מגה מזון
כתבות
מגה טיולים קולינריים
לעמוד קודם

מגה טיול קולינרי - פרו

"מגה טיול קולינרי" הוא מדור חדש שבו יוצג כל פעם מסע קולינרי לאזור בארץ או בעולם. נחקור סצנות אוכל ונכיר שפים, מסעדות ושווקים מקומיים ייחודיים. נגיע לכמה מיעדי האוכל המרגשים בעולם. היעד הראשון: פרו

28/05/2023
זמן קריאה: 7 דק'

מגה מזון מציגה את "מגה טיול קולינרי", מדור שבו נציג בכל פעם מסע קולינרי דרך הטעמים והמסורות הייחודיות של אזורים בארץ ובעולם: מהרחובות ההומים של טוקיו ועד לכרמים של טוסקנה, נחקור את סצנות האוכל המרגשות ביותר בעולם, ונכיר את השפים, המסעדות והשווקים המקומיים שהופכים כל יעד למיוחד.

בין שאתה חובב אוכל המחפש לחקור טעמים חדשים ובין שאתה מטייל המחפש הרפתקאות, הסיורים הקולינריים יביאו אותך לכמה מיעדי האוכל המרגשים בעולם, וישאירו אותך עם הערכה חדשה ליכולתו של האוכל לחבר אותנו לתרבות ולמסורת.

ארזו מזוודות, והצטרפו אלינו להרפתקה קולינרית מסביב לעולם. היעד הראשון: פרו. מהשווקים ההומים של לימה ועד הרי האנדים של קוסקו, טיול קולינרי בפרו מבטיח לספק חוויה בלתי נשכחת לכל מי שמחפש לחקור טעמים ומסורות קולינריות חדשות.

מתחילים בלימה

המטבח הפרואני צובר פופולריות ברחבי העולם בשל השילוב הייחודי שלו בין השפעות ילידים, השפעות ספרדיות והשפעות אחרות, שיחד יוצרות חוויה קולינרית מגוונת ומרגשת. ביקור קולינרי בפרו מבטיח הרפתקה לפודיס (foodies), עם מגוון מנות לטעום: ממטבח האנדים המסורתי ועד למנות פיוז'ן שנוצרו על ידי כמה מהשפים הטובים בעולם.

מנות מסורתיות כגון סביצ'ה, אנטיקוצ'וס (שיפודי לב בקר בגריל), צ'ורוס, לומו סלטדו ואג'י דה גלינה אפשר למצוא בכל הארץ, ויש גם מרכיבים ייחודיים כגון קינואה, תירס סגול ופלפלים למיניהם שמוסיפים טוויסט מרגש למאכלים מסורתיים.

עיר הבירה של המדינה, לימה, נחשבת לבירה הגסטרונומית של דרום אמריקה, עם כמה מהמסעדות המובילות בעולם, בהן סנטרל (Central) ומיידו (Maido). המסעדות מציעות תפריטי טעימות חדשניים וטעימים המציגים את מגוון המרכיבים והטעמים הפרואניים.

לימה היא התחנה הראשונה בטיול הזה. עיר הבירה של פרו היא עיר תוססת ושוקקת חיים, המשלבת היסטוריה, תרבות ומטבח. העיר ידועה בארכיטקטורה הקולוניאלית, במוזיאונים ובפארקים שלה, אך גם נחשבת לבירת הגסטרונומיה של דרום אמריקה, עם סצנת אוכל משגשגת שמושכת אוכלי אוכל מכל העולם. בעיר יש גם סצנת אוכל רחוב תוססת, עם עגלות אוכל ורוכלים שמוכרים מנות מסורתיות.

שדה התעופה של לימה, המכונה רשמית נמל התעופה הבינלאומי חורחה צ'אבס, הוא שער הכניסה הראשי למטיילים המגיעים מישראל לפרו. מספר חברות תעופה מציעות טיסות מישראל ללימה, בהן אל על, טורקיש איירליינס ו-LATAM Airlines (אין טיסות ישירות). מטיילים יכולים לקחת טיסות המשך דרך ערים אחרות בדרום אמריקה כגון סאו פאולו וסנטיאגו.

את הטיול מומלץ להתחיל בסיור באזור מרכז העיר ההיסטורי, המכונה פלאזה דה ארמאס. מרכז העיר ההיסטורי של פרו הוא ביתן של כמה מהמסעדות העתיקות והמפורסמות ביותר של לימה, כולל לה קורדנו, שם תוכלו לנסות את הסנדוויץ' הפרואני המסורתי שנקרא "סנגוצ'ה דה צ'יצ'ררון" (Sanguche de chicharron). מנה מפורסמת אחרת היא סביצ'ה: מנה עם דג טרי כבוש במיץ ליים ותבלינים. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות סביצ'ה בלימה הם Pescados Capitales, El Mercado ולה מאר.

בפרו יש גם אוכלוסייה יפנית גדולה, ועם השנים התמזגו טעמים פרואניים ויפניים. יש לכך שם: מטבח ניקיי. מסעדות ניקיי טובות בלימה הן Maido, Osaka ו-Costanera 700.

מומלץ לבקר בשכונת ברנקו, שכונה בוהמית בלימה, עם סצנת אוכל תוססת. מומלץ לבדוק את שוק האוכל שנקרא Mercado de Barranco, שבו אפשר לטעום מנות פרואניות מסורתיות כגון אנטיקוצ'וס ופיקארונים (סופגניות בטטה ודלעת).

כמו בערים רבות, גם בלימה יש צ'יינה טאון. האזור מכונה "באריו צ'ינו". כאן קיים מגוון של מסעדות סיניות ודוכני אוכל רחוב המוכרים מנות כגון chaufa (אורז מטוגן בסגנון פרואני) ו-siu mai (כופתאות חזיר מאודות).

משקה מומלץ לנסות בלימה הוא פיסקו, סוג של ברנדי המיוצר בפרו, והוא המרכיב המרכזי במשקה הלאומי Pisco Sour. אפשר לטעום פיסקו בברים ובמסעדות ברחבי לימה, אבל כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות אותו הם מוזיאון פיסקו וגראן הוטל בוליבר.

 

מה אוכלים במסעדה טובה בלימה?

חובה לבקר במסעדת סנטרל. זו אחת המסעדות המפורסמות והחדשניות ביותר בלימה, הידועה בשימוש שלה במרכיבים ובטכניקות מקומיים. המסעדה דורגה כאחת המסעדות הטובות בעולם, ותפריט הטעימות הוא חובה.

סנטרל ומיידו דורגו בעקביות בין 10 המסעדות המובילות בעולם על פי רשימת 50 המסעדות הטובות בעולם. מסעדות אחרות בדירוג העליון בלימה הן אסטריד אי גסטון, אוסו ורפאל, הנחשבות למסעדות הטובות ביותר בדרום אמריקה. פרו אינה מכוסה על ידי מדריך מישלן, לכן לא תמצאו שם מסעדות עתירות כוכבים. אין זה אומר שלא מדובר במסעדות מעולות.

למסעדת סנטרל תפריט טעימות חדשני המציג את מגוון המרכיבים והטעמים הפרואניים. תפריט המסעדה משתנה לעיתים קרובות. כל מנה מייצגת מערכת אקולוגית אחרת שנמצאת בפרו. אחת המנות המפורסמות שלה היא תפוחי אדמה אנדיים עם Huacata (עשב פרואני הדומה לכוסברה ומשמש לעיתים קרובות במטבח האנדים). המנה כוללת זנים של תפוחי אדמה שנמצאים בהרי האנדים, ומוגשת עם רוטב ואקטאי.

מנה אחרת היא דג אמזונס עם פירות בר: דג שנמצא בדרך כלל באזור האמזונס בפרו, מוגש עם רוטב מפירות בר.

מנה מומלצת נוספת היא קאוזה עם סרטן ואבוקדו. קאוזה הוא מאכל פרואני מסורתי שעשוי מפירה צהוב ומוגש בדרך כלל כמתאבן. בסנטרל מגישים קאוסה עם סרטן ואבוקדו, היוצרים פיוז'ן ייחודי של טעמים.

מנה אקזוטית ומדוברת של המסעדה היא תמנון עם תירס סגול. תירס סגול הוא מרכיב ייחודי במטבח הפרואני, ומשמש להכנת מגוון מאכלים ומשקאות. בסנטרל מגישים תמנון עם רוטב מתירס סגול היוצר מנה מהממת מבחינה ויזואלית וטעימה.

מסעדת מיידו, שגם היא מסעדה חובה, מציעה פיוז'ן של מטבח יפני ופרואני. תפריט הטעימות של המסעדה משלב מרכיבים פרואניים מסורתיים וטכניקות יפניות, היוצרים חוויה קולינרית ייחודית וחדשנית.

בין המנות בתפריט: טירדיטו, מאכל פרואני הדומה לסשימי. במיידו מוגש טירדיטו עם מגוון רטבים ותוספות, בהם רוטב סויה, מיץ ליים ורוקוטו (פלפל פרואני חריף). יש גם ייקי - מנת פיוז'ן המשלבת טעמים פרואניים ויפניים. ניקיי מוגש שםעם מגוון פירות ים: שרימפס, תמנון ודיונונים.

מנה אחרת שמוגשת במיידו וכבר הזכרנו אותה היא קאוזה. במיידו מגישים קאוסה עם טונה ואבוקדו, היוצרים פיוז'ן ייחודי ומלא טעם של מרכיבים פרואניים ויפנים.

מנה חובה אחרת היא מנת בשר ואגיו עם רוטב אנטיקוצ'ו: בשר וואגיו מוגש במיידו עם מרינדה פרואנית מסורתית המשמשת בדרך כלל לבשר על האש. השילוב הייחודי במיידו יוצר טעמים יפניים ופרואניים.

 

היעד הבא - קוסקו

אחרי שאכלתם בלימה, היעד הבא הוא קוסקו. קוסקו היא עיר היסטורית הממוקמת בהרי האנדים והידועה בהריסות האינקה והארכיטקטורה הקולוניאלית שלה. זה גם מקום נהדר לחוות מאכלים פרואניים מסורתיים. בעיר תמצאו את מסעדת צ'יצ'ה (Chicha) בבעלות גסטון אקוריו, אחד השפים המפורסמים ביותר בפרו. בצ'יצ'ה מוצע שילוב של מטבח פרואני מסורתי ומודרני עם מנות כגון צ'יצ'רון (בטן חזיר מטוגנת) וקיו (שפן צלוי).

מסעדת Pachapapa ידועה במטבח האנדים המסורתי שלה, ומגישה מנות כגון סטייק אלפקה ומרק קינואה. המסעדה מציעה גם מאכלי פאצ'מנקה (תנור האנדים המסורתי) - אפשר לראות את האוכל מתבשל בתנור תת-קרקעי.

את הסיור הקולינרי בעיר צריך לחתום בשוק סן פדרו. זה מקום נהדר לטעום מאכלים מסורתיים מהאנדים כגון קיו צלוי ותה קוקה. בשוק אפשר לקנות תוצרת טרייה ותבלינים.

התחנה הבאה - ארקיפה

ארקיפה היא עיר קולוניאלית בדרום פרו, הידועה בארכיטקטורת האבן הוולקנית הלבנה שלה ובמטבח המסורתי שלה. הנה כמה מקומות לבקר בהם בעיר:

מסעדת La Nueva Palomino: ידועה במטבח הארכיפיאני המסורתי שלה, עם מנות כגון רוקוטו רנו (פלפל חריף ממולא) ואדובו (בשר חזיר במרינדה). במסעדה מוזיקה חיה וריקודים מסורתיים.

מסעדת זיג זג: פיוז'ן של מטבח פרואני וים תיכוני, עם מנות כגון הלומו סלטדו (בשר בקר מוקפץ) ופאייה. מהמסעדה נשקף נוף נהדר של העיר.

גם כאן מומלץ כמובן לבקר בשוק, שוק יאנהוארה (Yanahuara), מקום נהדר לטעום אוכל רחוב מסורתי כגון אדובו וצ'יצ'ה מורדה (משקה תירס סגול). אפשר גם לקנות גבינות ובשרים מקומיים.

 

ביקור בפונו

העיר האחרונה במסע היא פונו. העיר שוכנת על גדות אגם טיטיקקה, אגם הניתן לשיט, הגבוה בעולם. היא ידועה במטבח האנדים המסורתי. במטבח המקומי מגוון מנות בשר וירקות המבושלות בתנור תת-קרקעי (פאצ'מנקה). כמה מנות מסורתיות שכדאי לנסות הן קיו צלוי (שפן), סטייק אלפקה ומרק קינואה. Pachapapa ו-Kusi Kawsay הן שתי מסעדות בפונו המציעות מאכלים מסורתיים מהמטבח האנדי.

מטבח מעניין נוסף בעיר הוא מטבח אגם טיטיקקה, ביתם של כמה מינים ייחודיים של דגים, בהם שפמנון האנדים ופורל. מספר מסעדות בפונו מתמחות במטבח של אגם טיטיקקה, בהן מסעדת Mojsa ומלון Titilaka, שם אפשר לנסות מנות כגון סביצ'ה פורל ושפמנון האנדים עם קינואה.

מומלץ לנסות בעיר גם תה קוקה - משקה אנדים מסורתי העשוי מעלי צמח הקוקה. הוא נפוץ לצריכה בפונו, ומאמינים שהוא עוזר במחלת גבהים. אפשר לנסות תה קוקה במספר מסעדות ובתי קפה בפונו, בהם Café Bar Turistico Los Uros ו-La Ovejita.

בעיר תמצאו גם מספר שווקים מקומיים שבהם אפשר לטעום מאכלים מסורתיים מהאנדים כגון קיו צלוי וצ'יצ'ה מורדה (משקה תירס סגול). השוק המרכזי של פונו, Mercado Central de Puno, הוא מקום נהדר לחקור את תרבות האוכל המקומית ולקנות מרכיבים ותבלינים.

עד כאן המדור שלנו עם ביקור קולינרי מומלץ בפרו - מדינה מרתקת המציעה חוויה קולינרית מגוונת ומרגשת לאוהבי אוכל המעוניינים לחקור טעמים ומסורות חדשים. לסצנת האוכל של פרו יש שם עולמי הודות להשפעות התרבותיות המגוונות שלה, וטיול קולינרי בפרו יהיה חוויה בלתי נשכחת, שתשאיר אתכם עם הערכה חדשה למסורות הקולינריות ולטעמים העשירים של המדינה. בין שאתם דוגמים מנות מסורתיות ובי שאתם מנסים מטבח פיוז'ן חדשני, פרו היא יעד חובה לכל מי שאוהב אוכל והרפתקאות.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן