון ייחודי, במרקם ובטעם נהדרים. אנו מצרים על הניסיון לנקוט הליכים משפטיים מצד חברת עבאדי. בכוונתנו להמשיך להציע לצרכן מוצרים איכותיים במחירים נגישים. אין עוררין כי התחרות תיטיב עם הצרכן, וזו מטרתנו המרכזית."
סדרות עוגיות מזרחיות של חברת עבאדי ואחוה. צילום: יעל האן