מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

אחסון מזון במקרר

17/07/2022
זמן קריאה: 1 דק'

לפניכם מידע מועיל על אחסון מזון במקרר.

* יש לשמור על ניקיון המקרר מבפנים ומבחוץ.

* יש לשמור על טמפרטורה של 4 מעלות. טמפרטורה זו נועדה למנוע התפתחות של רוב החיידקים המסוכנים שעלולים להיות במזון.

* יש לשמור על הפרדה במקרר בין מזון לא מבושל (בשר, עופות, דגים, פירות ים וביצים) למזון מוכן לאכילה. את המזון הלא מבושל שמים בתוך כלי סגור המאוחסן במדפים התחתונים, ומזון מוכן לאכילה מאוחסן במדפים העליונים. ממזון לא מבושל המאוחסן במדפים העליונים עלולים לנזול נוזלי הפשרה ולהגיע למזון המוכן לאכילה או לירקות ולפירות המאוחסנים במקרר, ולזהם אותם בחיידקים מחוללי מחלות.

* חשוב לצנן את המזון לאחר בישולו או צריכתו תוך פרק זמן קצר לטמפרטורה של 4 מעלות. כדי לא להכניס מזון חם למקרר, אפשר לקררו במגוון אמצעים, כגון טבילה במכל מים קרים. ככלל, המזון צריך להגיע לטמפרטורת המקרר תוך שעתיים מרגע בישולו.

* אין להסתמך על מראה או ריח בלבד כדי להחליט אם מזון שאוחסן במקרר עדיין בטוח למאכל. מזון שהתרבו בו חיידקים מחוללי מחלות עשוי להיות בעל מראה וריח תקינים. מומלץ שההחלטה לגבי חיי המדף המרביים של מגוון מוצרי מזון במקרר תתבסס על הנתונים בטבלה. יצוין כי ההמלצות תקפות בתנאי שהמוצר עדיין בטווח חיי המדף, כפי שמסומן על גבי האריזה על ידי היצרן.

 

טבלת משך אחסון מזון בקירור
קטגוריה מזון מקרר (4 מעלות)
סלטים סלטים מתוצרת בית המכילים חומוס, טחינה, ביצים, פסטה, טונה, בשר 4-3 ימים
נקניקיות בתפזורת או באריזה פתוחה שבעה ימים
פסטרמה אריזה פתוחה 5-3 ימים
בשר טחון בקר, כבש, חזיר או הודו יום עד יומיים
בקר, כבש או בשר חזיר טרי פרוס או חתוך 5-3 ימים
עוף טרי עוף או הודו שלם טרי יום עד יומיים
מרק מרקים המכילים בשר או ירקות 4-3 ימים

 


מקור: www.gov.il

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן