מגה מזון
כתבות
בריאות ומזון
לעמוד קודם

מחקר סיני קבע: חובבי קפה חיים יותר

27/06/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

חובבי קפה ודאי יאהבו לגלות את מחקר החדש שקבע, כי צריכת קפה בכל יום יכולה להוריד סיכון למוות מוקדם. מחקר סיני גדול מאשר את הממצאים של מחקרים קודמים שנעשו בנושא, ומוסיף השפעה של סוכר.

טענה מרכזית של המחקר החדש נוגעת לשאלה אם תוספת סוכר משנה את ההשפעה של הקפה על הגוף. התוצאות מלמדות שלמי ששותה קפה עם סוכר באופן קבוע, יש סיכוי קטן יותר למות בעקבות מוות פתאומי.

מחקר שנעשה במשך שבע שנים הראה שלצרכני קפה יש פחות סיכוי למות מאשר אנשים שלא שותים קפה באופן קבוע, בהסתברות של 16 עד 21 אחוזים אם שותים קפה בלי סוכר או ממתיקים.

 

צילום: Jenny de Montalk

 

גם עם נתוני סוכר התוצאות עדיין לטובתם של אוהבי הקפה. באותו פרק זמן של שבע שנים, לצרכני קפה עם סוכר שצורכים עד שלוש וחצי כוסות קפה ביום יש סיכוי לא רע של 31-29 אחוזים לחיים ארוכים יותר.

עדיין, כדאי להיזהר עם כמות הסוכר שמוסיפים לכוס הקפה. המחקר מדבר בעיקר על אנשים שמשתמשים בכפית אחת בלבד, ככה שכמות גדולה יותר של סוכר עלולה גם להשפיע על הבריאות.

המחקר נעשה בשיטת התצפית, ולמעשה מוכיח קורלציה, ולאו דווקא קשר נסיבתי. למרות שהמחקר מותאם לפי נתונים ומשתנים מגוונים, די מורכב לעקוב אחרי חלקם. מדובר בגורמים כגון דיאטה והרגלי צריכה ומצב חברתי וכלכלי של הנבדקים.

בסיכום הדברים, אם אתם מרשים לעצמכם ליהנות מכוסית או שתיים של קפה ביום, אין צורך לנסות להיפטר מההרגל. ארגון הבריאות העולמי ממליץ על צריכת סוכר יומית של לא יותר משש כפיות סוכר ביום בסך הכול, כולל הקפה הממותק שלכם. כדאי גם שתרגילו את בלוטות הטעם ליהנות מטעמים מתוקים טבעיים. ככה גם החשק לאוכל הפחות בריא יירד.

מחקרים קודמים הראו שצריכת קפה מתונה (עד ארבע כוסות ביום) מפחיתה סיכון לסוכרת, דיכאון, מחלות פרקינסון ואלצהיימר, ומורידה את הסיכון למחלת הסרטן.


מקור: www.healthyfood.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן