מגה מזון
כתבות
בטיחות מזון
לעמוד קודם

בדיקות מהירות לגילוי E.coli

06/10/2021
זמן קריאה: 1 דק'

פרויקטים מחקריים שבוצעו באוניברסיטת פרדו ובאוניברסיטת קנזס הביאו לשיטות מהירות ויעילות לגילוי E.coli. הטכנולוגיה החדשה צפויה לסייע בחקירת התפרצויות ובמניעת זיהומים במזון. השיטה שפיתחו החוקרים מתמקדת בזיהוי מהיר של החיידק, המייצר רעלן בבשר בקר טחון. התפרצותו גורמת לעיתים קרובות זיהומים בבקר ובירקות טחונים.

נמסר כי "איתור תקני המצריך בידוד ואפיון של חיידקים אינו מאפשר תפוקה גבוהה, ולעיתים קרובות נדרש שבוע כדי להגיע לתוצאה מוחלטת. השיטה החדשה מצריכה יום אחד כדי להשיג תוצאות אישור. היא מוגנת בפטנט באוניברסיטת קנזס, עם מערכת PCR המבוססת על מחיצה רב-ערוצית דיגיטלית. מבחן PCR דיגיטלי חדש פותח לבדיקות מחקר ובטיחות מזון המצריכות תפנית קצרה ותפוקה גבוהה בלי להקריב את דיוק הגילוי.

המכשיר מנצל תאורה נמוכה כדי לאתר נוכחות של חיידקים הגורמים מחלות בדגימות מזון. הצוות יצר גם מעגל חשמלי עם מגבר כדי לשלוח את הנתונים למחשבים ניידים ולסמארטפונים באמצעות טכנולוגיית בלוטות'. חברי הצוות השתמשו בהדפסת תלת-ממד כדי לייצר חלק מהמרכיבים.

 


מקור: www.cleanroomtechnology.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן