מגה מזון
כתבות
מגה טיפ מזון
לעמוד קודם

טיפים להכנת פסטה מושלמת

20/10/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

פסטה היא אחד המאכלים האהובים, הנפוצים והמגוונים ביותר בעולם. מקורה באיטליה ופירושה המילולי הוא בצק. יש מגוון עצום של סוגים - ספגטי, פטוצ'יני, טורטליני, רביולי, פנה ועוד - המשתלבים עם אינספור רטבים. ספרי מתכונים רבים מוקדשים למאכל, ויש כמות מסחררת של מתכונים באינטרנט. חלקם מסובכים ומיועדים לבשלנים מקצוענים, ואת חלקם אפשר להכין בכמה דקות, לעיתים עם כל המרכיבים יחד בסיר אחד, לפי הטרנד האחרון.

קיימים מיתוסים הנוגעים לפסטה ולאופן ההכנה האידאלי. לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שחל ב-25 באוקטובר, מיטל רובין עובדיה, מנהלת השיווק של רשת סולתם, מפריחה מיתוסים ומספקת טיפים מעולים להכנת הפסטה המושלמת.

 

 

צריך להוסיף מלח למים בעת הבישול?

כן. הוספת מלח חשובה לטעם הפסטה, לא לתהליך בישולה. למרות הדעה הרווחת, הוספת מלח אינה מקצרת את זמן הבישול (היא אומנם מעלה מעט את טמפרטורת המים, אך באופן זניח, שלא ממש משפיע על זמן הבישול).

הפסטה סופחת את הנוזלים שבהם היא מתבשלת ואת טעמם, בכלל זה טעמו של המלח. רצוי להוסיף כף מלח לכל חמישה ליטרים של מים. מלבד מלח אפשר להוסיף תבלינים, שום, עשבי תיבול ואפילו יין כדי להעשיר את הטעמים. חשוב להוסיף את המלח רק לאחר שהמים הובאו לנקודת רתיחה.

להוסיף שמן למי הבישול?

אין להוסיף שמן לפסטה בזמן הבישול. המיתוס הוא שהשמן מונע מהפסטה להידבק לעצמה ולדפנות הסיר. הדבר אינו נכון, ולמעשה הופך את הפסטה לשמנונית ומונע מהרוטב להתאחד איתה בסיום הבישול. הדבר גורע מטעם המנה. אפשר להוסיף שמן רק אם מכינים את הפסטה לשימוש עתידי.

לכסות את הסיר או להשאירו פתוח?

המיתוס הוא שאסור לבשל פסטה עם סיר מכוסה. האמת היא שאין מניעה לסגור את סיר הפסטה בעת הבישול. כשהמכסה סגור החום בסיר עולה מהר יותר, על כן זמן הבישול מתקצר. כל עוד שמים לב שהפסטה אינה מתבשלת יותר מדי, אפשר לסגור את המכסה. הסיר עשוי להתמלא בקצף שיגלוש וילכלך את הכיריים. לכן יש להשגיח כל עת הבישול.

כיצד יודעים שהפסטה מוכנה?

על אף שהשיטה משעשעת, לא באמת צריך לזרוק את הפסטה על התקרה או על הקיר כדי לוודא שהיא נדבקת ומוכנה. מצד שני, היצמדות להוראות ההכנה שעל אריזות הפסטה לא תמיד תבטיח שהפסטה תהיה מוכנה כמובטח. השיטה הטובה ביותר היא לטעום את הפסטה שתי דקות לאחר שהחלה לרתוח בסיר ולהמשיך בכך לפי הצורך.

לשטוף את הפסטה במים קרים לאחר הבישול?

לא צריך לשטוף. השטיפה אכן עוצרת את תהליך הבישול, אך גם מסירה את שכבת העמילן שהצטברה על הפסטה בעת הבישול, שלא לצורך. העמילן עוטף את הרוטב באופן אחיד, מעשיר ומסמיך אותו. מתי כן אפשר לשטוף? כאשר מכינים פסטה לשימוש עתידי או פסטה לסלט.

מה קודם למה - הפסטה או הרוטב?

הרוטב תמיד צריך לחכות לפסטה, ולא הפסטה לרוטב. פסטה היא מאכל שמכינים תוך דקות. פסטה ששוכבת במסננת עלולה להידבק. מכינים קודם את הרוטב, ורק לאחר מכן את הפסטה, ומגישים מייד, חם. אפשר להוציא את הפסטה רגע לפני שהיא מוכנה ולסיים את בישולה עם הרוטב. מומלץ לאחד את הפסטה והרוטב במחבת על ידי הקפצה קלה ולהוסיף פרמז'ן.

טיפ אחרון

השתמשו במי הבישול של הפסטה לרוטב. המים מלאים בעמילנים שיעזרו להעשיר ולהסמיך את הרוטב.

המידע נמסר ממיטל רובין עובדיה, מנהל שיווק ברשת סולתם. www.Soltam.co.il

 

כף פסטה ניילון שחורה בשילוב סיליקון אדום, 33 ס"מ, מסדרת Smart Tools של סולתם. מחיר מבצע: 36 ש"ח. צילום: אסף אמברם

מכונת פסטה ידנית אדומה מבית רשת סולתם, 196 ש"ח. צילום: גל בן זאב

מכונת פסטה ידנית ורוד שמנת של סולתם, 240 ₪. צילום: גל בן זאב

KINGSTONE RED - סיר פסטה סינון, 279.30 ש"ח. צילום: יח"צ

RAINBOW - סיר פסטה, 180 ש"ח במקום 449 ש"ח. צילום: גל בן זאב

סיר פסטה רב תכליתי, 169 במקום 349 ש"ח. צילום: גל בן זאב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן