קבוצת גלוברנדס מדווחת על תוצאות כספיות
קבוצת גלוברנדס מדווחת על התוצאות הכספיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2024. הקבוצה מייבאת ומפיצה מותגים מובילים של חברות בינלאומיות מהגדולות בעולם בתחום מוצרי טבק ועישון - JTI (Japan Tobacco International) ו-BAT (British American Tobacco). בתחום הממתקים והחטיפים החברה מפיצה את מוצרי יוניליוור, דיפלומט ומארס ריגלי, ומייבאת את מוצרי Saly Sol ועוד. בתחום מוצרי איכות החיים החברה מפיצה מוצרי פארמה (ללא מרשם) וחטיפי חלבון ומספקת שירותי שינוע ומכירה של מוצרי קנאביס רפואי.
ירון גזית, בעל השליטה ויו"ר גלוברנדס: "במחצית הראשונה של שנת 2024 המשכנו להגדיל את היקפי הפעילות של הקבוצה בתחום החטיפים והממתקים ובתחום מוצרי איכות החיים, שחלקם גדל ל-25% מהיקף ההכנסות של הקבוצה. זאת לצד המשך הצמיחה בתחום הפעילות של מוצרי העישון.
"אנו מודיעים על מינוי מנכ"ל חדש לחברה, רועי עמית, אשר ייכנס לתפקיד בתחילת חודש ספטמבר. עמית מצטרף לגלוברנדס לאחר ששימש בהצלחה בשנים האחרונות כמנכ"ל פיליפ מוריס ישראל, וקודם לכן כמנכ"ל מארס מולטי סיילס וכמנכ"ל ריגלי ישראל. ניסיונו העשיר של עמית בתחומים שבהם פועלת גלוברנדס יתמוך בהמשך צמיחת החברה, ביצירת מנועי צמיחה חדשים ובמקסום ההזדמנויות העסקיות."
להלן עיקרי התוצאות הכספיות לרבעון השני והמחצית הראשונה לשנת 2024:
הכנסות החברה בניכוי מס קנייה הסתכמו ברבעון השני של 2024 ב-201 מיליון שקל, עלייה של כ-26% בהשוואה להכנסות נטו ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו ב-160 מיליון שקל. במחצית הראשונה של השנה הסתכמו הכנסות החברה ב-397 מיליון שקל, גידול של כ-22% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
ההכנסות נטו ממכירת מוצרי עישון ברבעון השני הסתכמו ב-150 מיליון שקל, גידול של כ-15% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, שבו הסתכמו הכנסות המגזר ב-130 מיליון שקל. העלייה בהכנסות נובעת הן מגידול בהיקף הכמותי של המכירות, בין השאר בעקבות עלייה בנתח השוק, והן מעליית מחיר.
ההכנסות נטו ממכירת ממתקים וחטיפים הסתכמו ב-22.1 מיליון שקל בהשוואה להכנסות של 19.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
ההכנסות נטו ממכירות מוצרים לאיכות חיים ברבעון השני הסתכמו ב-28.2 מיליון שקל בהשוואה להכנסות של 9.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול בהכנסות נובע מהכללה לראשונה של תוצאות חברת נ.ד.נ אבטחה, שרכישתה הושלמה ברבעון הרביעי אשתקד ותוצאותיה לא נכללו ברבעון המקביל, וכן מגידול בהכנסות הפעילות של הפארמה (הפצת תרופות ללא מרשם).
הרווח הגולמי ברבעון השני הסתכם ב-58.6 מיליון שקל, עלייה של כ-22% בהשוואה לרווח הגולמי ברבעון המקביל אשתקד, אשר הסתכם ב-48.1 מיליון שקל. במחצית הראשונה של השנה הסתכם הרווח הגולמי ב-118 מיליון שקל, גידול של כ-16% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח התפעולי ברבעון השני היה 27.6 מיליון שקל, עלייה של כ-33% בהשוואה לרווח תפעולי של 20.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של 2024 התסכם הרווח התפעולי ב-53.8 מיליון שקל, גידול של כ-20.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
הוצאות המימון נטו הסתכמו ברבעון השני ב-3.6 מיליון שקל לעומת הוצאות מימון נטו של 3.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של 2024 הסתכמו הוצאות המימון נטו ב-6.8 מיליון שקל בהשוואה להוצאות מימון נטו של 5.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
העלייה בהוצאות המימון נובעת בעיקר מגידול בהוצאות הריבית בשל עליית שיעור ריבית הפריים בין התקופות, וכן מגידול ביתרות האשראי המנוצלות לצורך הון חוזר בשל הגידול בפעילות והעלייה בהיקפי המכירות.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון השני של 2024 הסתכם ב-18.9 מיליון שקל, עלייה של כ-35% לעומת הרווח ברבעון המקביל אשתקד שהסתכם ב-14 מיליון שקל. במחצית הראשונה של השנה הסתכם הרווח הנקי של החברה ב-36.9 מיליון שקל
תרומות: על רקע מלחמת 'חרבות ברזל' החליטה החברה להגדיל את תקציב התרומות, שהרף המרבים שלו הוא 1.2% מהרווח הנקי השנתי, לטובת חיילי צה"ל ויישובי עוטף עזה. ברבעון הראשון העבירה החברה תרומה בסך מיליון שקל לטובת תמיכה בשיקום יישובי עוטף עזה שנפגעו ב-7.10.2023, בהמשך לתרומה של מיליון שקל ברבעון הרביעי של 2023.
דיבידנדים: לגלוברנדס מדיניות חלוקת דיבידנד שלפיה החברה תפעל לחלק בכל שנה דיבידנד בשיעור שלא יפחת מ-75% מהרווחים הראויים לחלוקה של החברה באותה שנה. החלוקה מתבצעת פעמיים בשנה בכל שנת כספים, בהתבסס על דוחות כספיים של הרבעון הראשון והשלישי (האמור לעיל הוא הצהרת מדיניות בלבד. חלוקות בפועל מותנות בהחלטות ספציפיות של הדירקטוריון בהתאם לכל דין). במסגרת מדיניות זו חילקה החברה לבעלי המניות דיבידנד בסך 27 מיליון שקל, בהמשך לחלוקה מצטברת בסך 62 מיליון שקל בשנת 2023.