מגה מזון
כתבות
בריאות ומזון
לעמוד קודם

משקאות מוגזים נטולי סוכר

האם יש להימנע לחלוטין ממשקאות מוגזים דיאטטיים? לצריכה מוגזמת תהיה השפעה מזיקה על הבריאות. בחרו בחוכמה

Dr. Rupali Datta |  
16/06/2022
זמן קריאה: 3 דק'

בשנות ה-70 נערכו מחקרים שמלמדים על קשר ישיר בין צריכת שומנים גבוהה לעלייה במחלות לב. אבל החוקרים לא הפרידו בין שומנים טובים ובריאים לשומנים מזיקים. בעקבות המחקרים תעשיית המזון שמה לה למטרה להוריד את כמות השומנים במוצרים בכל מחיר, לפעמים בלי לחשוב על היקפי המאמצים. פשוט להוריד כאן ועכשיו, וכמה שיותר.

תעשיית המזון החלה לנהל מרוץ אחרי הורדת השומנים, והיצרנים מחפשים פתרונות חדשים בשביל לשמור על המרקם והטעם.

השמנה נהפכה לבעיה ממשית בציבור. כמויות צריכה מופרזות של סוכר מלאכותי ופחמימות מזוקקות נעשו אחד הגורמים המובילים למחלות לב וסכרת.

המשקאות המוגזים שכולנו מכירים ואולי צורכים נוצרים בדרך כלל תוך שימוש בכמה רכיבים מרכזיים, בעיקר מים עשירים בפחמימה וממתיקים המבוססים על תחליפי סוכר. מרכיבים נוספים הם חומצה פוספור (זרחן), רכיבי טעם טבעיים וקפאין. משקה מוגז מופחת סוכר, המוכר כ"דיאט", נוצר לפי אותם כללים, רק שאת הסוכר מחליפים תחליפים כגון סטיביה ואספרטים. אבל האם תחליפי סוכר באמת עוזרים לנו להיגמל מצריכת סוכרים מוגזמת?

 

 

ראשית, מחקרים מראים שאנשים שבוחרים לשתות משקאות מוגזים דיאטטיים נוטים לאכול כמויות גדולות יותר מאחרים. מחקרי לב של אוניברסיטת סאן אנטוניו קבעו שאנשים השותים משקאות מוגזים עם תחליפי סוכר בתדירות גבוהה למעשה מעמידים את עצמם בסיכון גבוה יותר להשמנה.

שימוש בממתיקים מלאכותיים והרעיון של הסרת קלוריות "ריקות" מסוכר נועד "ללמד" את קולטני המוח שלנו לספק את הרצון לאכול או לשתות מתוק. הגוף שלנו מרגיל אותנו לממתיקים מלאכותיים, וברגע שנצרוך סוכרים טבעיים (פרי למשל), נרגיש שמשהו חסר, שהסוכר הטבעי שמגיע מהפירות כבר לא מספיק לגוף שלנו. מאותה סיבה אנחנו נוטים לבחור באוכל עם טעמים מלאכותיים חזקים על פני אוכל טרי.

השפעה של ממתיקים מלאכותיים על הגוף יכולה להביא לשחרור אינסולין (כשהגוף חושב שהוא מקבל סוכרים למעשה). קולטנים של מתוק במוח יכולים להתייחס לסוכרים מלאכותיים כאמיתיים. כשהגוף מייצר אינסולין בכמויות גדולות לאורך זמן, בסופו של דבר הוא יכול להתחיל להתנגד לתהליך. מדובר כאן בדרך בטוחה להשמנת יתר ולסוכרת.

נוסף על כל זה, משקאות המכילים סוכר מלאכותי ידועים כממכרים, כך שהגוף ירצה לקבל את מנת הסוכר שלו וזאת במקום לשתות משהו בריא יותר. כדאי לשתות משהו הרבה יותר מועיל לגוף, כגון מים עם לימון העשירים בוויטמין C, מי קוקוס טריים או תה ירוק. כל בחירה כזאת עדיפה לגוף ולבריאות על פני משקה מוגז כלשהו, גם אם הוא מוגדר כדיאטטי.

אם בכל זאת ממש מתחשק לכם משקה מוגז, קחו משקה כזה דיאטטי במקום משקה מוגז רגיל. לצריכה מופרזת תהיה השפעה ממשית על הבריאות. צריכת משקאות מוגזים, גם אם הם מופחתי סוכר, מעלה את הסיכון לסוכרת ולמחלות הנלוות ב-70-60 אחוז. עצה שלנו: העדיפו תה או קפה בלי סוכר, וקחו פרי בצד. בכל זאת - סוכר טבעי.


מקור:  food.ndtv.com | כתב: ד"ר רופאלי (Dr. Rupali Datta, Clinical Nutritionist)

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן