מגה מזון
כתבות
טרנדים בקולינריה
לעמוד קודם

טרנדים מובילים במזון, 2021

05/10/2021
זמן קריאה: 3 דק'

מגפת הקורונה גרמה שינויים רבים באופן שבו אנחנו אוכלים, עושים קניות, עובדים ומבלים. עם כל המתחים והלחצים שהיו, רבים השתמשו במזון כאמצעי תמיכה, נחמה, בריאות ואף חיזוק הקהילה והמשפחה. הטרנדים המתפתחים של 2021 מלמדים על שימוש במזון כאמצעי לשיפור הבריאות, הארנק ואף כוכב הלכת שלנו. רבים מהטרנדים שמוצגים להלן אולי חדשים, אבל כבר תפסו את מקומם בליבנו והם כאן כדי להישאר.

מזונות בריאותיים: צרכנים פונים יותר ויותר למוצרי מזון שמיועדים למצבים רפואיים. ב-2020 עלו המכירות של מוצרים לשיפור מחלות כגון סכרת, לחץ דם גבוה ומשקל יתר ושל מוצרים בעלי תכונות כגון תמיכה במערכת החיסון, שימוש באנטיאוקסידנטים וזיקה כללית לערך תזונתי מוסף כלשהו.

ארוחות מהמזווה: בשל כל הסגרים וחוסר הוודאות הכלכלית, יותר אנשים התחילו להיכנס לעומק המזווה ולנצל אותו. ללא גישה למסעדות או אפשרות לגיחה מהירה לסופר, היושבים בבית למדו להפוך את קופסאות השימורים לארוחות משביעות וטעימות. הטרנד הזה, של חיסכון בכסף ובמזון, צפוי להימשך לעת הקרובה.

רכיבים טבעיים: אנשים מחפשים יותר ויותר מוצרי מזון אלטרנטיביים ששמים דגש בערכים תזונתיים וברכיבים טבעיים. המודעות להשפעות המזיקות של סוכר מעובד, נתרן ושומן בלתי רווי עולה, וצרכנים מחפשים מוצרים שיהיו טעימים וגם בריאים. רשימת הרכיבים נעשית פשוטה, מבוססת על חומרים טבעיים וללא חומרים מלאכותיים. הצרכן הממוצע מתחיל לתהות איך נוצר המזון שהוא אוכל ואם הוא תורם לבריאותו.

 

 

בישול למען הנפש: השפעת המזון על הבריאות של הגוף, הנפש והמוח, רבה. בשנת 2020 הושם דגש בחשיבותה של המערכת החיסונית, והיו גם אתגרים נפשיים לרוב. האוכל נעשה נדבך מרכזי באופן שבו אנחנו מחזקים את הגוף ואת הנפש. לכן בשנת 2021 נכנסים לשוק מוצרי מזון רבים שמבוססים על ערכים כגון בריאות, שיכוך מתחים ושיפור היכולת הקוגניטיבית.

מעבר מן החי אל הצומח: הטרנד הגובר של מעבר לתחליפי בשר אולי לא יחזיק מעמד במנגלים של יום העצמאות, אבל קיצוץ כמות הקציצות עשויה לעזור רבות לסביבה. עולה המודעות העולמית להשפעה ההרסנית של תעשיית הבשר מהבחינות פליטת גזי חממה ובזבוז משאבים כגון מים ושטח. יותר ויותר מותגים של תחליפי בשר צוברים תאוצה, וטכנולוגיות חדשות יוצרות המבורגרים שנראים, מריחים ונאכלים כמו הדבר האמיתי - מחלבון שמבוסס על פטריה ועד סטייק שגודל במעבדה, השמיים הם הגבול.

 

 

בעיית הפחמימה: הצורך להפחית את כמות הפחמימות והסוכר ניכר בהופעתם של מאכלים דלי פחמימות ותחליפים בריאים לסוכר כגון סטיביה. מוצרים כגון קמח חומוס וקמח שקדים, בצק על בסיס כרובית ומוצרים דומים, מקלים את המעבר.

המנות המיוחדות של הבית: מחסור בחוויית הביקור במסעדה הביא לביקוש של מנות מיוחדות במשלוח הביתה, והביקוש למאכלים ראויים עדיין גדול. מסעדות רבות התאימו את התפריט ויצרו או שיפרו את מערך המשלוחים שלהן, ויצרני מזון רבים מצאו את דרכם לביתם ולקיבתם של הנצורים בבית.

הפחתה של בזבוז מזון: עם המודעות העולה לנזקי האקלים, עולה המודעות לתרומה שכל צרכן יכול לתרום באמצעות הפחתה של פסולת המזון שלו. אפשר להשיג מטרה זו על ידי צמצום של אריזות מיותרות, בעיקר מפלסטיק, שימוש נכון ויעיל בשאריות מזון והפרדת המזון האורגני לקומפוסט, היכן שאפשר.


מקור: www.ift.org | www.cozymeal.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן