מגה מזון
כתבות
בריאות ומזון
לעמוד קודם

כמה בשר כדאי לאכול בלי להסתכן בסרטן

06/07/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

מחקר בריטי חדש קובע, שצריכת בשר מופחתת עשויה להוריד בהרבה את הסיכוי לחלות בסרטן. לפי המחקר, כדאי לאכול בשר לא יותר מחמש פעמים בשבוע. במחקר, שהתבסס על נתוני תחלואת הסרטן באוכלוסייה בוגרת, התברר שאנשים שאוכלים פחות בשר, חשופים פחות לסיכון לחלות בסרטן. יצוין כי הנתון של ההפרש הוא שני אחוזים בלבד.

על פי נתון מעניין נוסף, אנשים שלא אוכלים בשר אך כן צורכים דגים, חשופים לסכנות הסרטן הרבה פחות מזה. בהשוואה לאנשים שאוכלים בשר חמש פעמים בשבוע, לאלה שמעדיפים דגים על פני בשר יש -14% פחות סיכוי לחלות בסרטן.

אבל המספרים והיחסים לא מסתיימים פה. החוקרים הגיעו למסקנה שמי שאוכל בשר בכמויות מתונות, מפחית את סיכויו לסרטן המעי הגס ב-9% לפחות. אשר לסרטן הערמונית, כאן בכלל הצמחונים "מנצחים" ומשיגים יתרון של כ-31% על אוכלי בשר מושבעים. אגב, גם אלה שמעדיפים לאכול רק דגים מעמידים את עצמם בסיכון מופחת.

באשר לנשים, המחקר קובע שלנשים צמחוניות, בעיקר אלה שכבר בשלב המנופאוזה, יש 18% פחות סיכוי לחלות בסרטן השד לעומת אלו שאוכלות בשר בכמויות גדולות. החוקרים מציינים שהדבר עשוי להיות קשור להרגלי האכילה של נשים צמחוניות, שמדד המסה שלהם בדרך כלל נמוך יותר.

המחקר פורסם במגזין הרפואי בי-אמ-סי (BMC) והתקיים בשיטת התצפית, ולאו דווקא מלמד על הרגלי האכילה של המשתתפים, אלא על מצבם ועל הרגלי הצריכה שלהם בתקופת המחקר בלבד.

אז כמה בשר כדאי לאכול בגבול הבריא? בשר אדום הוא מקור מעולה לברזל, פרוטאין, צינק וויטמין 12B, לפיכך הוא יכול להיות מרכיב בעל משמעות בכל דיאטה בריאה. מומחים ממליצים לצרוך לא יותר מ-455 גרם בשר מבושל בשבוע.

 

מקור: Jenny de Montalk


מקור: www.healthyfood.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן