מגה מזון
כתבות
טרנדים בקולינריה
לעמוד קודם

7 המסעדות היקרות בעולם

לאניני טעם, כל מנה משובחת שווה את המחיר. מקום במסעדות היקרות ביותר מוזמן חודשים מראש, בטח ובטח כאשר מדובר באחד המקומות המרהיבים או בשף ברמה עולמית. עם זאת הדעות חלוקות בנוגע לאוכל במחיר גבוה

אבירם זינו |  
07/06/2023
זמן קריאה: 5 דק'

מבקרים מדברים על פטישיזציה של צריכת מזון עקב מחיריהן של מנות בתפריטים בטווח העליון, שעשויים להגיע לשלוש ולפעמים אפילו ארבע ספרות. עם זאת אניני טעם מעריכים זאת יותר ממטבח משובח בצלחת. במילים אחרות, הם לא רק משלמים על האוכל, הם משלמים גם על שירות ללא דופי ועל אווירה מעולה במסעדות הטובות בעולם. כמה שפים כוכבים מתרכזים אך ורק בהנחת המנות, ואילו אחרים מייצרים לאורחים שלהם עולם ומלואו חסר תקדים.

לפניכם סקירה של 7 מסעדות כאלה, מהיקרות בעולם.

SUBLIMOTION של PACO RONCERO ON IBIZA בספרד

המקום מוגבל ל-12 אורחים בלבד ללילה. קצת כמו ה-OCD רז רהב, שהיא עצמה נחשבת יוקרתית ויקרה. המסעדה קיימת כבר משנת 2014. מאז, פאקו רונצ'רו מקבל את פני אורחיו בחדר ייחודי ומהפכני במלון הארד רוק ב-Sublimotion. קולינריה וחדשנות טכנולוגית משתלבים כדי ליצור חוויה שלמה, עוצרת נשימה ורגשית, חסרת תקדים.

עם מחיר תפריט של כ-1,900 יורו לאדם, השף הכוכב מציע יותר מסתם מטבח עילי משובח. השף, עם שני כוכבי מישלן, יצר חוויה גסטרונומית מעולה. הוא גם במאי, מלחין, תקליטן, מעצב אופנה ומייצר אשליות. מלבד אוכל המסעדה מציעה חוויות בידוריות כגון משקפי מציאות מדומה, מנות מבוססות מולקולריות, תפריט מוזיקה שלם וכוריאוגרפיה מושלמת. זו גסטרונומיה חווייתית ברמה הגבוהה ביותר. המחיר הגבוה לארוחת ערב במסעדה כולל יין ושמפניה.

 

אינסטגרם

 

GUY SAVOY DE PARIS בפריז

Guy Savoy de Paris מוצב בסביבה יוצאת הדופן של Hôtel de la Monnaie. גיא סבוי כותב מדי יום פרק חדש בסיפור שהחל לפני כמה עשורים. כילד צעיר, הוא הציץ לתוך המחבתות במטבח של המסעדה של משפחתו, La Buvette de l'Esplanade, בבורגון-ז'אליו.

בפריז של היום הוא מסנוור עם שישה חדרי אוכל מעוטרים בציורים ופסלים עכשוויים (רבים בהשאלה מפרנסואה פינו) וחלונות עם מסגרות מיושנות המשקיפים על הסיין. בין השאר הכשיר השף הצרפתי שפים כוכבים כגון גורדון רמזי.

הסביבה המפוארת אינה מסיחה את דעתו של השף ממשימתו להפוך אוכל משובח לחגיגה - הומאז' מתמשך למטבח הצרפתי. המנות כוללות מרק ארטישוק וכמהין בבריוש מרוח בנדיבות בחמאת כמהין - תענוג אמיתי. בעבור תפריט של 13 מנות, תשלמו קצת פחות מ-600 יורו לאדם. המשמעות היא שתוכלו ליהנות ממנות צרפתיות קלסיות כגון יונה או ברווז, המוגשות באחת הכתובות הטובות ביותר בפריז.

 

אינסטגרם

 

PER SE, ניו יורק

תומאס קלר פתח את Per Se בפברואר 2004. לפי האתר של קלר, הוא "השף הראשון והיחיד יליד אמריקה שמחזיק במספר דירוגי שלושה כוכבי מישלן." הוא מתמקד בפרטים, לא רק במטבח, אלא גם בפרזנטציה הכללית, באווירה ובתפאורה. במסעדה האופנתית שלו, המשקיפה על סנטרל פארק, השף קורי צ'או העניק למתכונים אמריקנים חדשים נופך צרפתי קל. המנות הייחודיות שלו הן צדפות ופנינים, זבאיון של טפיוקה פנינה עם צדפות עלומות וקוויאר, וקלוטה של בקר בגריל.

התענוגות הקולינריים בפר סה מראים ששלמות באמת קיימת. בפר סה תפריטי טעימות ב-355 דולר, מתוכם אחד צמחוני. אבל יש הרבה מקום לעלות בסולם המחירים: שדרוגים יכולים להעלות את מחיר התפריט עד ל-800 דולר.

 

אינסטגרם

 

אולטרה סגול מאת PAUL PAIRET, שנגחאי

"ליהנות מכל החושים" הוא המוטו של אולטרה סגול של פול פאייר. עשרה אורחים בלבד יושבים כולם זה מול זה בשולחן יחיד. בין 10 ל-20 מנות מוכנות למחזה, וכל אחת מהן מודגשת במוזיקה ובאלמנטים ויזואליים. אלה משתלבים באופן מושלם עם המנות האישיות ויוצרות אווירה ייחודית ומופלאה. זו חוויה שאין שני לה, ומטרת העל שלה היא ליצור יוקרה אמיתית יחידה: רגש.

כמובן, ביקור באולטרה סגול אינו זול. תלוי באיזה משני התפריטים תבחרו, תשלמו 550 או 850 יורו. בתמורה תחוו משהו ייחודי: ארוחת ערב ללא רבב, מהנסיעה למסעדה, דרך הספירה לאחור בתחילת הארוחה ועד הקרדיטים המרצדים על המסך לאחר המנה האחרונה.

 

אינסטגרם

 

שולחן השף ב-BROKLYN FARE, ניו יורק

סזאר רמירז, שף שמתמקד באובססיביות באיכות ובעל משאבים בלתי מוגבלים, מתרגל "קודאוורי" (מונח יפני שפירושו לייעל משהו עד שלמות) במסעדה האגדית שלו בניו יורק שבארה"ב, Chef's Table. הוא רוכש מרכיבים שלרוב השפים בעולם אין גישה אליהם - או בגלל שהם יקרים מדי ונדירים מדי, או בגלל שהם לא יעלו על דעתם לבקש משהו יותר טוב מהטוב ביותר שכבר יש להם.

ב-Chef's Table שהיה בעבר בברוקלין וכבר מזמן עבר למנהטן אבל עדיין חבוי באופן מקסים בחלק האחורי של סופרמרקט, רמירז משלב בין המטבחים היפני והצרפתי לתשוקה ושלמות. תפריט הטעימות של Chef's Table, בעל שלושה כוכבי מישלן, עולה בסביבות 400 דולר לאדם, ללא יין או סאקה. חלק מהאנשים עשויים להתייאש מהמחיר הכבד של התפריט, ולמרות זאת שולחן השף היא אחת המסעדות שהכי קשה להזמין אליהן מקום באמריקה.

 

אינסטגרם

 

מסה, ניו יורק

התמקדו בחוויית האוכל: במסה הנמצאת בניו יורק שבארה"ב אין מוזיקה, מושגי צבע מיוחדים או חלונות. מאסטר הסושי היפני מסאיושי טקאיאמה אינו מגיש תפריט קבוע, אלא מבחר מנות טריות. כל מנה מורכבת באופן המשמר את האופי הבסיסי והמולד של המרכיבים. אחרי הכול, שאיפתו של השף היא "...להעביר ב-100 אחוז את המהות של דבר יחיד: אומאמי."

מרכיבים מוטסים מדי יום מיפן למסעדה, והאורחים מתקבלים באופן אישי על ידי השף הראשי. במסה יש מקום ל-26 איש בלבד. לחומרי הגלם הטריים והאקסקלוסיביים יש מחיר. החוויה הזו עולה כמעט 500 יורו לאדם.

אינסטגרם

 

KITCHO בקיוטו

יצירות אמנות מוגשות בקיצ'ו. התפריטים מיוחדים: האורח לא יכול לבחור מה הוא רוצה לאכול. הצוות, בראשותו של השף בעל שלושת הכוכבים קוניו טוקווקה, נכדו של המייסד טיייצ'י יוקי, מרכיב תפריט יפני מסורתי שבו האורחים יצטרכו להיכנס לרוח הדברים.

האוכל מתואר לעיתים קרובות כ"לא מהעולם הזה". במסע קולינרי של פינוקים מוצגת לאניני טעם מסורת הקאיסקי היפני. זה אוכל קל המוגש בטקס התה היפני המסורתי. Kitcho inō מייחס חשיבות רבה למסורת הקולינרית. זו הסיבה שטוקווקה עובד עם פרטים רבים כגון ניגודי צבעים בין אוכל לצלחות או מצגת משוכללת. ויש לזה כמובן מחיר. טקס התה הרב-מנות עולה בסביבות 600 דולר.

 

אינסטגרם

 


הכתבה תורגמה מאתר www.ktchnrebel.com

 

----------

----------

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן