מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

האם סושי באמת בריא?

31/07/2022
זמן קריאה: 2 דק'

סושי הוא מאכל בינלאומי ופופולארי ברחבי העולם מזה שנים רבות והוא מזמן כבר אינו מאכל יפני מסורתי בלבד. למרות התפוצה הגדולה שלו כדאי לבחון שוב מהם היתרונות והחסרונות התזונתיים שלו.

מה זה בעצם סושי? למרות שמדובר במאכל שוודאי ניסיתם ולכאורה מוכר לכולם, כדאי לזכור שסושי הוא מאכל של אורז מתובל מבושל עם חומץ ועם מילויי דגים, ירקות ופירות. למעשה, אורז הוא מרכיב מרכזי בכל המנות של סושי (למעט סשימי (חתיכות דג או בשר חתוכות דק).

ניתן לחלק את הסושי לשלושה סוגים עיקריים:

מאקי, גלילי אצה עם אורז ומילויים שונים, המוכרים כ"רולים".

ניגירי, אורז עם תוספת של דג נא.

טמאקי, אורז, דגים וירקות מגולגלים בדף של אצות ים;

אז מה הם היתרונות של אכילת סושי? חשוב לזכור שדגים הם מקור חשוב לפרוטאין. פרוטאין מתפרק בצורה איטית יותר בגוף ועוזר להגיע לתחושת שובע. בנוסף, דגים שמכילים הרבה שומן, כמו סלמון ומקרל, מכילים שומנים מסוג אומגה-3 החיוניים לבריאות הלב כמו גם ויטמין D וויטמין 12B. הדגים הם מקור חשוב של מינרלים חיוניים כמו סלניום, יוד ואבץ.

 

 

לצד היתרונות התזונתיים ברורים, חשוב להזכיר גם את החסרונות, כן, גם בסושי יש חסרונות. כך לדוגמה, רולים במסעדות מגיעים עם מרכיבים נוספים ורטבים, תוספות שעלולות להכיל יותר קלוריות, שומנים ונתרן. לשם השוואה, רול קליפורניה חריף מכיל כמעט פי שניים קלוריות מרול קליפורניה רגיל. הפער נעוץ ברוטב החריף.

אפקט דומה קורה עם רוטב הסויה שמוגש בצמוד לסושי. רוטב סויה משתלט על הטעמים הטבעיים של הדג והוא מכיל נתרן בכמות גבוהה. ניתן להשתמש ברטבים אחרים מופחתי נתרן, לדוגמה, רוטב תמרי, העשוי גם הוא מפולי סויה בדומה לרוטב הסויה המסורתי, אולם הוא מכיל נתרן בכמות מופחתת והוא לא מכיל גלוטן – ולכן הוא מתאים לחולי צליאק או לסועדים שנמנעים מאכילת גלוטן.

למרות החסרונות המוזכרים, אם אתם בדיאטה, סושי יכול להיות מרכיב עיקרי בתזונה שלכם בתנאי שתקפידו לאכול רק רולים קלאסיים ללא תוספות של רטבים, המעלים את הערך הקלורי של המנה באופן משמעותי. בנוסף, בדקו במסעדה או בטייק אווי הקרוב לביתכם אם ניתן להזמין סושי עם אורז חום שהשפעתו על רמת הסוכר בדם פחותה.

ונקודה אחרונה חשובה לנשים בהיריון - אכילת דג נא בהיריון עלולה להיות מסוכנת. דגים מסוימים מכילים ריכוזים גבוהים של כספית, חומר רעיל שעלול לעבור לעובר. בתקופת ההיריון כדאי לצרוך סושי ללא דגים או עם דגים כמו סלמון ומקרל אטלנטי שהם בעלי ריכוז נמוך של כספית.  


מקור: www.eatingwell.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן